Alle winnaars van de Kunstbende Zuid-Holland Voorronde 2022 bekend!

Op zaterdag 23 april vond in het Maaspodium in Rotterdam de door Popunie georganiseerde Zuid-Hollandse Voorronde van Kunstbende 2022 plaats. Jongeren van 13 t/m 18 jaar streden in de  categorieën Muziek, DJ, Dans, Theater, Taal, Expo, Film en Fashion om de felbegeerde Kunstbende award. Na een spannende dag zijn alle winnaars bekend gemaakt! De eersteprijswinnaars gaan naar de finale tijdens het Kunstbende Young Creators Festival op zondag 26 juni 2022 in de Kromhouthal Amsterdam.

De gelukkige winnaars zijn:

Muziek
1e prijs: Sem Witt (17 jaar, Den Haag)
2e prijs: Maria Hanswijk (19 jaar, Rotterdam)
3e prijs: Jentl van Veen (15 jaar, Alphen aan den Rijn)

Dans
1e prijs: Reloaded crew (Rotterdam)
2e prijs: Zoë van Woerkens (17 jaar, Dordrecht)
3e prijs: Real (Delft)

DJ
1e prijs: Gideon Martina (15 jaar, Poortugaal)
2e prijs: Britt Blom (15 jaar, Rotterdam)
3e prijs: Lucas de Graaff (15 jaar, Nieuwkoop)

Expo
1e prijs: Fenne Maurer (18 jaar, Hardinxveld-Giessendam)
2e prijs: Sophie Dieudonnee (18 jaar, Kampen)
3e prijs: June Bouma (18 jaar, Rotterdam)

Fashion
1e prijs: Kate Oram (17 jaar, Den Haag)

Film
1e prijs: Vladimir Knechten (18 jaar, Breda)
2e prijs: Kate Oram (17 jaar, Den Haag)
3e prijs: Joost Koppenaal (18 jaar, Alphen aan den Rijn)

Taal
1e prijs: Lelie Daneshvar (18 jaar, Capelle aan den IJssel)
2e prijs: Joni van de Griendt (19 jaar, Gouda)
3e prijs: Mette Tros (18 jaar, Warmond)

Theater
1e prijs: Liv Paszkiewicz (17 jaar, Leidschendam)
2e prijs: Rosalique Stolker (17 jaar, Papendrecht)
3e prijs: Mew (13 jaar, Voorburg)

De jury bestond uit o.a. Doris BaeLars UriBas KunnenRuwhel EmersLiza WealdRicardo JupijnMignon NustelingBaschzOrihana Calcines, Nassima Elidrissi en Angelo Raaijmakers.

Kunstbende
Kunstbende is een platform voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar om zich te ontwikkelen in 9 verschillende creatieve disciplines: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Content Creator, Muziek, Taal en Theater. We zijn een netwerkorganisatie die jong, creatief talent ontdekt, ontwikkelt en exposeert.

Met de wedstrijd Kunstbende worden jongeren op vroege leeftijd gestimuleerd hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Veel artiesten komen voort uit de kweekvijver van Kunstbende zoals Trijntje Oosterhuis, Martin Garrix, Nielson, Kalvijn, Claudia de Breij, Stefano Keizers, Abdelkader Benali, Douwe Bob en DeWolff.

Via voorrondes in elke provincie stromen de eersteprijswinnaars door naar het Kunstbende Young Creators Festival. Daarna worden de nummers één van het festival een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groot podium. Voor meer informatie over het traject, de finale en mainstages kijk je op www.kunstbende.nl.

Partners
Samen met partner in cultuur Rabobank brengt Kunstbende talent van zolder naar podium. Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende sponsors en partners. Kunstbende Zuid-Holland wordt georganiseerd door Popunie Rotterdam.

Foto’s gemaakt door Bordoo Creations

De Popunie organiseert sinds 2013 de Kunstbende Zuid-Holland. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds1818, Provincie Zuid-Holland, Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam, Stichting Bevordering van Volkskracht, Van der Mandele Stichting, Boshuysen, Paard en Maaspodium.

Live-verslag: Banji en KEES in Rotown

Banji en Rotterdams eigen KEES zetten afgelopen zondag 17 april Rotown op z’n kop en Judith was erbij om verslag te doen.

Foto’s copyright © Judith Dunsbergen

KEES
Wanneer KEES begint iets na negenen is de zaal al aardig gevuld en het publiek is duidelijk niet alleen voor de hoofdact gekomen. Ook bij het voorprogramma KEES wordt er aandachtig geluisterd en gedanst.

Winnares van de Grote Prijs van Nederland 2019 KEES weet het publiek te vangen met haar meeslepende synthpop. Er hangt een gemoedelijke sfeer in de zaal en er is veel aandacht voor de artiest. Zoals KEES zelf verklaart ‘durft ze het met dit publiek wel aan’ om hier en daar ook een gevoelig nummer ten gehore te brengen, wat goed wordt ontvangen. De show van KEES eindigt met haar meezinger Lekker Fietsen en daarmee is het publiek helemaal klaargestoomd voor de hoofdact.

Banji
Banji weet de energie volledig vast te houden en verder op te schroeven. Al snel staat Rotown te springen en te dansen. De band staat met zes man op het podium, maar heeft pit voor tien. Elementen van synthpop en hiphop vloeien naadloos in elkaar over en vormen een krachtig geheel.

Een paar van hun meest populaire singles als Dogbreath en Listen komen voorbij. De eenheid die de band uitstraalt op het podium druppelt over in het publiek en ze worden met open armen ontvangen. Na zo’n drie kwartier is Banji klaar om af te sluiten, maar het publiek laat de band natuurlijk het podium niet verlaten zonder toegift. Leuke afsluiter van de week!

Foto’s copyright © Judith Dunsbergen