The Hard Way presenteert debuutalbum in Rotown

hardwayVerandering van spijs doet eten. Niet dat Rotown het roer compleet omgooit, maar duidelijk is wel dat The Hard Way het allerhardste concert ooit in de geschiedenis van Rotown gaat zijn.

Nadat de band rondom Thrasher, Limewax en breakcore meester Bong-Ra afgelopen Lowlands de boel compleet wist te slopen, presenteert de formatie op woensdag 19 maart hun debuutalbum op het Rotterdamse PRSPCT-label. Een compromisloze samenzwering van snoeiharde drum ’n bass, hardcore kicks en bizar lompe metaalgitaren, waar eigenlijk niets moois in te ontdekken valt. “Slecht gaan voor gevorderden”, aldus 3voor12 na aanleiding van Noorderslag. Het vloekt en tiert aan alle kanten, maar weet tegelijkertijd behoorlijk te overtuigen.

Lees hier het interview van onze Marel Kroon met Gareth (Thrasher) de Wijk.

Extra informatie
Datum: woensdag 19 maart
Locatie: Rotown, Nieuwe Binnenweg 17, Rotterdam
Aanvang: 21:30 uur / deur open: 21:00 uur
Entree: 10 euro

Voor meer informatie bezoek je de website van Rotown.

Winnaars Kunstbende Zuid-Holland voorronde 1 op een rijtje

_MG_9989Meer dan 100 deelnemende jongeren in ruim 60 acts hebben zondag 16 maart hun talent getoond tijdens de eerste voorronde van Kunstbende Zuid-Holland 2014 in Theater Zuidplein.

De deelnemers streden in de categorieën Dans, Muziek, Taal, DJ, Theater & Performance, Fashion en Expo om het felbegeerde prijzenpakket en natuurlijk een plekje tijdens de landelijke finale op zaterdag 3 mei in Melkweg in Amsterdam. Per categorie heeft een deskundige jury drie prijswinnaars aangewezen. Het thema van Kunstbende 2014 is Wordt Vervolgd…

We hebben de winnaars voor je op een rij gezet:

Expo
1. Eva van Ette
2. Helen Moret
3. Chynna Falandt

Taal
1. Aida Rizvic
2. Nica Bol
3. Roukaya Baabbi

Theater & Performance
1. Maaike Visser
2. Ellie de Jong en Roelie
3. Mai-Lu Ensink

Fashion
1. Roos Key
2. Joby Tremus
3. Akaiyla Nicole Fashion

Dans
1. Joyeuse Musabimana
2. Anouk Huysing
3. Marleen Tiemeier

DJ
1. REVISE
2. Jurrit Ligertingen
3. Sven Forte

Muziek
1. Atlas & The Fox
2. Lisanne Helwig
3.  Perfect Payback

_MG_9967
De presentatie was in handen van Oscar Kocken, Evita de Roode en Gianni Noten. Voorronde 2 van Kunstbende Zuid-Holland vindt plaats op zondag 6 april in ’t Paard van Troje in Den Haag. Daar is onder meer de categorie Film&Animatie te zien.

Deelnemers van de talentenjacht Kunstbende Zuid-Holland maken kans op een optreden op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland. Een aantal jonge talenten uit de categorieën Theater & Performance, Taal, Muziek en Dans worden geselecteerd om een optreden te verzorgen op 5 mei. Morgen maken we een deel van de gelukkige winnaars bekend. Na de laatste voorronde van de provincie Zuid-Holland op  6 april worden de laatste winnaars van een podiumplek bekend gemaakt!

Voor meer informatie bezoek je de Facebook pagina van Kunstbende Zuid-Holland. De foto’s zullen de komende week op Facebook verschijnen.