Aftellen naar de Rotterdamse Popweek 2018!

De zesde editie van de Rotterdamse Popweek staat voor de deur! De enige week die 10 dagen duurt, vindt dit jaar plaats van vrijdag 2 t/m zondag 11 november. Tijdens de Popweek staat de stad bol van de popmuziek, met een enorme diversiteit aan optredens, events en muziekstijlen. Het evenement is de laatste jaren explosief gegroeid waardoor ruim 700 acts tijdens de Popweek 2017 hebben opgetreden op 100 locaties verspreid over de hele stad. Naar schatting hebben ruim 25.000 bezoekers één of meerdere optredens bezocht. Dit laat zien hoe veelzijdig en bruisend de Rotterdamse popscene is.

Rotterdamse Popquiz
Wat niet mag ontbreken bij de opening van de Popweek, is de Rotterdamse Popquiz. Dit keer in WORM; Winnaar IJzeren Podiumdier 2017. De popsector en de politiek zullen weer strijden om de eer en de felbegeerde bekers. De opening is ook voor publiek toegankelijk, deelname en entree zijn gratis. Aanmelden kan in teams van maximaal 5 personen vanaf 19.30 uur (of stuur een e-mail naar willem(at)popunie.nl!).

Popweek Specials
Voor het tweede jaar vinden er elke dag Popweek Specials plaats. Dit zijn onderscheidende evenementen die een extra spotlight op zich gericht krijgen. Een overzicht:

Vrijdag 2 november: De Rotterdamse Popquiz.

Zaterdag 3 november: Popronde Rotterdam.
Op maar liefst 44 locaties krijgen tientallen opkomende bands en artiesten uit Nederland de kans om buiten hun eigen regio te spelen. De Popronde van Rotterdam is de grootste Popronde van dit jaar!

Zaterdag 3 november: Curtis Harding (US) in LantarenVenster.
Begonnen als achtergrondzanger bij CeeLo Green en Outkast werd zijn talent ontdekt door Cole Alexander van Black Lips. Later startte zijn solocarrière. Zijn broeierige, rauwe versie van soul werd op grote en kleine festivals luid bejubeld op o.a. Lowlands en North Sea Jazz.

Zaterdag 3 november: TheColorGrey (BE) + Joshua J in BIRD.
Een 23-jarige urban zanger / rapper / songwriter / producent van Belgisch-Congolese origine, wiens Engelse raps en gezongen harmonieën een strakke flow combineren met soepele, relaxte vibes, soulvolle beats en doordachte teksten.

Zondag 4 november: Pica Pica in De Lugt.
Pica Pica In De Lugt: Music, Food & Art presenteert een middag met livemuziek van Nana, Miguel Sucasas Music en Auxs and The EQs.

Maandag 5 november: Meet The Pro bij Popunie.
In deze editie van Meet The Pro gaan een aantal ervaringsdeskundigen in op de vraag hoe jij je act/merk het beste kan promoten door middel van bijvoorbeeld social media en online content.

Dinsdag 6 november: Herman presenteert: Suzuki Junzo (JP) + Fuji (BE).
Suzuki Junzo (Tokyo 1973) is een gitarist/zanger die bekend staat om zijn betrokkenheid bij ondergrondse psychedelische bands zoals Overhang Party en Miminokoto.

Woensdag 7 november: Dizzy Moon 09 met Barna Pély (HU) + Brian Murphy in Dizzy.
Deze negende editie van Dizzy Moon wordt gehost door Mark Ritsema en mogelijk gemaakt door Popunie. Met bluesmuzikant Pély Barna uit Hongarije en Brian Murphy, die in de Singer/Songwriter finale van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam stond.

Donderdag 8 november: Uit De Kunst #17 met Levi Manner + Nikki Smits (expo).
Singer/songwriter Levi Manner is een hedendaagse troubadour wiens Nederlandstalige luisterpop liedjes je meenemen op een roadtrip door liefde, hoop en melancholie.

