Eendracht Festival zoekt vrijwilligers

eendrachtvrijwilligerOp 17 juli vindt de vierde editie van het Eendracht Festival plaats en op alle festivallocaties heeft de organisatie vrijwilligers nodig. Mensen die het leuk vinden om mee te helpen aan dit festival, ervaring op willen doen en een tof programma mee willen pakken, kunnen zich aanmelden. De organisatie is op zoek naar runners, stagehands en gastheren/vrouwen. Ervaring is altijd welkom, maar niet vereist.

Wil je je aanmelden als vrijwilliger of wil je meer informatie? Stuur dan een mailtje naar de organisatie via eendrachtfestival@gmail.com.

Het Eendracht Festival is het gratis Rotterdamse showcase festival dat twee keer per jaar een podium biedt aan creatieve Rotterdammers die gezamenlijk de binnenstad levendiger willen maken. Tijdens de vorige editie lieten meer dan 100 muzikanten, kunstenaars, organisaties en ondernemers, verspreid over dertien locaties op en rond het Eendrachtsplein, zien hoeveel tofs Rotterdam te bieden heeft.

Overigens zijn fotografen en filmers van harte welkom. Fotografen en filmers kunnen zich ook aanmelden via eendrachtfestival@gmail.com.

Bekijk de Facebook pagina om een indruk te krijgen van het festival.

Het Eendracht Festival wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.

Grote Prijs van Nederland presenteert nieuwe vorm competitie

gpnlllDinsdag 17 juni werd het startschot gegeven voor muzikanten om zich aan te melden voor de Grote Prijs van Nederland, categorie Bands en Singer-Songwriter. Met deze start luidt de organisatie een nieuwe vorm van de competitie in, waarbij de live rondes worden gekoppeld aan een ontwikkeltraject.

Naast de voor iedereen vertrouwde kwartfinale, halve finale en finale krijgen alle deelnemende muzikanten in dit traject de kans om hun carrière centraal te laten staan tijdens verschillende coachingsbootcamps en fieldtrips. Daarin is er een belangrijke rol weggelegd voor een team van coaches en bekende Nederlandse muzikanten die vanuit hun ervaring de focus leggen op de ontwikkeling van de liveoptredens. De coaches die binnen deze nieuwe vorm van de GPNL het spits afbijten zijn: Dennis van Leeuwen (Kane), Elle Bandita, Wouter Hamel, Eddy Steeneken (Moke), Marien Dorleijn (Moss) en Llewy Is Sel (Relax). Met de toevoeging van het ontwikkeltraject streeft de Grote Prijs van Nederland er naar een belevenis en leermoment te zijn voor muzikanten in een bredere zin.

Publiek heeft ook een stem!
De GPNL is een juryprijs. Daarbij geldt dat het niet de coaches zijn die bepalen of een artiest doorgaat, maar een professionele jury. Toch kan het publiek ook vanaf de start van de aanmeldperiode haar invloed uitoefenen door via de website een stem te geven aan hun favoriete artiest. Hierin is er een bijzondere rol weggelegd voor het CJP. Met de inzet van twee wildcards per categorie bepalen zij uiteindelijk welke publieksfavorieten doorstromen naar de kwartfinale.

Dit jaar twee categorieën: Bands en Singer/Songwriter
Aanmelden voor de Grote Prijs van Nederland kan in twee categorieën: Bands en Singer/Songwriter. Jaarlijks wisselt de competitie haar drie categorieën af. Hiphopacts kunnen zich in juni 2015 weer inschrijven.

De kwartfinales en de halve finales vinden plaats van augustus tot en met november. De zes overgebleven deelnemers per categorie strijden vervolgens op zaterdag 20 december in (resp.) Paradiso en de Melkweg om de felbegeerde Grote Prijs van Nederland.

Aanmelden voor de Grote Prijs van Nederland kan vanaf dinsdag 17 juni tot en met 13 juli via de website.