Alle winnaars van de Voorrondes van Kunstbende Zuid-Holland bekend

Afgelopen weekend zijn de winnaars van de Voorronde van Kunstbende Zuid-Holland 2021 in de categorie Fashion en Expo bekend gemaakt. De Voorronde vond zaterdag plaats via een livestream in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Jongeren van 13 t/m 18 jaar streden in beide categorieën om de felbegeerde Kunstbende Award. De eersteprijswinnaars gaan naar de finale tijdens het Kunstbende Young Creators Festival op  2 oktober in de Westergas in Amsterdam.

De gelukkige winnaars zijn:

FASHION 
1e prijs Fashion: Kiara Almeida Duarte (16 jaar, Rotterdam)
2e prijs Fashion: Zoë La Riviere (16 jaar, Rotterdam)
3e prijs Fashion: Charlotte Pool (19 jaar, Gouda)EXPO
1e prijs Expo: Annabelle Machiels (18 jaar, Rotterdam)
2e prijs Expo: Renee de venster (17 jaar, Leiden)
3e prijs Expo: Rosa Simon (18 jaar, Rotterdam)
Eerder werden de winnaars in de categorieën Muziek, DJ, Taal, Theater, Dans en Film bekend gemaakt.

MUZIEK
1e prijs Muziek: Maud Weijtens (17 jaar, Gouda)
2e prijs Muziek: Vuile Slet (17 jaar, Naaldwijk)
3e prijs Muziek: Nina Ruder (19 jaar, Schiedam)

TAAL
1e prijs Taal: Isabelle Laman Trip ( 17 jaar, Den Haag)
2e prijs Taal: Ilja van Dishoeck (15 jaar, Rotterdam)
3e prijs Taal: Mette Tros (17 jaar, Warmond) 
DJ
1e prijs DJ: DJ Deks ( 15 jaar, Bergschenhoek)
2e prijs DJ: Thijs Buizert (16 jaar, Hellevoetsluis)
3e prijs DJ: Gidegid (14 jaar, Portugaal)

DANS
1e prijs Dans: Renee Elles (18 jaar, Den Haag)
2e prijs Dans: Valéry en Becca  “KIP” (16 jaar, Den Haag)
3e prijs Dans: Fenne van Kan (12 jaar, Spijkenisse)

THEATER
1e prijs Theater: Lena van Duifhuizen (18 jaar, Rotterdam)

FILM
1e prijs Film: Joost Koppenaal(17 jaar, Alphen a/d Rijn)
2e prijs Film: Eben Brinckman (16 jaar, Den Haag)
3e prijs Film: Claartje Goedhardt & Anouk Remmelzwaal (16 jaar, Noordwijkerhout)

Foto copyright: Jasper Mol (Bordoo Creations), Jessica Santiago Lopez (Jslphotoart) en Govert Kreuk (Govert Kreuk Photography)

Ontwikkelingstraject
Kunstbende is hét podium voor talent van 13 t/m 18 jaar. Iedere jongere kan meedoen aan workshops om zichzelf creatief te ontwikkelen. Via voorrondes in elke provincie stromen de eersteprijswinnaars door naar het Kunstbende Young Creators Festival. Daarna worden de nummers één van het festival een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groot podium. Voor meer informatie over het traject, de finale en mainstages kijk je op  www.kunstbende.nl

Partners
Samen met partner in cultuur Rabobank brengt Kunstbende talent van zolder naar podium. Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende sponsors en partners. Kunstbende Zuid-Holland wordt sinds 2013 georganiseerd door de Popunie.

Voor meer informatie over het traject, de Voorronde en de landelijke finale kijk je op: www.kunstbende.nl.  Volg Kunstbende Zuid-Holland op Instagram!

De Popunie organiseert sinds 2013 de Kunstbende Zuid-Holland. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds1818, Gemeente Rotterdam, Gemeente Den Haag, Stichting Bevordering van Volkskracht, Provincie Zuid-Holland, Stichting Verzameling Van Wijngaarden-Boot, Stichting Boschuysen en Stichting Kindertehuizen Rotterdam.

Investeer in Talent: Emma Beukelman

Singer/songwriter Emma Beukelman is druk bezig met de opnames van haar nieuwe album. Na het uitbrengen van haar eerste album Gordijnen komt Emma met nieuwe muziek en meer vormen van kunst rondom de muziek die ze maakt. Ze wil zich uiten via verschillende kunst disciplines. Help Emma met het creatief naar buiten brengen van haar tweede album!

Foto credit: Kyra Ten Brink

Emma Beukelman
Emma geeft verhalen een melodie en andersom. Haar muziek wordt omschreven als zoet, rommelig op een prettige manier, broeierig, eerlijk en melancholisch. De verhalen die zij brengt, dwalen in de atmosfeer en landen in het hart van de luisteraar. Sfeer staat bij Emma altijd centraal en ze raakt geïnspireerd door momenten waar zij zelf helemaal in opgenomen kan worden.

Haar debuut album Gordijnen kwam uit in juni 2020. Op dit album neemt Emma haar luisteraars mee naar een wereld waar alles kan: haar dromen. Gordijnen staat symbool voor haar zoektocht naar ultieme vrijheid. In mei 2021 bracht ze nieuwe muziek uit, een verzamelingen van momenten waarin de stilte hoorbaar is.

Crowdfunding
Emma is een crowdfunding gestart om de financiering van haar tweede album rond te krijgen. Ze zegt er het volgende over op haar VoorDeKunst-Pagina :

”Halverwege januari 2021, ben ik begonnen met de opnames voor mijn nieuwe album. Al snel waren er een aantal nummers af en kreeg ik meteen plannen voor de visuals. Ik ben meteen gaan zitten met een erg getalenteerde meid (Kyra ten Brink) die al snel samen met mij de huisstijl voor het album compleet maakte.

Voor het album ga ik aan de slag met nog meer makers, om het op een eigen manier vorm te geven. Ik wil samenwerken met grafisch ontwerpers, visual designers, performance art(ists) en andere creatievelingen. Kunst maken en mijn publiek erbij betrekken, dat is waar het voor mij om gaat. Een ervaring, een sfeer neerzetten, een momentum vastleggen, een verhaal vertellen en dit delen met jullie.

Ik houd van een professionele aanpak, en wil dus graag de mensen met wie ik samenwerk iets terug kunnen geven in de vorm van een vergoeding. Ook moet ik natuurlijk spullen en locaties huren. Met behulp van jullie, aan de hand van deze crowdfunding, moet dat vast gaan lukken!”

Ga snel naar de VoorDeKunst-pagina van Emma en ondersteun haar project!