De Selectie- en Voorrondes van Kunstbende Zuid-Holland 2024 komen eraan!

Kunstbende Zuid-Holland staat weer voor de deur en biedt jongeren van 13 t/m 19 jaar een unieke kans om hun creatieve talenten te tonen! Op 21 april 2024 vindt de Voorronde plaats in het Maaspodium te Rotterdam, maar voordat de grote dag aanbreekt, zijn er ook Selectierondes waar talentvolle jongeren zich kunnen onderscheiden.

Voorronde:
Tijdens de Voorronde op 21 april krijgen jongeren in negen verschillende disciplines de mogelijkheid om hun vaardigheden te tonen voor een live publiek op een professioneel podium. Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Content Creator, Muziek, Taal en Theater – alle disciplines worden verwelkomd en aangemoedigd om deel te nemen. De deelnemers worden gedurende de dag begeleid door ons toegewijde Kunstbende-team en ontvangen waardevolle feedback van onze deskundige jury. De winnaars van de Voorronde gaan door naar de landelijke finale, het Kunstbende Young Creators Festival!

Selectierondes:
Maar voordat de Voorronde begint, zijn er Selectierondes waar talent wordt ontdekt en gekoesterd. Op 9 maart worden Dans en Theater beoordeeld bij Korzo in Den Haag. Op 16 maart is het de beurt aan DJ en Muziek bij Popradar in Den Haag. Op 24 maart worden Fashion, Film, Expo, Taal en Content Creator beoordeeld bij WORM in Rotterdam. De top vijf van elke selectieronde krijgt een plek op het podium tijdens de Voorronde.
Kunstbende
Kunstbende is een platform voor jongeren van 13 t/m 19 jaar om zich te ontwikkelen in 9 verschillende creatieve disciplines: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Content Creator, Muziek, Taal en Theater. Kunstbende is een netwerkorganisatie die jong, creatief talent ontdekt, ontwikkelt en exposeert. Popunie organiseert en faciliteert de Zuid-Hollandse workshops, 1 op 1 coachings, Selectieronde en Voorronde.

Voor meer informatie over het traject, de Voorronde en de landelijke finale kijk je op: www.kunstbende.nl.  Volg Kunstbende Zuid-Holland op Instagram!

De Popunie organiseert sinds 2013 de Kunstbende Zuid-Holland. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door VSBfonds, Stichting Bevordering van Volkskracht, Fonds 1818,  Provincie Zuid-Holland, Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam,  Stichting Kindertehuizen Rotterdam, Themafonds Cultuurparticipatie, De Snickers-De Bruin Stichting en Stichting Verzameling van Wijngaarden-Boot.

Foto-verslag: Releaseshow Bob Spanish in De Kroepoekfabriek

Afgelopen vrijdag 16 februari stond Bob Spanish in een goed gevulde De Kroepoekfabriek in Vlaardingen. De uit Maassluis afkomstige rapper bracht op 9 februari zijn nieuwe ep Adembenemend uit en de release moest natuurlijk goed gevierd worden! Ook de Rotterdamse hiphopper Eusebio, de Zwolse rapper Yuwno en de Maassluise house/hiphop dj David Bothof waren erbij. Fotograaf Ron van Rutten was erbij en maakte voor ons het volgende fotoverslag!

2024: Music Support Zuid-Holland - Bob Spanish 'Adembenemend' Releaseshow - De Kroepoekfabriek


Fotograaf Ron van Rutten