Music Support: Angela Moyra en Daisy Cools in De Machinist

angela moyraIedere woensdagavond biedt De Machinist het publiek de kans om nieuw Rotterdams talent te ontdekken op hun podium. Op woensdagavond 6 november staan Popunie Live act Angela Moyra en Daisy Cools op de planken van De Machinist.

Angela Moyra heeft een “storytelling” stijl van zingen en componeren ontwikkeld. De songs komen voort uit geluk, uitdaging en zij vertellen de constante strijd van een jonge vrouw. Zo sloot zij zich aan bij het Amsterdam Songwriter Guild en trad op in de finale van De Grote Prijs van Nederland. Ook was zij te zien in tv-programma’s zoals De Wereld Draait Door en De Beste Singer-Songwriter van Nederland, waar zij de finale bereikte. In januari 2014 wordt haar debuutalbum verwacht.

Angela Moyra is in 2013 één van de tien uitverkoren Popunie Live acts, die een jaar lang in het zonnetje gezet worden ter promotie en ter stimulering van hun carrière. In dit kader heeft Anela Moyra een Re:VERSION clip opgenomen. Bekijk alle Popunie Live artiestenprofielen hier.

Op het album The Secrets We Keep, staan liedjes, die Daisy Cools deels heeft geschreven tijdens een workshop bij Ray Davies van The Kinks. Het album bracht haar optredens in binnen – en buitenland. In 2011 startte zij de reeks The Europe Files. Een serie die zal bestaan uit zes ep’s, geïnspireerd op een stad waar Daisy tijdelijk woont en waar zij liedjes schrijft en optreedt. Na The Paris File en The Palermo File is Daisy nu in Nederland om haar ep The Lisbon File op te nemen.

Extra informatie
Datum: Woensdag 6 november
Locatie: De Machinist, Willem Buytewechstraat 45, Rotterdam
Aanvang: 21:00 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van De Machinist.

Dit optreden wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.

Foto: Sophie van der Perre

Way Back Home eerste single van nieuwe album Gery Mendes

Nederland Rotterdam 2011 Gery Mendes www.marcobakker.comWay Back Home is de titel van de eerste single van het nieuwe album van Gery Mendes, ook wel bekend als GMB. De track is een combinatie van hiphop en psychedelische rock en laat weer een geheel andere kant van deze veelzijdige mc zien.

Het was het afgelopen jaar vrij rustig rondom Gery, voornamelijk vanwege zijn acteer carrière; Gery heeft gespeeld in The Buddy Holly Story en tourt momenteel door het land met Flashdance The Musical.

Way Back Home is ooit in een oefenruimte ontstaan en gaat over het hervinden van jezelf. De track is onder andere geproduceerd door Gery’s vaste bandleden Ricardo Lekatompessy (bassist), Hassan Ait Moumad (gitarist) en Rick van Wort op drums. De spectaculaire clip bij het nummer is geschoten door Bouba Dola.

Op zaterdag 16 november a.s. presenteert Gery Mendes tijdens Buma Rotterdam Beats tracks van zijn aankomende album Caminho in Minimall te Rotterdam.

Gery Mendes – Way Back Home

Download Way Back Home via iTunes.

Volg Gery Mendes op Twitter.