Winnaars bekend van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2023 in de categorie Bands

Op zaterdag 16 september organiseerde Popunie de derde finale van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2023 in de categorie Bands. In Theater Zuidplein streden FLORA, REFORMIST, Library Card, ROTEM en The Tommyrots om de felbegeerde titel. De finalisten moesten in 20 minuten de jury en het aanwezige publiek overtuigen met hun optreden. Library Card werd door de jury uitgekozen tot de grote (Juryprijs) winnaar. De act die de meeste tickets op haar naam wist te verkopen won de Publieksprijs. Deze ging dit keer naar The Tommyrots.

De Bands jury bestond uit Lisa de Jongh (TivoliVredenburg/Bevrijdingspop), Dennis Wechgelaar (Mascot Label Group) en Githa Biekman (o.a. NPO 3FM, Pinkpop, Rolling Loud en Lowlands). Zij hadden het volgende over de Juryprijs winnaar te zeggen:Deze act is eigenwijs en onvoorspelbaar, de performance is spannend en geloofwaardig!”Library CardLibrary Card is ontstaan in de zomer van 2021, toen Lot van Teylingen, Mitchell Quitz en Kat Kalkman samen nummers begonnen te schrijven met een drummachine. Al snel vonden ze hun gezamenlijke liefde voor expressieve en doordachte muziek. Emre Karayalçin voegde zich later bij de band en is te herkennen aan onorthodoxe en uitgesproken ritmes, die de sound van de band afmaken.⁠

Publieksprijs – The TommyrotsThe Tommyrots zijn 4 schobbejakjes die hun roeping hebben gevonden in het maken van alternatieve poprock. Twee toms, een bass en een drum, letterlijk… Beïnvloed door oude legendes uit de 60s/70s zoals The Beatles, The Who, en Gerry Rafferty maken The Tommyrots catchy melodieën met een retro sound en teksten over hedendaagse thema’s.⁠

Prijzenpakket
De finalisten krijgen sowieso een gage van € 290,- per persoon (tot max. 6 personen) voor het optreden. Hiernaast worden er in elke categorie geldprijzen, een masterclass op maat, en een begeleidingstraject met een professional naar keuze uitgereikt aan de 1e prijs winnaar (€ 1.000,-). De 1e prijs winnaars van Singer/songwriter, Bands en Hiphop mogen 1 live single of live video opnemen bij Studio Mojo DojoDe publieksfavoriet ontvangt een geldprijs van € 250,-.

Ook krijg je als winnaar en als publieksfavoriet een jaarabonnement voor de Meet The Pro-sessies van de Popunie voor twee personen. De winnaars treden daarnaast zo mogelijk op tijdens het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2024 in Rotterdam en worden genomineerd voor de Rotterdam Music Awards in de categorie De Belofte 2023. De prijzen en gages worden mogelijk gemaakt door Sena Performers, de hoofdsponsor van de wedstrijd.

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam
De Popunie kijkt trots terug op de eerste drie finales van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam. Morgen, zondag 17 september, volgt de laatste finale van Singer/Songwriter plaats in Theater Zuidplein.

Social media
Op de hoogte blijven? Volg de GPR dan op Instagram en Facebook.

Copyright foto’s Bordoo Creations

De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam wordt georganiseerd door de Popunie en o.a. mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Sena Performers, VSBfonds, Van Ommeren de Voogt Stichting, Stichting Elise Mathilde Fonds, Stager. en Studio Mojo Dojo. 

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2023 winnaars van Hiphop & Producer bekend

Op donderdag 14 september organiseerde Popunie de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2023 finale in de categorieën Hiphop en Producer in BIRD. In de categorie Hiphop streden Dominál, Trapsino, Simha Youth, Cashino en 2Blurry om de titel en bij Producer waren dat Klont, Baize, Talee, Creeps en Eurosoundz. De finalisten bij Hiphop moesten in 20 minuten de jury en het aanwezige publiek overtuigen met hun optreden. Bij de categorie Producer kregen de finalisten één uur de tijd om een track in elkaar te zetten. Cashino won de Juryprijs bij Hiphop en Dominál won de Publieksprijs. De act die de meeste tickets op zijn naam wist te verkopen won de Publieksprijs. Bij Producer won Talee de Juryprijs en ging Klont er met de Publieksprijs vandoor.

De Hiphop jury bestond uit Tessaly Felida, Gillian Landbrug en Felinda Tengku Khuzim. Zij hadden het volgende over de winnaar te zeggen:Met de intro legde deze artiest de lat behoorlijk hoog voor zichzelf, maar hij maakte de verwachting dubbel en dwars waard. Goede teksten, delivery en geloofwaardig. Kortom, de terechte winnaar!”

CashinoOp jonge leeftijd was Cashino al gefascineerd door muziek en begon hij met rappen als uitlaatklep voor zijn gevoelens en ervaringen in de straatcultuur van Rotterdam-Zuid. Zijn muziek is grotendeels autobiografisch en vertelt zijn eigen verhaal, maar ook dat van veel andere jongeren die opgroeien in soortgelijke omstandigheden.⁠

Bij Producer bestond de jury uit Jaap Wiewel, Esther Roozendaal en Lucien Foort.Deze jonge producer raakt een snaar met zijn grote variatie aan elementen binnen zijn muzikaliteit.” aldus de jury.TaleeMulti-instrumentalist, vocalist en producer Talee maakt dance muziek voor losers. Deze artiest brengt zijn (semi-)romantische kijk op de wereld over door elektriciteit, en geeft de luisteraar een kijkje in zijn persoonlijke tekortkomingen.

Prijzenpakket
De finalisten krijgen sowieso een gage van € 290,- per persoon (tot max. 6 personen) voor het optreden. Hiernaast worden er in elke categorie geldprijzen, een masterclass op maat, en een begeleidingstraject met een professional naar keuze uitgereikt aan de 1e prijs winnaar (€ 1.000,-). De 1e prijs winnaars van Singer/songwriter, Bands en Hiphop krijgen mogen 1 live single of live video opnemen bij Studio Mojo DojoDe publieksfavoriet ontvangt een geldprijs van € 250,-.

Ook krijg je als winnaar en als publieksfavoriet een jaarabonnement voor de Meet The Pro-sessies van de Popunie voor twee personen. De winnaars treden daarnaast zo mogelijk op tijdens het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2024 in Rotterdam en worden genomineerd voor de Rotterdam Music Awards in de categorie De Belofte 2023. De prijzen en gages worden mogelijk gemaakt door Sena Performers, de hoofdsponsor van de wedstrijd.

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam
De Popunie kijkt trots terug op de eerste finaledag van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam. Met de gestreden finales van Hiphop en Producer zijn we er nog niet; op zaterdag 16 september volgt de finale van Bands in Theater Zuidplein. Een dag later vindt op diezelfde locatie de finale van Singer/Songwriter plaats.

Social media
Op de hoogte blijven? Volg de GPR dan op Instagram en Facebook.