Tweede editie Robin Rotterdam Unlimited viert 30 jaar Zomercarnaval

Rotterdam Unlimited 2013Het grensverleggende city event Robin Rotterdam Unlimited maakt zich op voor de tweede editie in 2014 en zal plaats vinden op 18, 19 en 20 juli in de binnenstad van Rotterdam. Tegelijkertijd viert Zomercarnaval, welke tegenwoordig een onderdeel is van Robin Rotterdam Unlimited, haar 30ste verjaardag. 

Zomercarnaval, de grootste Caribische happening van Nederland, viert haar 30 jarig jubileum en dat wordt groots gevierd. Naast de Queen Election (12 juli) en de Battle of Drums (18 juli) zal op zaterdag 19 juli de binnenstad worden omgetoverd tot één groot Latijns Amerikaans openluchtfeest als de parade zich een weg baant door het centrum van Rotterdam.

Rotterdam Unlimited is ontstaan uit twee pijlers van de Rotterdamse festivalagenda (Dunya Festival, Zomercarnaval) en kende in 2013 een geslaagde editie met ruim 900.000 bezoekers. Een driedaags festival geheel volgens het DNA van Rotterdam met alle grootstedelijke vernieuwingen op het gebied van dans, spoken word, Zomercarnaval, een spectaculaire shopping experience en nog veel meer. Het hoogtepunt was ongetwijfeld het optreden van Manu Chao die het Rotterdamse Hofplein omtoverde tot een kolkende mensenmassa uit binnen- en buitenland! De beelden van dit optreden, OP de Hofplein fontein, kreeg legendarische reviews van alle hoeken uit de wereld. Ook in 2014 zullen er weer verrassende optredens en cross-overs tussen verschillende subculturen te zien zijn tijdens Rotterdam Unlimited 2014.

Kijk hier voor een preview van #RU2014: http://youtu.be/2B-PVlV0G_k

Voor meer informatie ga je naar de site

Rotterdams poporkest Maya Orchestra brengt debuutalbum uit

mayaNa een succesvolle crowdfunding campagne en een zeer geslaagde releaseparty in het Parktheater in Alphen aan den Rijn is het debuutalbum van de Rotterdamse band Mayra Orchestra uit; World Of Wonder.

Het debuutalbum is een waar collectors item geworden en bestaat uit een luxe hardcover boekje met de cd, een live dvd, 24 geïllustreerde pagina’s en een handgemaakte pop-up. De cd is gemasterd door Grammy Award winnares Darcy Proper in de legendarische Wisseloord Studio’s en wordt in eigen beheer uitgegeven.

Mayra Orchestra is een zestienkoppig poporkest uit Rotterdam dat geleid wordt door de Nederlandse singer/songwriter Maartje Dekker. De muziek is te omschrijven als filmische pop; sprookjesachtig en dramatisch. Het Mayra Orchestra neemt je ook tijdens hun liveshows mee in een wereld vol fantasie waarin de muziek aangevuld wordt door videoprojecties, kostuums, circusacts, zelfgemaakte instrumenten en meer.

mayra

Laat je betoveren door dit Rotterdamse poporkest en koop het album!

Voor meer informatie en het bestellen van de cd + live dvd World Of Wonder ga je naar de website.