Gastcolumn Harvey Sengers (The Hearted): #theproject

2Het was zover; na maanden van voorbereiding deed mijn huidige band The Hearted een officieel bericht de deur uit, waarin we het vertrek van onze drummer Pieter en mijzelf aankondigen. In een notendop: het ritme waarin The Hearted speelt en doorgroeit is geweldig, maar voor mij niet meer te combineren met mijn privé zaken. Dus dat is dat, we spelen in deze formatie nog één show in mei en dan is het tijd om dat stokje over te geven…

Het idee om met muziek te stoppen is voor mij ronduit belachelijk. Al meer dan tien jaar speel ik in bandjes, werk ik mee aan projecten, tour ik door Europa en netwerk ik waar ik kan. In die tien jaar is meer dan eens het idee in me opgekomen om een solo project te doen. Wanneer ik eraan dacht maakte ik mezelf duidelijk dat als ik het ooit zou doen, het iets heel ongewoon en bijzonders zou moeten zijn. Ik wil mijn grenzen zover mogelijk pushen en zoveel mogelijk ervaringen en personen erin kwijt.

Nu is mijn plan om een nieuwe plaat uit te brengen, maar ik ben niet van plan om dit alleen te doen…

Voor deze plaat wil ik een aparte groep (waaronder ikzelf) met afzonderlijke muzikanten voor elk nummer vormen. Elk nummer zal in een andere muziekstijl zijn. Eén voor één zal ik een stijl kiezen, een ‘skelet’ voor een liedje schrijven en vervolgens op zoek gaan naar muzikanten die er samen het best eindresultaat van willen maken. Bij elke sessie wordt er samen gebrainstormd en gerepeteerd om daarna het resultaat in een professionele studio op te nemen… éénmalig!

Ik zal zelf zorgdragen voor de planning en de financiële verantwoordelijkheid van de oefensessies en studiotijd dragen. Zo kan elk nummer een op zichzelf staand proces en verhaal zijn. Iedereen maakt deel uit van een plaat met daarop zoveel mogelijk variatie in muziek en musici. Bovendien is er geen druk van een deadline en verdere betrokkenheid.

Het project heeft geen deadline want het daadwerkelijke album wordt pas gemaakt, geperst, gepromote en verspreid wanneer er genoeg songs zijn gemaakt en het moment goed voelt. De naam van het eindresultaat weet ik al, maar omdat ik wil dat deze tot het einde een guess blijft, duiden we het simpelweg aan als ‪#‎theproject.

ALLE ARTIESTEN worden hierbij opgeroepen om zich aan te melden. Rappers, dj’s, violisten, djembe spelers, metal gitaristen, spoken word dichters, jazz bassisten, singer/songwriters, punkrock drummers… misschien ben je iemand die nooit wat met muziek heeft gedaan en er nu mee wilt flirten… Whatever! Zolang het op te nemen is en relevant kan zijn is iedereen MEER dan welkom om zich aan te melden. Buitenlandse muzikanten die een reis naar Holland niet kunnen maken, kunnen ook deelnemen door digitaal contact te maken en hun muziek door te sturen.

De officiële Facebook-pagina voor dit project vind je hier. Dus als je mee wilt doen, of vanaf de zijlijn wilt volgen hoe we ons ontwikkelen… klik like!

Bij elk nieuw nummer zal ik een bericht plaatsen met de ‘stijl’, voorwaarden en wat voor soort muzikanten ik zoek. Bij elk afzonderlijk lied en de ‘band’ die erbij komt maak ik een dagboek, foto’s en sneak peeks om online te droppen voor iedereen die de pagina liked. Ik hou een lijst met inzendingen/aanmeldingen bij om te gebruiken voor het vaststellen van elk nieuw nummer.

Ga deze uitdaging aan en meld je aan door het sturen van een motivatie naar: harveyhasadream@gmail.com!

Harvey Sengers

Rotterdamse acts geselecteerd voor Popronde

poprondeDe Popronde-selectie van 2016 is bekend! En er zitten weer een aantal toffe (deels) Rotterdamse bands tussen! In totaal zijn er 138 talentvolle en grotendeels nog onbekende acts geselecteerd voor het rondreizende festival dat dit najaar langs 41 steden trekt. Popronde 2016 gaat vanaf 15 september van start en trapt traditioneel af in thuisstad Nijmegen. Ook dit seizoen verrijzen er weer 3voor12 podia in alle speelsteden.

Vanaf 15 september trekken de volgende (deels) Rotterdamse acts door het land: AlbatreD-LuzionDe DoodDroppingsFar IGOLDJo Goes HuntingLe SetonMitch RiversSouthboundSt. SolaireStandup ’69Venus TropicauxVictim VictimX-enia en Yokocola CellarsoundsIn deze playlist op ons Youtube-kanaal zie je ze allemaal voorbij komen en kun je ze nog eens checken:

De Popronde is een gratis toegankelijk festival dat ieder jaar talentvolle acts en muzikanten een podium biedt en een opstapje kan bieden naar Noorderslag, de poppodia en festivals. In eerdere jaren waren bands als Blaudzun, De Staat, Lucky Fonz III, Dotan, Racoon, Chef’Special en Kensington al voor hun doorbraak op de Popronde te zien. Dit jaar strijkt het rondreizende festival neer in maar liefst 41 steden, meer dan ooit tevoren. Traditiegetrouw adopteert 3voor12 een dozijn veelbelovende acts uit de selectie die op het 3voor12-podium te zien zijn. Die selectie wordt later in mei bekend.

Popronde 2016: 41 steden in 11 weken.
Popronde vindt dit jaar plaats in 41 steden gedurende de periode van 15 september t/m 26 november. Naar verwachting zullen tenminste 750 podia deelnemen en ruim 1300 optredens plaatsvinden door de geselecteerde artiesten. Popronde 2016 trapt traditiegetrouw af in ‘thuisstad’ Nijmegen en reist daarna door naar Alkmaar, Almere, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Harderwijk, Heerlen, Hengelo, Hilversum, Hoorn, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Middelburg, Oss, Roermond, Rotterdam, Sittard, Tilburg, Utrecht, Wageningen, Weert, Venlo, Venray, Zutphen en Zwolle. Op 26 november wordt de tour afgesloten met een groot eindfeest in Q-Factory, in Amsterdam