Playlist concerten november 2018

De maand begint goed met 10 dagen lang de Rotterdamse Popweek, maar ook daarna kun je uiteraard nog volop genieten van livemuziek in de stad. Met in de maandelijkse Spotify-playlist je favoriete locals! Luister de lijst hier.

Volg ons Spotify-profiel hier.

The Legendary Orchestra Of Love – Another Fine Mess

  • Another Fine Mess

  • The Legendary Orchestra Of Love
    • Genre: alternative rock 'n roll
    • Release-type: ep
    • Label: eigen beheer

Imponerende en verwachtingsvolle bandnaam: The Legendary Orchestra of Love. James Last 2.0 of ironie? Het tovert in ieder geval direct een glimlach op je gezicht wanneer je de namen van de bandleden erbij ziet: Dikke Mike, Vlugge Japie en Sjaak. Tel daar de inspiratiebronnen Tom Waits, The Who en Frank Zappa bij op en je weet eigenlijk nog niets. Verwarring alom.

Het begint te dagen wanneer de eerste tonen van het nummer A Bite With The Eye, op hun nieuwe, tweede ep, klinken: stevige gitaren, stampende drums en een schurende stem. Aha, rauwe rock ’n roll uit Rotterdam dus. Teug naar de basis: recht-toe-rechtaan, blik vooruit, niet lullen maar spelen, knallen, publiek vermaken. Eenvoud als kunstvorm . De band bestaat uit drie energieke, bebaarde mannen, hoofdrolspelers van een succesvolle barbershopfilm. Hun debuut-ep Holy Smokes zette de Rotterdammers direct op de kaart, concertaanvragen regen zich aaneen, alle podia kregen de powermuziek voor de kiezen, met een laaiend enthousiast publiek tot gevolg.

Met Another Fine Mess zet The Legendary Orchestra of Love een volgende stap. Drum, bas, gitaar en zang in perfecte harmonie. Vier nummers vol passie, plezier en vuige rock ’n roll. Aanstekelijk is bijvoorbeeld het derde nummer, Chocolat Saviour, met een loom reggaecouplet en een uptempo refrein. Grappige tekst ook. Op het refrein gaat live geheid het dak eraf. In de huiskamer trouwens ook. En dan moet het laatste nummer nog komen: Kill The Fat Man. Hier gaat het tempo wat omlaag en spreekt met name de lekkere gitaarpartij tot de verbeelding. Onder de streep levert The Legendary Orchestra of Love met Another Fine Mess een puike tweede ep af. Een feest voor festivals en poppodia.