Popunie Live op Baroeg Open Air met Elle Bandita, The Hard Way en FFF

Elle Bandita

Elle Bandita

Popunie Live presenteert de acts Elle Bandita, The Hard Way en FFF op Baroeg Open Air. Dit festival vindt zaterdag 20 september voor de zevende keer plaats in het Rotterdamse Zuiderpark.

Baroeg Open Air is een jaarlijks festival dat wordt georganiseerd door poppodium Baroeg. Het festival kenmerkt zich door de brede, underground programmering en heeft twee podia. Op het hoofdpodium ligt de nadruk vooral op grotere namen uit de rock, punk en metalscene. Op het tweede podium is overdag ruimte voor startende bands en ’s avonds voor elektronische acts.

Elle Bandita heeft dit jaar haar nieuwe album uitgebracht en scoorde daarmee hoge ogen (lees de Popunie recensie hier). Ze staat garant voor een snoeiharde rockshow en past natuurlijk perfect op het hoofdpodium in haar thuisstad.

The Hard Way

The Hard Way

The Hard Way is een all star band bestaande uit Limewax, Bong-Ra en Thrasher; drie  grote namen uit de drum ’n bass/breakcore scene. Ze combineren keiharde beats met metalgitaren en screams. Op Baroeg Open Air spelen ze een thuiswedstrijd op de electronic stage.

FFF is al jaren een grootheid in de jungle/breakcore scene. Afkomstig uit Rotterdam, maar veel groter daarbuiten, treed hij wereldwijd op. Ook FFF staat op de electronic stage.

FFF

FFF

Popunie Live
Popunie Live is een nieuw concept dat in 2013 door de Popunie ontwikkeld is met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici naar de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek.

Zie ook de Popunie Live pagina

Extra informatie
Datum: zaterdag 20 september
Locaties: Zuiderpark, Rotterdam
Aanvang: 12:00 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie ga je naar de website en het Facebook event vind je hier.

Motel Mozaïque programmeert muziek tijdens Festival De Keuze

dekeuzeMotel Mozaïque programmeert dit jaar een tweetal concerten tijdens Festival De Keuze dat van 18 tot en met 28 september plaatsvindt in de Rotterdamse Schouwburg. Winterdagen (verkenningstocht van beeldende en minimale muziek) treedt op zaterdag 20 september op in de kleine zaal van de schouwburg. Soldier’s Heart (eigenzinnige exotische dreampop) op woensdag 24 september. 

Winterdagen
Winterdagen is het filmische muziekproject van pianist Mink Steekelenburg, bassist Martijn Eikenhout en violist Jaap Rovers. Samen nemen ze je mee op een verkenningstocht van beeldende en minimale muziek. Geïnspireerd door artiesten als Nils Frahm en Sigur Rós brengen ze zachte, melancholische klanken ter gehore. Ze houden het continu spannend door meerdere instrumenten te bespelen en live veel te improviseren. Op De Keuze wordt Winterdagen bijgestaan door meerdere gastmuzikanten, voor een eenmalig Winterdagen & Friends optreden.

Soldier’s Heart
Vorig jaar werd Soldier’s Heart door Studio Brussel nog gezien als één van de voorlopers van een nieuwe lichting Belgische bands, waarbij de atmosfeer van hun liedjes werd omschreven als “slapeloze neonnachten in een tropische hotelkamer”. Het vijftal maakt ritselende elektronica, met dromerige synths en dito stem van zangeres Sylvie Kreusch, en is geïnspireerd door bands als Beach House, Alt-J en The Knife. Eerste single African Fire sloeg al in als een bom en ook de nieuwe single New Housie scoort goed.

Festival De Keuze is het jaarlijks terugkerend theater-, dans-, en performancefestival dat in Rotterdam een grote verscheidenheid aan eigenzinnige kunstenaars van over de hele wereld presenteert. Zij bevolken elf dagen lang niet alleen de Rotterdamse Schouwburg, maar ook het Schouwburgplein en allerlei andere en steeds wisselende locaties in de stad. In het festivalhart in de schouwburg komen daarnaast muziek, goed eten, gesprekken en ontmoetingen met de internationale gasten samen in een feest voor de kunsten.

Klik hier om je vrienden uit te nodigen en kijk voor het volledige programma en meer informatie op de website van Festival De Keuze.