Verdien een speelplek op het Car Art Festival

carart henkHet multidisciplinaire Car Art Festival heeft niemand minder dan Henk Wijngaard aan haar programmering toegevoegd. Misschien heb je net je truckers rijbewijs gehaald (zodat je drumstel niet meer per fiets mee hoeft), maar nog nooit van Henk Wijngaard gehoord!? Dan daagt de organisatie van Car Art jou en je collega muzikanten uit je te verdiepen in het werk van dit icoon en te komen met de meest originele versie van één van zijn songs.

Henk Wijngaard is onder meer bekend van hits als Met De Vlam In De Pijp, Nachtrijders en Asfalt Rocker. Stuur de organisatie een lo-fi opname en verdien een speelplek op het Car Art festival, al waar het nummer live ten overstaande van de master zelf wordt gespeeld. Maak ook nog eens kans op een dag studiotijd waarin het nummer zijn eeuwigheid verkrijgt.

Alle genres zijn welkom. Aanmelden vóór uiterlijk 20 juli en mogelijk spelen op zaterdagmiddag 9 augustus op het Car Art festival in Delft. Er is plek voor zes bands/acts. Stuur een mail naar: info@carartfestival.nl.

Voor meer informatie bezoek je de website van het Car Art Festival.

Popunie Live zondag 20 juli met drie acts op Rotterdam Unlimited

E-flyer Popunie Live juli 2014De Popunie mag op zondagmiddag 20 juli drie Popunie Live acts presenteren op de City Hall Stage van het Rotterdam Unlimited Festival. In samenspraak met de programmering van het festival zijn Bongomatik, Nishe en Phoenix City Retaliators geselecteerd. Dit is de vierde van de zes Popunie Live showcases van dit jaar.

Het Rotterdam Unlimited Festival is de opvolger van het Dunya Festival en het Zomercarnaval. Van 18 t/m 20 juli vinden er door de hele stad optredens plaats en is er plek voor dance, hiphop, latin, poetry, kunst, folk en wereldmuziek. Grote trekkers zijn Kool & The Gang, Sergio Mendes en de Zomercarnaval parade.

De Popunie Live line up op de City Hall Stage bestaat uit de volgende bands:

Bongomatik | 14.30 u
Cuban soul, desert grooves, Bombay boogie en twelve tone funk. It’s all Bongomatik baby! Deze mannen en vrouwen knallen letterlijk van het podium af. Dat is ook niet zo raar, want de groep bestaat uit de top van de Nederlandse jazz, pop en latin scene.

Nishe | 16.00 u
Nishe vestigde in 2006 haar naam als frontvrouw van Jagged Soul met de release van hun veelgeprezen debuutalbum Come To Me. Na lange tijd werd begin februari 2014 haar eerste soloalbum The New Me gereleased (lees hier de recensie). Met dit album brengt de Rotterdamse een spannende mix van indie-soul, electro en hiphop.

Phoenix City Retaliators | 17.30 u
‘You cannot stop a running tree’ – dit oude Jamaicaanse gezegde is omgetoverd tot het motto van de band Phoenix City Retaliators; ze hebben er zelfs een nummer over geschreven. De Nederlandse ska-scene is goed bekend met deze bonte Rotterdamse Retaliators, die authentieke Jamaicaanse ska, calypso, rocksteady, early reggae en ’n beetje dub in hun muzikale mix verwerken.

Popunie Live
Popunie Live is een nieuw concept dat in 2013 door de Popunie ontwikkeld is met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici naar de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek. Popunie Live staat in 2014 op Motel Mozaïque, Oerol, Metropolis, Rotterdam Unlimited, Baroeg Open Air en Songbird.

Zie ook de Popunie Live pagina

Extra informatie
Datum: zondag 20 juli
Locatie: City Hall Stage, voor het Stadhuis Rotterdam
Entree: gratis

Voor meer informatie ga je naar de website van Rotterdam Unlimited en het Facebook event vind je hier.