Popunie Live zondag 20 juli met drie acts op Rotterdam Unlimited

E-flyer Popunie Live juli 2014De Popunie mag op zondagmiddag 20 juli drie Popunie Live acts presenteren op de City Hall Stage van het Rotterdam Unlimited Festival. In samenspraak met de programmering van het festival zijn Bongomatik, Nishe en Phoenix City Retaliators geselecteerd. Dit is de vierde van de zes Popunie Live showcases van dit jaar.

Het Rotterdam Unlimited Festival is de opvolger van het Dunya Festival en het Zomercarnaval. Van 18 t/m 20 juli vinden er door de hele stad optredens plaats en is er plek voor dance, hiphop, latin, poetry, kunst, folk en wereldmuziek. Grote trekkers zijn Kool & The Gang, Sergio Mendes en de Zomercarnaval parade.

De Popunie Live line up op de City Hall Stage bestaat uit de volgende bands:

Bongomatik | 14.30 u
Cuban soul, desert grooves, Bombay boogie en twelve tone funk. It’s all Bongomatik baby! Deze mannen en vrouwen knallen letterlijk van het podium af. Dat is ook niet zo raar, want de groep bestaat uit de top van de Nederlandse jazz, pop en latin scene.

Nishe | 16.00 u
Nishe vestigde in 2006 haar naam als frontvrouw van Jagged Soul met de release van hun veelgeprezen debuutalbum Come To Me. Na lange tijd werd begin februari 2014 haar eerste soloalbum The New Me gereleased (lees hier de recensie). Met dit album brengt de Rotterdamse een spannende mix van indie-soul, electro en hiphop.

Phoenix City Retaliators | 17.30 u
‘You cannot stop a running tree’ – dit oude Jamaicaanse gezegde is omgetoverd tot het motto van de band Phoenix City Retaliators; ze hebben er zelfs een nummer over geschreven. De Nederlandse ska-scene is goed bekend met deze bonte Rotterdamse Retaliators, die authentieke Jamaicaanse ska, calypso, rocksteady, early reggae en ’n beetje dub in hun muzikale mix verwerken.

Popunie Live
Popunie Live is een nieuw concept dat in 2013 door de Popunie ontwikkeld is met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici naar de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek. Popunie Live staat in 2014 op Motel Mozaïque, Oerol, Metropolis, Rotterdam Unlimited, Baroeg Open Air en Songbird.

Zie ook de Popunie Live pagina

Extra informatie
Datum: zondag 20 juli
Locatie: City Hall Stage, voor het Stadhuis Rotterdam
Entree: gratis

Voor meer informatie ga je naar de website van Rotterdam Unlimited en het Facebook event vind je hier.

Nog 2 weken inschrijven voor Sena Grote Prijs van Rotterdam!

GPR_2014flyer_webDe Sena Grote Prijs van Rotterdam (GPR) is dé competitie voor alle Bands, Singer/Songwriters, Urban en Electronic acts uit groot Rotterdam. Er is van alles te winnen, gages voor de finale, prijzengeld, optredens, promotie en een uitgebreid, educatief natraject. Doe dus mee als je met jouw band/act een stap voorwaarts wilt maken in je muzikale carrière en overtuig onze jury van je ambities en muzikale kwaliteiten.

Inschrijven
Schrijf je hier vóór 1 augustus in met drie MP3 tracks uit je eigen repertoire, een complete biografie en een goede promotiefoto van je band of act.

En dan?
Vervolgens buigt een professionele jury zich over de inzendingen om te komen tot tien geselecteerden in de categorieën Bands, Singer/Songwriter en Urban die doorgaan naar de halve finales. Hier worden de vijf meest overtuigende acts per categorie geselecteerd voor de grote live-finale. De Electronics acts stromen vanuit de demoselectie direct door naar de finale. De finale vindt plaats ter afsluiting van de Rotterdamse Popweek die van 7 tot en met 16 november plaats vindt.

Prijzenpakket
De eerste prijswinnaar per categorie wint sowieso € 1.000,-. De tweede prijswinnaar gaat naar huis met € 500,- en de publieksfavoriet krijgt € 250,-. Ben je buiten de prijzen gevallen? Dan ontvang je als finalist in elk geval een gage voor je optreden! Naast al deze mooie geldprijzen ontvang je als eerste prijswinnaar ook nog een uitgebreid educatief natraject en veel exposure.

Benieuwd naar de ervaringen van de winnaars van vorig jaar? Lees hier hoe Bands winnaar The Afterveins terugkijkt op de GPR en hier kun je de ervaringen van Electronics winnaar The Soul Pilot lezen.