Winnaars bekend van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2023 in de categorie Singer/Songwriter

Op zondag 17 september vond de door Popunie georganiseerde laatste finaledag van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2023 plaats. In Theater Zuidplein streden in de categorie Singer/Songwriter NADINE, Bibi Milanese, Luuk Geers, Viana Afoumou en Comfort Creature om de felbegeerde titel. De finalisten moesten in 20 minuten de jury en het aanwezige publiek overtuigen met hun optreden.  Bibi Milanese werd door de jury uitgekozen tot de Juryprijs winnaar. De act die de meeste tickets op haar naam wist te verkopen won de Publieksprijs. Deze ging dit keer naar NADINE.

De Singer/Songwriter jury bestond uit Mingue (songwriter/vocaliste), Marcel van As (drummer Spinvis / producer [[]]togethermachine / bandcoach Herman Brood Academie), Charl Delemarre (oud-winnaar GPR en GPNL, Singer/Songwriter). Zij hadden het volgende over de winnaar te zeggen:

If there is story to be told with grace and abundance, I would like it to be told by this act and their tiny orchestra”

Juryprijs: Bibi Milanese
Bibi Milanese is een jazz zangeres, componist en performer. Ze is geboren in Treviso en begon op haar negende met muziek maken. Inmiddels heeft ze een studie aan Codarts afgerond en is ze actief binnen de Rotterdamse scène.⁠

Mooie dagelijkse taferelen in een creatief jasje” Aldus de jury.

Publieksprijs – NADINE
Nadine vertaalt met haar observerend vermogen haar⁠ verwondering door het alledaagse naar poëtische en verhalende zinnen. Eenmaal op het podium voert ze haar nummers op theatrale⁠ wijze uit en nodigt ze het publiek uit om haar verbeeldingswereld in te stappen. Nadine eist veel aandacht en concentratie van haar luisteraars, maar wil niets liever dan dat iedere keer opnieuw de⁠ moeite waard maken. ⁠

Alle winnaars
Met de bekendmaking van de winnaars van de categorie Singer/Songwriter zijn alle winnaars van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2023 bekend. Dit zijn:

In de categorie Producer werd Talee de winnaar van de Juryprijs en Klont de winnaar van de Publieksprijs.
Cashino ging er in de Hiphop finale vandoor met de Juryprijs en Dominál werd verkozen tot de Publieksprijs winnaar. In de categorie Bands ging de Juryprijs naar Library Card en de Publieksprijs naar The Tommyrots. En vandaag werd Bibi Milanese dus verkozen tot winnaar van de Juryprijs en NADINE tot winnaar van de Publieksprijs.

Prijzenpakket
De finalisten krijgen sowieso een gage van € 290,- per persoon (tot max. 6 personen) voor het optreden. Hiernaast worden er in elke categorie geldprijzen, een masterclass op maat, en een begeleidingstraject met een professional naar keuze uitgereikt aan de 1e prijs winnaar (€ 1.000,-). De 1e prijs winnaars van Singer/songwriter, Bands en Hiphop krijgen mogen 1 live single of live video opnemen bij Studio Mojo DojoDe publieksfavoriet ontvangt een geldprijs van € 250,-.

Ook krijg je als winnaar en als publieksfavoriet een jaarabonnement voor de Meet The Pro-sessies van de Popunie voor twee personen. De winnaars treden daarnaast zo mogelijk op tijdens het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2024 in Rotterdam en worden genomineerd voor de Rotterdam Music Awards in de categorie De Belofte 2023. De prijzen en gages worden mogelijk gemaakt door Sena Performers, de hoofdsponsor van de wedstrijd.

Social media
Op de hoogte blijven? Volg de GPR dan op Instagram en Facebook.

Copyright foto’s Bordoo Creations

De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam wordt georganiseerd door de Popunie en o.a. mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Sena Performers, VSBfonds, Van Ommeren de Voogt Stichting, Stichting Elise Mathilde Fonds, Stager. en Studio Mojo Dojo. 

Winnaars bekend van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2023 in de categorie Bands

Op zaterdag 16 september organiseerde Popunie de derde finale van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2023 in de categorie Bands. In Theater Zuidplein streden FLORA, REFORMIST, Library Card, ROTEM en The Tommyrots om de felbegeerde titel. De finalisten moesten in 20 minuten de jury en het aanwezige publiek overtuigen met hun optreden. Library Card werd door de jury uitgekozen tot de grote (Juryprijs) winnaar. De act die de meeste tickets op haar naam wist te verkopen won de Publieksprijs. Deze ging dit keer naar The Tommyrots.

De Bands jury bestond uit Lisa de Jongh (TivoliVredenburg/Bevrijdingspop), Dennis Wechgelaar (Mascot Label Group) en Githa Biekman (o.a. NPO 3FM, Pinkpop, Rolling Loud en Lowlands). Zij hadden het volgende over de Juryprijs winnaar te zeggen:Deze act is eigenwijs en onvoorspelbaar, de performance is spannend en geloofwaardig!”Library CardLibrary Card is ontstaan in de zomer van 2021, toen Lot van Teylingen, Mitchell Quitz en Kat Kalkman samen nummers begonnen te schrijven met een drummachine. Al snel vonden ze hun gezamenlijke liefde voor expressieve en doordachte muziek. Emre Karayalçin voegde zich later bij de band en is te herkennen aan onorthodoxe en uitgesproken ritmes, die de sound van de band afmaken.⁠

Publieksprijs – The TommyrotsThe Tommyrots zijn 4 schobbejakjes die hun roeping hebben gevonden in het maken van alternatieve poprock. Twee toms, een bass en een drum, letterlijk… Beïnvloed door oude legendes uit de 60s/70s zoals The Beatles, The Who, en Gerry Rafferty maken The Tommyrots catchy melodieën met een retro sound en teksten over hedendaagse thema’s.⁠

Prijzenpakket
De finalisten krijgen sowieso een gage van € 290,- per persoon (tot max. 6 personen) voor het optreden. Hiernaast worden er in elke categorie geldprijzen, een masterclass op maat, en een begeleidingstraject met een professional naar keuze uitgereikt aan de 1e prijs winnaar (€ 1.000,-). De 1e prijs winnaars van Singer/songwriter, Bands en Hiphop mogen 1 live single of live video opnemen bij Studio Mojo DojoDe publieksfavoriet ontvangt een geldprijs van € 250,-.

Ook krijg je als winnaar en als publieksfavoriet een jaarabonnement voor de Meet The Pro-sessies van de Popunie voor twee personen. De winnaars treden daarnaast zo mogelijk op tijdens het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2024 in Rotterdam en worden genomineerd voor de Rotterdam Music Awards in de categorie De Belofte 2023. De prijzen en gages worden mogelijk gemaakt door Sena Performers, de hoofdsponsor van de wedstrijd.

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam
De Popunie kijkt trots terug op de eerste drie finales van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam. Morgen, zondag 17 september, volgt de laatste finale van Singer/Songwriter plaats in Theater Zuidplein.

Social media
Op de hoogte blijven? Volg de GPR dan op Instagram en Facebook.