Donderdag 8 november: Requiem for the Avantgardistic State in WORM.
Het afscheid van de Avant-gardistische Staat markeren we met de uitvoering van Requiem for the Avantgardistic State, een compositie van Michiel Klein van Eklin, Lewsberg, MiMa en Adept, uitgevoerd door hemzelf met een bescheiden orkest.

Donderdag 8 november: Textuur 2.4 met Paddy Steer (UK) + Harry Merry in Roodkapje.
Multi-instrumentalist Paddy Steer uit Manchester brengt een buitenaardse mix van stijlen en wordt ondersteund door Rotterdamse legende Harry Merry, die ook zijn palet van rare en mooie nummers zal meenemen.

Vrijdag 9 november: D&ESR presents: Rotor (GER), The Howl Ensemble en Massa in Baroeg.
Het online platform Dutch & European Stoner Rock organiseert een avond in Baroeg. Rotor uit Berlijn speelt instrumentale rock. Inspiratie halen de heren bij bands als Electric Wizard, King Crimson, Grand Funk Railroad of Kyuss. Ook speelt de Haagse formatie The Howl Ensemble en de Rotterdamse band Massa.

Vrijdag 9 november: Silver Pockets Full in de Bergsingelkerk.
De indie-americanaband uit Vlaardingen verpakt zijn zware boodschap in frisse melodieën en pakkende refreintje. Dit op de bijzondere locatie Bergsingelkerk.

Zaterdag 10 november: Parkzicht: The Final Reunion in Maasgebouw.
Parkzicht is Nederlands langstlopende houseconcept. Het walhalla van dit verhaal was de club Parkzicht waar Rob, Stanton en Paul Elstak geschiedenis schreven. In 2005 was de eerste officiële Parkzicht reünie. Na 13 waanzinnige edities vol herinneringen en de beste classics zal het doek vallen voor de reünie.

Zaterdag 10 november: Mixtape in Rotown.
De laatste zaterdag van de Rotterdamse Popweek wordt in stijl afgesloten met een speciale editie van Mixtape in Rotown. Bäsn en Venus Tropicaux staan in de dj-booth.

Zondag 11 november: WatWatIs & Friends in podium Grounds.
De mannen van WatWatIs werken al ruim drie jaar met een onvermoeibare energie aan hun muziek en alles wat daarbij komt kijken. In 2017 hebben ze het podium van het WOO HAH! festival onveilig gemaakt en afgelopen jaar hebben de mannen mogen schitteren op het Get Loose en het Crazy Sexy Cool festival. Deze avond hosten ze een dikke hiphop party!

Zondag 11 november: Punk Is Not Dead Fest met o.a. Die Nakse Bananen en The Heart Monitors.
De Rotterdamse punkscene kent momenteel een heuse opleving. Speciaal voor de Popweek presenteert Thomas van Bang Your Radio de eerste zondag-matinee in Bar³ met vijf keiharde punkbands.

Meer informatie
Het volledige programma van de Rotterdamse Popweek is te vinden op de website www.rotterdamsepopweek.nl. In het Facebook event worden de laatste ontwikkelingen gedeeld over het festival. Bekijk voor al het overige nieuws uit de Rotterdamse popscene – het hele jaar door – de algemene websiteInstagram-account, Facebookpagina en Twitter van de Popunie.

De Rotterdamse Popweek is een initiatief van de Popunie en maakt onderdeel uit van de agenda van Rotterdam Festivals. Het evenement wordt georganiseerd door de Rotterdamse popsector en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals, Stichting PopUp Rotterdam en Stichting Bevordering van Volkskracht.

Kijk op www.rotterdamfestivals.nl voor het complete Rotterdamse festivaloverzicht.

Playlist concerten november 2018

De maand begint goed met 10 dagen lang de Rotterdamse Popweek, maar ook daarna kun je uiteraard nog volop genieten van livemuziek in de stad. Met in de maandelijkse Spotify-playlist je favoriete locals! Luister de lijst hier.