Tommy Moustache presenteeert cd in De Gouvernestraat

10688098_834573739928836_9061761597716290843_oHet leven van de in mist gehulde historische figuur Tommy Moustache staat bol van de bijzondere anekdotes, intrigerende ontmoetingen en belangrijke wereldgeschiedenis. Sceptici noemen het wilde verhalen die door de slechte documentatie van zijn leven moeilijk zijn hard te maken, maar de leden van de gelijknamige band Tommy Moustache denken daar anders over.

Het album van deze vier eigenwijze heren met selectief gezichtshaar is een muzikaal eerbetoon aan deze pionier, uitvinder, filosoof, vrouwenliefhebber en poedelhater. Iedere compositie is een verwijzing naar een deel van het leven van Tommy Moustache. Zo komen onder andere aan bod: het beruchte akkefietje met de poedel van Rembrandt van Rijn, de zoektocht in Zuid-Afrika naar een remedie voor de ziekte die het leven van Tommy tekende, zijn grote invloed op de toen nog onbekende aikaido-expert Steven Seagal en de mogelijke betrokkenheid van heer Moustache bij de mysterieuze brand in London die plaatsvond in 1666.

De muziek van deze vierkoppige Rotterdamse band is prima in het hokje te stoppen van instrumentale, opzwepende, lichtelijk schizofrene en behoorlijk verwarrende alternatieve zappjazz. Net als hun inspiratiebron Tommy Moustache treden zij de wereld tegemoet met opgetogen borst, ingenieuze invallen, grootsheidswaan, humor, koppigheid en explosieven waar nodig. Alles met het bescheiden doel het verloop van de wereldgeschiedenis in eenzelfde orde van grootte te beïnvloeden als hun illustere voorbeeld.

17 november ziet hun eerste muzikale eerbetoon aan Tommy Moustache het levenslicht in De Gouvernestraat, Rotterdam.

Extra informatie
Datum: maandag 17 november
Locatie: De Gouvernestraat, Gouvernestraat 133, Rotterdam
Aanvang: 20:30 uur
Entree: 5 euro (vvk) / 7,50 euro (deur)

Voor meer informatie bezoek je de website van Tommy Moustache.

Foto: Sasha Ivantic

Highlights laatste weekend Rotterdamse Popweek

Mark Lotterman (Foto: Marcel Kollen)

Mark Lotterman (Foto: Marcel Kollen)

De Rotterdamse Popweek (7 t/m 16 november) gaat haar laatste weekend in. We hebben voor het gemak een aantal spetterende highlights op een rijtje gezet.

Donderdag is er de presentatie van het fotoboek OFF Rotterdam in Rotown. Fotograaf Marcel Kollen volgde met zijn camera een jaar lang een aantal Rotterdamse bands en het resultaat wordt vanavond gepresenteerd. Ook heeft popjournalist Jasper Willems een aantal interviews gedaan voor het boek. Tijdens het presentatie-feest spelen Half Way Station, Mark Lotterman, Rats On Rafts en Wolf In Loveland.

Daarnaast host Music Matters deze donderdag in BIRD de releaseshow van Savoy Room. Deze band stond vorig jaar al in de finale van de Grote Prijs van Rotterdam, en presenteert nu haar debuutalbum. Entree is helemaal gratis!

Vrijdag 14 november is het vervolgens tijd voor de nu al legendarische Rotterdamse Popquiz en de uitreiking van de Rotterdam Music Awards in Rotown. Je kan nog meedoen met een team (max. 5 personen), meld je aan om 19.30 u bij Rotown. De Rotterdam Music Awards worden na de quiz uitgereikt in de categorieën Beste Podium, Beste Festival, Beste Clubavond, Aanstormend Talent en Beste Track. Wethouder Adriaan Visser reikt de prijzen uit. Je kan hier kijken wie er allemaal kans maakt; popunie.nl/awards

Ronnie Flex

Ronnie Flex

Vrijdag is ook de release van het debuutalbum van rapper Ronnie Flex, oud finalist van het Popunie-project High School Music Competition. Zijn releaseparty vindt plaats in Perron en is onderdeel van het Rotterdam Beats Festival.

Zaterdag is natuurlijk dé dag dat de grote finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam neerstrijkt in LantarenVenster. Hier kun je de 25 acts zien strijden in de categorieën Urban, Singer/Songwriter, Bands en Electronics. Kijk op groteprijsvanrotterdam.nl voor meer info.

Zaterdag is ook de dag van de allereerste Tidal Wave avond in V11. De jonge honden van Dog Food en The Homesick treden op en de dj’s van Rats On Rafts, Leen Steen en Ckla Tho draaien.

Zondagavond kan je tenslotte gezellig jammen in de leukste tent van Rotterdam Noord: Café de Bel.

Natuurlijk is er nog veel meer programma om te checken dit weekend, dus surf snel naar de Popweek website of download de gratis app.