Winnaars Kunstbende Young Creators Festival 2022 bekend!

De winnaars van de finale van Kunstbende 2022 zijn bekend! De finale vond plaats in de Kromhouthal in Amsterdam op 26 juni 2022. Met trots kijken we terug op de geweldige dag met alle finalisten vanuit het hele land en natuurlijk de Zuid-Hollandse acts. Popunie kan  trots bekend maken dat er maar liefst 4 Zuid-Hollandse acts in de landelijke finale in de prijzen zijn gevallen!

Winnende acts uit Zuid-Holland
Dit jaar kwamen er maar liefst 4 winnaars  uit Zuid-Holland. In de categorie DJ ging Gidegid er met de 1e prijs vandoor met zijn super eigen vernieuwende draaistijl! Fenne Maurer wist de 2e prijs te bemachtigen in de categorie Expo met haar gedetailleerde kunstwerk die een kijkje in haar leven geeft. En ook Kate Oram won de 2e prijs in de categorie Fashion, waarbij zij met haar fashion stukken een verhaal vertelde over flauwvallen! De 3e prijs bij Dans werd gewonnen door de super energieke Reloaded Crew, die een echte teamperformance neer hebben gezet, maar ook alle individuele talenten wisten te tonen! Gefeliciteerd allemaal!

Alle finalisten uit Zuid-Holland deden op 23 april mee aan de door de Popunie georganiseerd Voorronde Zuid-Holland in het Maaspodium in Rotterdam. De winnaars van deze Voorronde gingen door naar de Landelijke finale van Kunstbende in de Kromhouthal in Amsterdam.

Tijdens Kunstbende 2022 streden honderden acts uit het hele land in de categorieën Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater om de felbegeerde Kunstbende Award. De eersteprijswinnaars mogen optreden op grote podia, van Mysteryland tot Oerol.

Winnaars
Van alle honderden acts zijn er door de juryleden uiteindelijk drie acts gekozen tot de nummer 1, 2 en 3! De finalejury bestond uit o.a. DJ DEKS (Winnaar Zuid-Holland en Landelijk 2021), Teun Seuren, Rachel Rumai Diaz, Mertabi, Nadja Hüpscher, Hamza Othman, Dalton Jansen, Koos Buster Jansen en Martijn Crama. De aftermovie is hier te bekijken:

 

De gelukkige winnaars van Kunstbende Young Creators Festival 2022 zijn:

Content Creator
1e prijs: Mauro (19 jaar, Amsterdam, Noord-Holland)
2e prijs: DB Gamer (15 jaar, Assen, Drenthe)
3e prijs: Its Jeazz! (19 jaar, Ter Idzard, Friesland)

Dans
1e prijs: Tyrone (17 jaar, Roermond, Limburg)
2e prijs: Chen Hartink (18 jaar, Brummen, Gelderland)
3e prijs: Reloaded crew (16 jaar, Rotterdam, Zuid-Holland)

DJ
1e prijs: Gidegid (15 jaar, Poortugaal, Zuid-Holland)
2e prijs: Ameezing (15 jaar, Veenendaal, Utrecht)
3e prijs: FIRETJUENE (18 jaar, Tolbert, Groningen)

Expo
1e prijs: Milou Laroussiyen (17 jaar, Wierden, Overijssel)
2e prijs: Fenne Maurer (18 jaar, Hardinxveld-Giessendam, Zuid-Holland)
3e prijs: Vittore Vermeulen (17 jaar, Helmond, Noord-Brabant)

Fashion
1e prijs: Lauw (18 jaar, Nijmegen, Gelderland)
2e prijs: Kate Oram (18 jaar, Den Haag, Zuid-Holland)
3e prijs: Resa (16 jaar, IJsselstein, Utrecht)

Film
1e prijs: Ida (18 jaar, Groningen, Groningen)
2e prijs: Kim Wisse (18 jaar, Koudekerke, Zeeland)
3e prijs: Chagalle Pennink (18 jaar, Zijderveld, Utrecht)

