De Skaggerz presenteert debuutalbum in Rotown

10380287_765455113485711_9197968793410473886_nRotown Showcase (voorheen Rotown College) biedt een platform voor jonge Rotterdamse bands om hun eigen geluid ten gehore te kunnen brengen. Waar het ooit gebonden was aan Rotterdamse opleidingen, biedt het nu ruimte voor alle groeiende bands hun ep/lp te releasen of simpelweg een nieuw project levensvatbaarheid op het podium te geven. Zo ook met de Nederlandse party-reggae-ska-punkband De Skaggerz, die op donderdag 18 september haar debuutalbum Merkwaardige Wezens presenteert.

Na hun eerste geslaagde demo en de succesvolle release van hun ep Niet Helemaal Non-Fictie in 2013 werd het tijd voor een compleet album, dat deze avond voor het eerst verkrijgbaar zal zijn. Sinds jaar en dag brengt de band de hardste party-reggae-ska-punk naar de Nederlandse podia en festivals. De zes merkwaardige wezens waaruit de band bestaat slagen er telkens in om alledaagse momenten om te toveren in ware zweetsessies waar je als bezoeker geheid met meer energie uit komt dan dat je er in ging.

http://www.youtube.com/watch?v=WSpB9aTyKCE&feature=youtu.be
De Skaggerz – Bla

FlyerNaast het geluid van de vaste formatie kun je straks ook genieten van meerdere ‘gast-skaggerz’ die ook hun steentje bijdroegen aan het uiteindelijke resultaat. Onder andere Phoenix City Retaliators komt spelen en DJ 2e Hans draait plaatjes.

Het album verschijnt zowel op lp (met download code) als op cd. Deze zijn natuurlijk op de release avond te bemachtigen. De lp voor 10 euro en de de voor 5 euro.

Extra informatie
Datum: donderdag 18 september
Locatie: Rotown, Nieuwe Binnenweg 17, Rotterdam
Aanvang: 20:30 uur / Deur open: 20:00 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van Rotown.

Dit optreden wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.

Popunie Live op Baroeg Open Air met Elle Bandita, The Hard Way en FFF

Elle Bandita

Elle Bandita

Popunie Live presenteert de acts Elle Bandita, The Hard Way en FFF op Baroeg Open Air. Dit festival vindt zaterdag 20 september voor de zevende keer plaats in het Rotterdamse Zuiderpark.

Baroeg Open Air is een jaarlijks festival dat wordt georganiseerd door poppodium Baroeg. Het festival kenmerkt zich door de brede, underground programmering en heeft twee podia. Op het hoofdpodium ligt de nadruk vooral op grotere namen uit de rock, punk en metalscene. Op het tweede podium is overdag ruimte voor startende bands en ’s avonds voor elektronische acts.

Elle Bandita heeft dit jaar haar nieuwe album uitgebracht en scoorde daarmee hoge ogen (lees de Popunie recensie hier). Ze staat garant voor een snoeiharde rockshow en past natuurlijk perfect op het hoofdpodium in haar thuisstad.

The Hard Way

The Hard Way

The Hard Way is een all star band bestaande uit Limewax, Bong-Ra en Thrasher; drie  grote namen uit de drum ’n bass/breakcore scene. Ze combineren keiharde beats met metalgitaren en screams. Op Baroeg Open Air spelen ze een thuiswedstrijd op de electronic stage.

FFF is al jaren een grootheid in de jungle/breakcore scene. Afkomstig uit Rotterdam, maar veel groter daarbuiten, treed hij wereldwijd op. Ook FFF staat op de electronic stage.

FFF

FFF

Popunie Live
Popunie Live is een nieuw concept dat in 2013 door de Popunie ontwikkeld is met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici naar de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek.

Zie ook de Popunie Live pagina

Extra informatie
Datum: zaterdag 20 september
Locaties: Zuiderpark, Rotterdam
Aanvang: 12:00 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie ga je naar de website en het Facebook event vind je hier.