Programma Robin Rotterdam Unlimited 2015 compleet

logo robin rotterdam unlimited

Celebrating Cultural Diversity: Het programma van Robin Rotterdam Unlimited 2015 is compleet. In de week van dinsdag 21 t/m zaterdag 25 juli presenteert Robin Rotterdam Unlimited een veelzijdig programma waarin culturele diversiteit wordt gevierd met artiesten van wereldformaat tot aanstormend talent en spectaculaire acts zoals George Clinton & Parliament/Funkadelic, Gentleman, Typhoon, Akwasi, Zomercarnaval, de allerlaatste voorstelling van Mijn Vader de Expat & Oumi en nog veel meer. 

Culturele diversiteit viering op het Centraal Station
Rotterdam Unlimited viert de culturele diversiteit van de hedendaagse grootstedelijke cultuur. De organisaties van de Nederlandse Spoorwegen en Rotterdam Unlimited hebben elkaar gevonden in het omarmen van diversiteit. Beide organisaties hebben de handen ineengeslagen, wat zich zal manifesteren op zaterdag 25 juli. Precies om 12.00 uur zal op het stationsplein voor het spraakmakende nieuwe Rotterdamse Centraal Station een ode gebracht worden aan deze diversiteit. Een groot en divers koor, onder leiding van Akwasi, zal een lied ten gehore brengen, die de viering van diversiteit als uitgangspunt heeft. Iedereen die wil, kan zich aansluiten bij dit koor en meezingen.

BesteBuren
Internationale samenwerkingsverbanden worden zichtbaar op bijvoorbeeld dinsdag 21 juli in Rotown. Onder de titel BesteBuren zullen een drietal Belgische upcoming artiesten zich voorstellen aan het Nederlandse publiek. Deze artiesten die optreden zijn voorgesteld door partner Couleur Café uit Brussel, het leukste festival van België. Een samenwerking met Brouhaha International uit Liverpool (UK) zal zichtbaar zijn, vanwege de levensgrote kostuums en poppen, die zij voor deze gelegenheid vervaardigd hebben.

Schouwburgplein
De viering van culturele diversiteit is ook te herkennen in het programma op het Schouwburgplein. Op zaterdag 25 juli zijn er concerten van Roots & Routes en Music Matters ambassadrice Lady Shaynah, die voor de straatparade zijn, hiernaast kan men dansen op de Marokkaanse mestizo van Isri, de Spaanse mestizo van La Sra. Tomasa en de geanimeerde rapstijl en dwingende aanwezigheid van Akwasi. Vanaf 18.00 uur zal een bonte stoet, die gevormd wordt door de participanten van de Post Apocalyptic Queer Beauty Pageant, zich presenteren en oproepen voor de Schoonheidswedstijd van die avond in Concertgebouw De Doelen.

Extra informatie:
Data: dinsdag 21 juli t/m zaterdag 25 juli
Locatie: ruim zeven locaties in de binnenstad
Aanvang: bekijk de timetable voor exacte tijden en locaties, klik hier.
Entree: het is grotendeels gratis toegankelijk. Er zijn enkele onderdelen van Rotterdam Unlimited waar een toegangsprijs voor geldt. Dit staat per onderdeel aangegeven.

Voor meer informatie en het volledige programma van Rotterdam Unlimited 2015, ga je naar de website.

Subroutine Festivals in Rotown en VERA

subroutine records

In de herfst van 2005 leggen drie vrijwilligers van het Groningse poppodium VERA 50 euro in als startkapitaal voor het nieuwe platenlabel Subroutine Records. De eerste release, een ep van awkward i met de passende titel False Starts in Lo-Fi, wordt de opmaat voor een catalogus die momenteel bijna 70 releases van 33 acts telt. 

Door de jaren heen is het uitgangspunt van het label hetzelfde gebleven: het ondersteunen van bands die muzikaal buiten gebaande paden treden, middels releases, optredens en exposure. En het genereren van netwerken tussen acts, publiek en podia, vanuit een community van geestverwante liefhebbers.

Over de jaren opereerde het label vanuit Groningen, Utrecht, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam; zonder kantoor en met de back catalogue in de kast of onder het bed. Immer onafhankelijk, compromisloos, zonder rigide keuzes tussen genres en zonder winstoogmerk of contracten, maar met idealen en drive.

Tien jaar op zoek naar dwarse acts die de drie ‘S-en’ van Peter Weening (Song/Sound/Soul) vertegenwoordigen, zich staande houden bij Lepel of in O’Ceallaigh en het bloed sneller doen stromen. Met altijd één oog op de rode draad; op de hoek van 5th & Locust, via Beek en Donk naar Dokkum en dan met de laatste boemeltrein uit Voorhout terug. Tot hier en dan verder.

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Subroutine verschijnt een speciale 2xcassette-release, evenals t-shirts, buttons en what-have-you. Maar eerst en bovenal wordt het jubileum gevierd op twee speciale Subroutien Festivals in september, in Rotown en VERA. Twee events, waarbij vooruit en achteruit wordt gekeken: vrijwel alle bands komen binnen afzienbare tijd met nieuw materiaal.

Voor meer informatie over de festivals ga je naar de Facebook pagina van Subroutine Records.