De Skaggerz

deskaggerz-album-hoesMerkwaardige Wezens
lp / cd-album / download-album
nederlandstalige reggae / ska / punk

Sommige bands ken je van naam, maar heb je nog nooit gehoord. De Skaggerz is voor mij zo’n band. Wat gek is, aangezien ze een behoorlijk indrukwekkende speellijst hebben. In 2014 waren ze ook nog eens de winnaar van de Sena Grote Prijs van Rotterdam dus enigszins hoge verwachtingen had ik wel bij het beluisteren van hun album Merkwaardige Wezens.

Zelf omschrijven ze zich als een party-reggae-ska-punk band. Een opsomming die de lading wonderbaarlijk goed dekt merk ik. Het is de heren gelukt om een vrolijke energieke plaat te maken waarop je goed een feestje kan vieren. Maar er is meer. De teksten behandelen soms zware thema’s en zijn inhoudelijk sterk en maatschappijkritisch zonder belerend of prekerig te worden, maar met het zelfde gemak knallen ze er wat luchtigere onderwerpen in en zit je met een grote grijns te luisteren.

Beelden van de release op 18 september 2014:

Ook muzikaal is er meer aan de hand dan alleen maar party-reggae-ska-punk (alsof dat al niet genoeg is). Hoewel dit wel de rode draad is in de muziek zijn er voldoende, meer dan interessante uitstapjes naar andere stijlen. Van onder andere naar Klezmer neigende blazers in Meisjes tot vette Dub in, hoe kan het ook anders, het nummer Dikkertje Dub. Door deze uitstapjes en goede balans tussen inhoud en lol hebben De Skaggerz een onderhoudende plaat gemaakt die niet snel verveelt.

Dit, in combinatie met het op de plaat hoorbare speelplezier, maakt dat deze plaat een prima soundtrack is voor de lange autoritten richting de diverse zomerfestivals. Zou zomaar kunnen dat je ze daar dan in levende lijve op het podium kan aanschouwen. Want, hoewel het een goede plaat is, vermoed ik dat deze band live nog veel meer tot z’n recht komt.

Meer informatie over De Skaggerz vind je op hun website of Facebook.

Eddie Kuijpers

Popunie Live presenteert Bongomatik in BIRD

Poster Bongomatik BIRD

Voor de tweede editie van Popunie Live presents Homegrown in BIRD hebben we Bongomatik op het programma staan. Op donderdag 26 februari vliegen de zonnige ritmes je om de oren en is stilstaan onmogelijk.

Bongomatik is één grote familie van uiteenlopende muziekwerelden, culturen en leeftijden, met leden uit Colombia, Suriname, de Antillen en Nederland. Deze negenkoppige (!) band maakt een mix van luchtige latin, energieke pop en groovy jazz. Na al twee albums te hebben uitgebracht, start de band in 2015 een nieuw project waarbij een jaar lang elke maand een nieuw nummer verschijnt.

Met Popunie Live laten we het grote publiek kennismaken met het toptalent uit de eigen stad. En voor deze acts is het natuurlijk een superervaring en leerzaam om op grote evenementen tussen acts van naam en faam te staan. Dus kom de lokale scene supporten in BIRD!