Winnaars Kunstbende Zuid-Holland selectierondes Fashion, Taal en Expo bekend

Het traject van Kunstbende Zuid-Holland, de jaarlijkse wedstrijd voor jong creatief talent, is weer van start gegaan. De laatste selectieronde van Fashion, Taal en Expo vond op zondag 24 maart plaats in WORM en de deelnemers die doorgaan naar de Voorronde zijn bekend!

Tijdens de Selectieronde van Fashion, Taal en Expo in WORM, Rotterdam, hebben jongeren in de leeftijd 13 t/m 19 jaar het beste van zichzelf laten zien. De volgende acts (in willekeurige volgorde) zijn geselecteerd voor de Voorronde:

Fashion: 
Anyaka Erkelens (19 jaar, ‘s-Gravenhage)
Y.G Yfke Geurts (18 jaar, Poortugaal)
Amber en Pim (18 jaar, Rotterdam)
Feline (14 jaar, Den Haag)

Expo: 
Mila Konings (19 jaar, Rijswijk)
Feline (14, Den Haag)
Milou (18 jaar, Bergschenhoek)

Taal: 
Tonya Perevozova (18 jaar, Den Haag)
Lima (19 jaar, Rotterdam)
J.M (Jula) (18 jaar, Dordrecht)

De jury voor Fashion bestond uit Cody van Dam, Odair Pereira en Manouk Hasebos en voor Expo uit Lola Umarova, Mikal Brejaart en Franky Sticks. De deelnemers van Taal werden beoordeeld door Jorn Ambaum, Noah van Klaveren en Glodi Mbwete.

Voorronde & landelijke finale
De provinciale Voorronde van Kunstbende vindt dit jaar op 21 april plaats in Maaspodium in Rotterdam. Tijdens de Voorronde krijgen jongeren in negen verschillende disciplines de mogelijkheid om hun vaardigheden te tonen voor een live publiek op een professioneel podium. Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Content Creator, Muziek, Taal en Theater – alle disciplines worden verwelkomd en aangemoedigd om deel te nemen. De deelnemers worden gedurende de dag begeleid door ons toegewijde Kunstbende-team en ontvangen waardevolle feedback van onze deskundige jury. De winnaars van de Voorronde gaan door naar de landelijke finale, het Kunstbende Young Creators Festival!

Kunstbende
Kunstbende is een platform voor jongeren van 13 t/m 19 jaar om zich te ontwikkelen in 9 verschillende creatieve disciplines: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Content Creator, Muziek, Taal en Theater. Kunstbende is een netwerkorganisatie die jong, creatief talent ontdekt, ontwikkelt en exposeert. Popunie organiseert en faciliteert de Zuid-Hollandse workshops, 1 op 1 coachings, Selectieronde en Voorronde.

Foto’s gemaakt door Jasper Mol.

Voor meer informatie over het traject, de Voorronde en de landelijke finale kijk je op: www.kunstbende.nl.  Volg Kunstbende Zuid-Holland op Instagram!

De Popunie organiseert sinds 2013 de Kunstbende Zuid-Holland. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door VSBfonds, Stichting Bevordering van Volkskracht, Fonds 1818,  Provincie Zuid-Holland, Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam,  Stichting Kindertehuizen Rotterdam, Themafonds Cultuurparticipatie, De Snickers-De Bruin Stichting en Stichting Verzameling van Wijngaarden-Boot.

Eerste Popunie Live act bekend voor Baroeg Open Air 2024

Op zaterdag 14 september strijkt het jaarlijkse festival Baroeg Open Air weer neer in het Rotterdamse Zuiderpark. Een deel van de line-up is inmiddels bekend, waaronder de eerste Popunie Live act: Amazing Disco Freaks! Op het tot nu toe bekend gemaakte programma staan daarnaast o.a. Primordial, Jaya The Cat, Combichrist, REFORMIST en Renegade Bandits.

Popunie Live: Amazing Disco Freaks (gabberpunk)
“Amazing Disco Freaks are here to save you, from a galaxy far away”. Vorige jaar landde Henge op de Electronic Stage maar dit jaar speelt op de Stroomstoot stage de Amazing Disco Freaks die onze planeet komt redden. Met maar liefst 200 beats per minuut en de muzikale skills van Chopin slopen de freaks iedere muur tussen 90’s dance, gabber en punk. Jong, oud, goed of slecht. Slechts met een arsenaal aan synths zullen de Amazing Disco Freaks je redden van dat waar je dan ook maar van gered wil worden.

Line-up: 
Op het programma staan verder o.a. de extreme celtic metalband Primordial, reggae/ska/punk band Jaya The Cat, grindcore band Gutalax, Juno Reactor Band (psytrance), de industrial band Combichrist met een old-school set, de electrowave van Rue Oberkampf, de metaltechno act Klakmatrak, als ook de Rotterdamse metalcore band REFORMIST en country act Renegade Bandits. Meer namen volgen snel.

Baroeg Open Air
Baroeg Open Air is een jaarlijks festival dat wordt georganiseerd door poppodium Baroeg. Het festival kenmerkt zich door de brede, underground programmering en ontspannen sfeer. Op zaterdag 14 september 2024 vindt de alweer vijftiende editie van Baroeg Open Air plaats in het Zuiderpark bij Ahoy. Het festivalterrein  gaat om 12:00 open en 12:30 start de eerste band. Om 22:15 zijn de laatste bands afgelopen.

De Early Bird tickets zijn inmiddels uitverkocht. Reguliere tickets kosten €15 en zijn verkrijgbaar via www.baroegopenair.nl.

Popunie Live
Popunie Live is een concept dat in 2013 door de Popunie is ontwikkeld met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici naar de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek. Deze acts programmeren we op festivals als Grasnapolsky, The Life I Live, Baroeg Open Air en Oerol.

Net als de Popunie heeft ook BOA een voortdurende zucht en ambitie om lokale talenten te ontdekken en door te ontwikkelen. Vanuit dit licht is er al acht edities lang een innige partnership tussen BOA en Popunie Live.

Klik hier voor meer Popunie Live.

Sena
Sena regelt de (naburige) rechten van muzikanten en producenten. Zij incasseert namens (inter)nationale artiesten en producenten een vergoeding wanneer hun muziek in het openbaar ten gehore wordt gebracht. Het Sena Performers Fonds zorgt ervoor dat alle artiesten die via Popunie Live optreden, eerlijk betaald worden.