Muziek
1e prijs: Luc Mats (15 jaar, Zwolle, Overijssel)
2e prijs: Zilaida (17 jaar, Amsterdam, Noord-Holland)
3e prijs: Nynke Veen (17 jaar, Bavel, Noord-Brabant)

Taal
1e prijs: Anna van Doorn (18 jaar, Breda, Noord-Brabant)
2e prijs: Anna Sophie Lautenbach (16 jaar, Peize, meegedaan in Groningen)
3e prijs: Yulai Smits (18 jaar, Utrecht, Utrecht)

Theater
1e prijs: Lars (18 jaar, Ubbergen, Gelderland)
2e prijs: Drafiqa en Elisa (17 jaar, Warmenhuizen, Noord-Holland)
3e prijs: Wolliewohl Junior (18 jaar, Hoogeveen, Drenthe)

Ontwikkelingstraject & stimuleringsprijzen
Jongeren kunnen gratis member worden van Kunstbende en meedoen aan tutorials en workshops om zichzelf creatief te ontwikkelen. Op een online prikbord kunnen ze oproepjes doen voor videoclipmakers, bandleden enzovoort. Via Voorrondes door het hele land stromen de beste acts door naar de finale. Daarna worden de nummers één een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groots podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam. Check alle stimuleringsprijzen op kunstbende.nl/festival.

Kunstbende
Kunstbende is een platform voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar om zich te ontwikkelen in 9 verschillende creatieve disciplines: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Content Creator, Muziek, Taal en Theater. We zijn een netwerkorganisatie die jong, creatief talent ontdekt, ontwikkelt en exposeert.

Met de wedstrijd Kunstbende worden jongeren op vroege leeftijd gestimuleerd hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Veel artiesten komen voort uit de kweekvijver van Kunstbende zoals Trijntje Oosterhuis, Martin Garrix, Nielson, Kalvijn, Claudia de Breij, Stefano Keizers, Abdelkader Benali, Douwe Bob en DeWolff.

Voor meer informatie over het traject, de voorronde en de landelijke finale kijk je op: www.kunstbende.nl.  Volg Kunstbende Zuid-Holland op Instagram!

Partners
Samen met partner in cultuur Rabobank brengt Kunstbende talent van zolder naar podium. Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende sponsors en partners. Kunstbende Zuid-Holland wordt georganiseerd door Popunie Rotterdam.

Foto gemaakt door Marcel Krijgsman

De Popunie organiseert sinds 2013 de Kunstbende Zuid-Holland. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds1818, Provincie Zuid-Holland, Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam, Stichting Bevordering van Volkskracht, Van der Mandele Stichting, Boshuysen, Paard en Maaspodium.

Benefiet: een bus voor Chris

Op vrijdag 1 juli organiseert Rotown in samenwerking met initiator Wesley Walker (Gewoon Fucking Raggen) een speciale benefietavond voor Chris van Velde, geluidstechnicus en producer van de iconische LGM Studios én zelf muzikant. Over verschillende decennia is het werk van Chris vormend geweest voor de Rotterdamse muziekscene. Artiesten als Rats On Rafts, Iguana Death Cult, The Homesick, Lewsberg en Smudged hebben allemaal onder zijn vleugels hun sporen verdiend. Niet alleen in zijn studio, maar vooral ook de talloze keren dat hij met z’n bus de bands op toer begeleidde en hun shows van een goede geluidsmix voorzag.

De coronapandemie was voor de gehele muziek infrastructuur een grote financiële klap en ook van Velde is niet buiten schot gebleven. De druppel die de emmer deed overlopen gebeurde twee dagen na een Engelse toer met Rats On Rafts: zijn tourbusje hield het definitief voor gezien en daarmee ontviel een van zijn middelen van bestaan. Vandaar dus dit spontane benefietconcert.

Benefietconcert
Voor deze avond zijn Rats On RaftsBEDDonkey Kung Fu en Xenia Gott uitgenodigd voor unieke optredens.

Draag je Chris een warm hart toe én heb je zin in livemuziek? Koop dan snel een donatieticket. Er zijn verschillende opties om te doneren, ook als je niet naar het benefietconcert kan komen, maar wel wilt doneren. Kijk hier voor alle info.