Popunie Live act Angela Moyra brengt nieuwe single ‘Nothing Lasts’ uit

angela moyraNa haar deelname aan de ‘Beste Singer Songwriter van Nederland’ in 2012 is het een tijdje stil geweest rondom singer/songwriter Angela Moyra. Maar niet zonder reden. Na een mooi pakket songs te hebben verzameld was het voor Angela tijd om de nummers vast te leggen met niemand minder dan producer Reyn Ouwehand (Ane Brun / Vanessa Paradis / Alain Clark). De eerste single ‘Nothing Lasts’ van het in het voorjaar van 2014 verwachte album ‘Fickle’ is vandaag uitgekomen.

Angela Moyra (1985) is geïnspireerd door het oude geluid van artiesten als Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Dionne Warwick maar ook moderne traditionalisten als Priscilla Ahn, Corinne Bailey Rae en Sara Bareilles heeft Moyra een “storytelling” stijl van zingen en componeren ontwikkeld. De songs komen voort uit geluk, uitdaging en de constante strijd van een jonge vrouw, gecombineerd met invloeden voortkomend uit haar Engelse en Indonesische roots.

In december 2011 stond Angela in de finale van ‘De Grote Prijs van Nederland’ en kort daarna bracht zij haar eerste single ‘Timid’ uit. Met dit nummer werd Angela voorjaar 2012 ‘Serious Talent’ op 3FM en was zij te zien in tv-programma ‘De Wereld Draait Door’. Angela liet tevens een goede indruk achter met dit zelfde nummer bij het tv-programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ en zo kwam zij uiteindelijk in de finale van dit programma terecht.

Na een mooi pakket songs te hebben verzameld was het voor Angela tijd om de nummers vast te leggen. Met het platencontract bij Zip Records in de USA gaat er voor Angela een lang gekoesterde droom in vervulling. Naast de release van het album in Nederland in voorjaar 2014, zal het album simultaan in Amerika verschijnen.

Voor de fotografie is opkomend Belgisch fotografe Sophie van der Perre benaderd, haar dromerige, pure en kwetsbare foto’s zijn o.a. gepubliceerd in Vice Magazine, Blend, Elle en Vogue en geëxposeerd in verschillende galeries in Europa en Amerika, waaronder een co-expositie met Moby in Gent.

Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor de video van ‘Nothing Lasts’. 

Of ga voor meer info over Angela Moyra naar haar site.

Popunie Live band Ming’s Pretty Heroes brengt in januari 2014 nieuw album uit!

Ming's Pretty HeroesMing’s Pretty Heroes, de formatie van zangeres en singer/songwriter Ai Ming Oei, brengt in januari 2014 het nieuwe album Roots and Bones uit: twee mini-albums in één. Naast lo-fi beats wordt er gebruikt gemaakt van strijkers en piano. Voor dit album is Ming een samenwerking aangegaan met crowdfundingsplatform voordekunst.nl. Liefhebbers van de band kunnen via deze website helpen het nieuwe album te realiseren.

Als tegenprestatie kunnen donateurs bijvoorbeeld deelnemen aan een workshop van Ming of kunnen ze aanschuiven bij een door haar georganiseerd kerstdiner in RAAF in Rotterdam.

Ming’s Pretty Heroes
Na een uitgebreide tour door Nederland en Zwitserland in 2011 speelde de dansvoorstelling MEER RUIS van Conny Janssen Danst, met live muziek van Ming’s Pretty Heroes, deze zomer onder meer op Lowlands en Theaterfestival de Parade. MEER RUIS ontving De Mus, de prijs voor de meest karakteristieke voorstelling van het rondreizende festival. Dagblad Trouw schreef over de voorstelling: ‘De troef van deze productie is de live muziek van Ming’s Pretty Heroes: toetsenist Frans Verburg en zangeres Ai Ming Oei. Haar stem houdt het midden tussen die van cultzangeres Roisin Murphy en de Canadese vocaliste Feist en is de ziel waarmee de prille dansers hun kunst en hun zoektocht begeesteren.’

Ai Ming Oei (1985) bracht onder de naam Ming’s Pretty Heroes in 2008 de eerste ep Cut Off From Gravity uit. Met haar eerste volwaardige album OK Mr. Mix uit 2009 maakte Ming een grote stap voorwaarts. Ze won NCRV’s ‘Volgspot Open Podium’ met haar liedje ‘Fled’. Ze won de Music Matters Award  in december 2010 (eerder gewonnen door Sabrina Starke en Ntjam Rosie), waarmee ze Muziek Ambassadeur Rotterdam 2011 werd. Ze toerde met beide albums door Duitsland, China en Zwitserland.

In het najaar van 2011 lanceerde Ming haar tweede album Karma. De videoclip van single 25 to life werd binnen een week meer dan 10.000 keer bekeken op YouTube. Van het zelfde album lanceerde Ming’s Pretty Heroes de videoclip Out At Sea, opgenomen in Berlijn. Over Karma schreef de pers: “Karma is het tweede album van de Rotterdamse formatie en staat vol intense, eigenzinnige popmelodieën, die slechts een enkele luisterbeurt nodig hebben om te overtuigen” (Nu.nl) en “Zangeres Ai Ming Oei weet wederom met haar prachtige stem veel lading mee te geven aan de teksten” (Musicmaker). Momenteel werkt Ming aan haar nieuwe album Roots and Bones’.

Voor meer info over Ming’s Pretty Heroes en het nieuwe album, ga je naar: www.mingsprettyheroes.com