De Kunstbende Zuid-Holland selectieronde dj en muziek komt eraan!

Op zaterdag 26 maart organiseert Popunie een workshop dag en de selectieronde (DJ & Muziek) van Kunstbende Zuid-Holland in Paard, Den Haag. Kunstbende is een platform voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar om zich te ontwikkelen in 9 verschillende creatieve disciplines: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Content Creator, Muziek, Taal en Theater.

Workshops en Selectieronde
Voorafgaand aan de Selectieronde vinden er voor de deelnemers leuke workshops plaats. Hier worden de laatste puntjes op de ‘i’ gezet, voordat de ze het podium op gaan. Aan het einde van de dag, na de Selectieronde, worden er drie acts per categorie gekozen die door mogen naar de Voorronde. De Voorronde vindt plaats op 23 april in Maaspodium in Rotterdam.

Voorronde
Deelnemers in de categorieën Dans, Expo, Fashion, Film, Taal en Theater gaan automatisch door naar de voorronde. Tijdens de Voorronde mogen zij voor een echt publiek op een professioneel podium zichzelf laten zien. De deelnemers worden de hele dag begeleid door het Kunstbende-team en krijgen leerzame feedback van onze professionele jury. Deze jury maakt aan het eind van de Voorronde dag de winnaars bekend.

Kunstbende Young Creators Festival
De winnaars van de Voorronde gaan vervolgens naar de landelijke finale op het Kunstbende Young Creators Festival. Tijdens het Kunstbende Young Creators Festival worden de finalisten door een topjury beoordeelt. De winnaars worden overladen met stimuleringsprijzen, zoals coaching, studiotijd en een  optreden op op verschillende grote festivals door het land!

Kunstbende

Kunstbende is een platform voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar om zich te ontwikkelen in 9 verschillende creatieve disciplines: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Content Creator, Muziek, Taal en Theater. We zijn een netwerkorganisatie die jong, creatief talent ontdekt, ontwikkelt en exposeert.

Met de wedstrijd Kunstbende worden jongeren op vroege leeftijd gestimuleerd hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Veel artiesten komen voort uit de kweekvijver van Kunstbende zoals Trijntje Oosterhuis, Martin Garrix, Nielson, Kalvijn, Claudia de Breij, Stefano Keizers, Abdelkader Benali, Douwe Bob en DeWolff.

 

Voor meer informatie over het traject, de Voorronde en de landelijke finale kijk je op: www.kunstbende.nl.  Volg Kunstbende Zuid-Holland op Instagram!

Releases februari 2022