Mark Blomsteel wint prestigieuze Dutch Country Music Awards

Mark BlomsteelMark Blomsteel heeft zaterdagavond 8 november twee prestigieuze Dutch Country Music Awards gewonnen. De Rotterdamse zanger ontving de prijzen voor Beste Zanger en Meest Belovende Act. Mark was bij de Dutch Country Music Awards in goed gezelschap; Ilse de Lange won de Award voor de Beste Zangeres van het jaar.

Mark bracht onlangs zijn nieuwste album Crank It uit. De zanger woont en werkt momenteel in Nashville TN en nam daar samen met een groep topmuzikanten de twaalf songs voor Crank It op in de fameuze Treasure Isle Studio’s van Fred Vail. De beroemde voormalig Beach Boys manager en producer werkt sinds 2010 samen met Mark en herkent in hem een zeldzaam soort “international star quality” en fungeert daarom als Mark’s mentor.

Mark zal in december in Nederland zijn voor een aantal optredens.

Meer informatie op de website.

Tommy Moustache presenteeert cd in De Gouvernestraat

10688098_834573739928836_9061761597716290843_oHet leven van de in mist gehulde historische figuur Tommy Moustache staat bol van de bijzondere anekdotes, intrigerende ontmoetingen en belangrijke wereldgeschiedenis. Sceptici noemen het wilde verhalen die door de slechte documentatie van zijn leven moeilijk zijn hard te maken, maar de leden van de gelijknamige band Tommy Moustache denken daar anders over.

Het album van deze vier eigenwijze heren met selectief gezichtshaar is een muzikaal eerbetoon aan deze pionier, uitvinder, filosoof, vrouwenliefhebber en poedelhater. Iedere compositie is een verwijzing naar een deel van het leven van Tommy Moustache. Zo komen onder andere aan bod: het beruchte akkefietje met de poedel van Rembrandt van Rijn, de zoektocht in Zuid-Afrika naar een remedie voor de ziekte die het leven van Tommy tekende, zijn grote invloed op de toen nog onbekende aikaido-expert Steven Seagal en de mogelijke betrokkenheid van heer Moustache bij de mysterieuze brand in London die plaatsvond in 1666.

De muziek van deze vierkoppige Rotterdamse band is prima in het hokje te stoppen van instrumentale, opzwepende, lichtelijk schizofrene en behoorlijk verwarrende alternatieve zappjazz. Net als hun inspiratiebron Tommy Moustache treden zij de wereld tegemoet met opgetogen borst, ingenieuze invallen, grootsheidswaan, humor, koppigheid en explosieven waar nodig. Alles met het bescheiden doel het verloop van de wereldgeschiedenis in eenzelfde orde van grootte te beïnvloeden als hun illustere voorbeeld.

17 november ziet hun eerste muzikale eerbetoon aan Tommy Moustache het levenslicht in De Gouvernestraat, Rotterdam.

Extra informatie
Datum: maandag 17 november
Locatie: De Gouvernestraat, Gouvernestraat 133, Rotterdam
Aanvang: 20:30 uur
Entree: 5 euro (vvk) / 7,50 euro (deur)

Voor meer informatie bezoek je de website van Tommy Moustache.

Foto: Sasha Ivantic