Angela Moyra

angela fickleFickle Island
cd-album / download-album
singer/songwriter

Angela Moyra stond onder andere in de finale van De Grote Prijs van Nederland 2011, werd later gebombardeerd tot Serious Talent door 3FM en bereikte al een top 10 notering in de iTunes chart met haar song Timid. Bij het grote publiek is ze bekend door haar deelname aan de eerste editie van De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Maart 2014 bracht ze haar debuutalbum Fickle Island uit in zowel de Verenigde Staten, als in Nederland.

Als ik naar het hoesje kijk moet ik denken aan tropische strandsferen a la Jack Johnson. We kunnen vast loungy ukelele tunes verwachten, en deze voorspelling blijkt al snel een juiste. Het geluid dat Angela Moyra neerzet is sterk gelijkend aan dat van de heer Johnson. Moyra heeft een relaxte, airy laziness over haar stem die wel wat doet denken aan Norah Jones of Colbie Caillat. De combinatie van deze elementen maakt een fijn zoete popplaat die deze zomer vast gretig geconsumeerd zal worden door het Nederlandse mainstream publiek.

De liedjes luisteren één voor één makkelijk weg, maar nadat ik alles gehoord heb moet ik bekennen dat geen enkele song echt is blijven hangen. Dit komt mijn inziens vooral omdat Moyra over het geheel genomen, qua songwriting, niet kiest voor heftige contrasten in coupletten en refreinen. En waarschijnlijk ook omdat ze geen overduidelijke vocale of instrumentale hooks, die je na één keer horen niet meer uit je hoofd krijgt, gebruikt.

De songs die mij verreweg het meest in het oog springen zijn Bubbalu vanwege het opzwepende intro en de uptempo feel, en Hati Sakit waarin Angela Moyra haar Indonesische roots laat spreken en verrast met een flinke dosis eigenheid.

Angela Moyra – Bubbalu

Na dit album in eilandsferen, ben ik erg benieuwd wat Angela Moyra in de toekomst zal brengen. Ze heeft met haar Indonesische vibes en zoete geluid wat mij betreft een succesformule te pakken!

Download Fickle Island op iTunes.

Voor meer informatie bezoek je de website van Angela Moyra.

Roufaida Aboutaleb

Publieksfavorieten in de halve finale van Band Boost 2014

myworstOp zaterdag 12 april vindt de halve finale plaats van Band Boost 2014, dé bandcompetitie voor bands uit de regio Dordrecht. In de halve finale spelen alle bands die in de voorrondes de publieksprijs hebben gewonnen. Uit deze publieksfavorieten zal een vakjury één winnaar kiezen. Deze winnaar staat in de finale en maakt kans op onder meer een optreden op Wantijpop en twee dagen studiotijd. 

De Band Boost is een begrip in Dordrecht en omstreken. Tijdens de goedbezochte voorrondes kwamen muziekliefhebbers, programmeurs en muzikanten bijeen om het nieuwste aanstormende poptalent ontdekken. Samen met de fans van de deelnemende bands zorgden zij voor een divers en aandachtig publiek.

De competitie nadert inmiddels de ontknoping. Na de halve finale in de Talent Stage van het Energiehuis zal op zaterdag 24 mei de finale plaats vinden in de Power Stage. De winnaar van Band Boost 2014 zal een optreden geven op het Popcentrale Podium van Wantijpop op zaterdag 14 juni.

Tijdens de halve finale zullen de volgende bands optreden: All Saints Flood (metalcore), Pepperstreet (indierock), The 5th Pine (rock), The Great Hurricane Escape (southern metal) en Timeless Hour (metalcore).

Extra informatie halve finale
Datum: zaterdag 12 april
Locatie: Popcentrale/Talent Stage (Energiehuis), Noordendijk 148, Dordrecht
Aanvang: 20:00 uur
Entree: 2,50 (vvk) / 3 euro (deur)

Voor meer informatie bezoek je de website van de Band Boost

Foto door Megin Zondervan / My Worst Case Scenario tijdens de finale van Band Boost 2013

Band Boost 2014 wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Zuid-Holland.