Vacature stagiair(e) productie/communicatie (24-32 p/week)

Popunie zoekt een stagiair(e) productie/communicatie! Vanaf september 2024 hebben we een plek vrij!

Popunie is een stichting die de beoefening en kwaliteit van de Rotterdamse popmuziek  stimuleert en optimaliseert door muzikanten en de popsector te informeren, adviseren, ontwikkelen, promoten en te verbinden. Inmiddels vertegenwoordigt de Popunie ruim 2.500 muzikale acts. De bands beoefenen een veelheid aan muziekstijlen: van metal tot reggae en van rock tot dance.  Popunie organiseert projecten als de KunstbendeSena Performers Grote Prijs van RotterdamRotterdam Music Awards en de Rotterdamse Popweek en verleent diensten aan popmuzikanten, popfestivals, podia en de gemeente.

We zijn op zoek naar een actieve, ondernemende productie/communicatie stagiair(e) voor de periode september 2024 t/m januari 2025, die mee zal werken aan o.a. de volgende Popunie projecten: de Sena Performers  Grote Prijs van Rotterdam, de Rotterdamse Popweek, Rotterdam Music Awards en Kunstbende. Meer over de projecten lees je hier

Werkzaamheden zijn o.a.:
• Social media van de projecten bijhouden
• Schrijven van persberichten en andere promotionele activiteiten
• Begeleiding deelnemers
• Contact opnemen en onderhouden met b.v. juryleden
• Meewerken aan de pre-productie van evenementen
• Maken van draaiboeken en tijdschema’s
• Uitvoerende taken tijdens productiedagen

Wij vragen:• HBO opleiding, liefst 3e of 4e jaars student CMV, Vrijetijdsmanagement, LEM of Communicatie.
• Affiniteit met de culturele sector en passie voor popmuziek/lokaal talent
• Zelfstandige, proactieve werkhouding
• Minimaal 24 uur per week beschikbaar, maximaal 32 uur (met een piekmoment rondom de producties)
• Aanwezigheid tijdens productiedagen
Wij bieden:

• Werkervaring in productie, communicatie en organisatie van verschillende projecten
• Veel ruimte voor eigen initiatief en creativiteit
• Een informele en inspirerende werkomgeving, waar je twee dagen op kantoor werkt en 2 dagen vanuit huis.
• Een stagevergoedingBen jij die goede, zelfstandige organisator met een flexibele werkhouding die we zoeken? Neem voor meer info en om te solliciteren contact op met Martin Scheijgrond via martin@popunie.nl.

Tourverslag: Jelle Bolijn in Mexico

Vanuit Music Export Rotterdam worden doorlopend ondernemende Rotterdamse muzikanten ondersteund die bezig zijn ook voet aan de grond te krijgen buiten de landsgrenzen. Ook dit jaar vertrok dj/producer Jelle Bolijn naar Mexico voor een aantal draaigigs en om muziek te maken met lokale producers. Over hoe die ervaring was lees je in het volgende verslag!

Net als vorig jaar kon ik dankzij de Popunie wederom naar Mexico toe om te draaien en muziek te maken met lokale producers! De tour begon met een soepele binnenkomst op Schiphol en al snel zat ik in het vliegtuig naar Mexico-Stad. Na een lange vlucht landde ik in deze mooie metropool waar de geluiden en de hitte het ritme dicteerde. Ik had een lange overstap dus verbleef 1 nachtje bij een kennis in het oude centrum in de buurt van het vliegveld. Die avond was het vooral lekker eten op straat, waar het constante gebrom van het verkeer een flink contrast vormden met de stilte en kalmte van mijn studio in Rotterdam.

De reis vervolgde naar Zipolite via Huatulco, een plek die voelt als een verborgen paradijs. Hier speelde ik net als vorig jaar op een pool party bij Hotel Naked. Een mooie locatie aan het strand waar de golven op de achtergrond flirten met de dansende mensen in en rondom het zwembad. Gedurende mijn tien dagen verblijf ik aan de kust waaruit ik verschillende plekken bezoek om te draaien. Brandon, een goeie vriend en boeker die mij geholpen heeft met het organiseren van de tour, woont daar ook in de buurt.

We gaan verder naar Mazunte, waar ik moest draaien op een ecstatic dance festival. En ik kan gerust zeggen dat dit een speeltuin is voor elke dj. De organisator nodigt je uit om vooral te experimenteren! Ik begon hier met wat langzamere tempo’s en bouwde met elke track meer op naar snellere ritmes om te eindigen met een hoop muzikaal geweld. Dit zorgde voor een dynamische set die zowel mij als de dansers aangenaam verraste! De mix kan je ‘toevallig’ terugluisteren door te klikken op de volgende link en een soundcloud follow zal mij ook erg helpen!

Jelle’s Muziek in Mexico 🎵

Mijn tour ging verder en hiervoor moest ik heen en weer naar Mexico-Stad. Daar zou ik draaien op de Conexa Rec labelparty in club Acapulco 62. Deze plek is een combinatie van tattoostudio en club, waar je door de gangen danst van een complex waar verschillende tattoo-artiesten werkzaam zijn. Het was een leuk optreden en de organisatoren kende ik via via, we zijn in gesprek om samen wat te releasen en daar uit te brengen. Erg gaaf!

De laatste gig van de tour draaide ik in El Cruce, een club gerund door vrienden die ook betrokken zijn bij het opzetten van een grote kunst- en evenementen ruimte. Hun uitnodiging voor een artist-in-recidency volgend jaar zou er zomaar eens voor kunnen zorgen dat ik weer die kant op kan.  Daarnaast hadden ze mij ook geprogrammeerd met een andere dj die veel in Duitsland actief is (Berghain/Katerblau voor de kenners) en net zo passievol is over muziek als ik! Dit resulteerde in een uitnodiging om later dit jaar in Katerblau, Berlijn te draaien. Een fenomenale club die één van de vaandeldragers is van de progressieve sound die ik zo graag draai.

Deze reis was meer dan alleen optredens; het was een avontuur dat per direct nieuwe gigs op mijn horizon plaatste en nieuwe inspiratie die al verwerkt is in toekomstige muziek! Als je er nog steeds bent dan zou een Instagram follow mij erg helpen! Blijf bij over al mijn muzikale hoogtepunten, muziek meme’s en de laatste happenings qua events en nieuwe releases!

Dank Popunie en ook jij bedankt voor het lezen!