Angela Moyra presenteert album in BIRD

angelaErvaar het ultieme zondagsmiddaggevoel met The Breakfast Club in BIRD. Een huiskamer op locatie voor mensen die de week op een ontspannen manier willen afsluiten én beginnen. Je start de middag met een brunchbuffet met wisselende lekkernijen. Daarna kun je luisteren en je mee laten slepen door de warme klanken van singer/songwriters, souldiva’s en jazzvirtuozen. Met op zondag 23 maart de release van het debuutalbum Ficke Island van singer/songwriter Angela Moyra.

In 2012 leerde het grote publiek Angela Moyra kennen door haar deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland, waar ze de finale wist te halen. Daarvóór stond ze in de finale van De Grote Prijs van Nederland, werd ze met haar single Timid Serious Talent op 3FM en was ze te zien in De Wereld Draait Door. De afgelopen twee jaar heeft Angela zich volledig toegelegd op het schrijven van haar debuutalbum Ficke Island, dat deze middag in BIRD gepresenteerd wordt.

Alle nummers op het album, zowel teksten als de arrangementen, zijn door Angela zelf geschreven. Door de invloeden van artiesten als Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Dionne Warwick, maar ook Priscilla Ahn en Corrinne Bailey Rae, heeft ze een storytelling-stijl van zingen en componeren ontwikkeld. Producer Reyn Ouwehand (Ane Brun, Vanessa Paradis, Alain Clark), benadrukte deze invloeden door de nummers te voorzien van een nostalgische, vintage sound.

Extra informatie
Datum: zondag 23 maart
Locatie: BIRD, Raampoortstraat 29, Rotterdam
Aanvang: 15:30 uur / Start brunch: 13:00 uur
Entree: 8 euro (vvk) / 11 euro (deurprijs) / 23 euro (brunch en concert)

Voor meer informatie bezoek je de website van BIRD.

foto: Sophie van der Perre

The Hard Way presenteert debuutalbum in Rotown

hardwayVerandering van spijs doet eten. Niet dat Rotown het roer compleet omgooit, maar duidelijk is wel dat The Hard Way het allerhardste concert ooit in de geschiedenis van Rotown gaat zijn.

Nadat de band rondom Thrasher, Limewax en breakcore meester Bong-Ra afgelopen Lowlands de boel compleet wist te slopen, presenteert de formatie op woensdag 19 maart hun debuutalbum op het Rotterdamse PRSPCT-label. Een compromisloze samenzwering van snoeiharde drum ’n bass, hardcore kicks en bizar lompe metaalgitaren, waar eigenlijk niets moois in te ontdekken valt. “Slecht gaan voor gevorderden”, aldus 3voor12 na aanleiding van Noorderslag. Het vloekt en tiert aan alle kanten, maar weet tegelijkertijd behoorlijk te overtuigen.

Lees hier het interview van onze Marel Kroon met Gareth (Thrasher) de Wijk.

Extra informatie
Datum: woensdag 19 maart
Locatie: Rotown, Nieuwe Binnenweg 17, Rotterdam
Aanvang: 21:30 uur / deur open: 21:00 uur
Entree: 10 euro

Voor meer informatie bezoek je de website van Rotown.