Tourverslag: Jelle Bolijn in Mexico

Vanuit Music Export Rotterdam worden doorlopend ondernemende Rotterdamse muzikanten ondersteund die bezig zijn ook voet aan de grond te krijgen buiten de landsgrenzen. Ook dit jaar vertrok dj/producer Jelle Bolijn naar Mexico voor een aantal draaigigs en om muziek te maken met lokale producers. Over hoe die ervaring was lees je in het volgende verslag!

Net als vorig jaar kon ik dankzij de Popunie wederom naar Mexico toe om te draaien en muziek te maken met lokale producers! De tour begon met een soepele binnenkomst op Schiphol en al snel zat ik in het vliegtuig naar Mexico-Stad. Na een lange vlucht landde ik in deze mooie metropool waar de geluiden en de hitte het ritme dicteerde. Ik had een lange overstap dus verbleef 1 nachtje bij een kennis in het oude centrum in de buurt van het vliegveld. Die avond was het vooral lekker eten op straat, waar het constante gebrom van het verkeer een flink contrast vormden met de stilte en kalmte van mijn studio in Rotterdam.

De reis vervolgde naar Zipolite via Huatulco, een plek die voelt als een verborgen paradijs. Hier speelde ik net als vorig jaar op een pool party bij Hotel Naked. Een mooie locatie aan het strand waar de golven op de achtergrond flirten met de dansende mensen in en rondom het zwembad. Gedurende mijn tien dagen verblijf ik aan de kust waaruit ik verschillende plekken bezoek om te draaien. Brandon, een goeie vriend en boeker die mij geholpen heeft met het organiseren van de tour, woont daar ook in de buurt.

We gaan verder naar Mazunte, waar ik moest draaien op een ecstatic dance festival. En ik kan gerust zeggen dat dit een speeltuin is voor elke dj. De organisator nodigt je uit om vooral te experimenteren! Ik begon hier met wat langzamere tempo’s en bouwde met elke track meer op naar snellere ritmes om te eindigen met een hoop muzikaal geweld. Dit zorgde voor een dynamische set die zowel mij als de dansers aangenaam verraste! De mix kan je ‘toevallig’ terugluisteren door te klikken op de volgende link en een soundcloud follow zal mij ook erg helpen!

Jelle’s Muziek in Mexico 🎵

Mijn tour ging verder en hiervoor moest ik heen en weer naar Mexico-Stad. Daar zou ik draaien op de Conexa Rec labelparty in club Acapulco 62. Deze plek is een combinatie van tattoostudio en club, waar je door de gangen danst van een complex waar verschillende tattoo-artiesten werkzaam zijn. Het was een leuk optreden en de organisatoren kende ik via via, we zijn in gesprek om samen wat te releasen en daar uit te brengen. Erg gaaf!

De laatste gig van de tour draaide ik in El Cruce, een club gerund door vrienden die ook betrokken zijn bij het opzetten van een grote kunst- en evenementen ruimte. Hun uitnodiging voor een artist-in-recidency volgend jaar zou er zomaar eens voor kunnen zorgen dat ik weer die kant op kan.  Daarnaast hadden ze mij ook geprogrammeerd met een andere dj die veel in Duitsland actief is (Berghain/Katerblau voor de kenners) en net zo passievol is over muziek als ik! Dit resulteerde in een uitnodiging om later dit jaar in Katerblau, Berlijn te draaien. Een fenomenale club die één van de vaandeldragers is van de progressieve sound die ik zo graag draai.

Deze reis was meer dan alleen optredens; het was een avontuur dat per direct nieuwe gigs op mijn horizon plaatste en nieuwe inspiratie die al verwerkt is in toekomstige muziek! Als je er nog steeds bent dan zou een Instagram follow mij erg helpen! Blijf bij over al mijn muzikale hoogtepunten, muziek meme’s en de laatste happenings qua events en nieuwe releases!

Dank Popunie en ook jij bedankt voor het lezen!

Volg Jelle Bolijn op InstagramFacebook of via zijn Linktree.

Deze tour werd mede gefinancierd door Popunie Music Export Rotterdam.

Music Support: Rotterdam Bluegrass Festival 2024

Eind juni vindt alweer de 12de editie plaats van het grootste bluegrass festival van Europa: Rotterdam Bluegrass Festival. Het festival vindt plaats op 28, 29 en 30 juni 2024 op het Noordplein en staat in het teken van Amerikaanse rootsmuziek en kruisbestuivingen daarvan. De totale line up omvat maar liefst dertig acts uit binnen- en buitenland, plus een uitgebreide randprogrammering. Er zijn nog zowel dag- als weekendtickets verkrijgbaar, voor respectievelijk € 15,- en € 40,-.

Line-up:
A Murder In Mississippi (BE); Angry Zeta & The Hillbullys (ARG); Annie Bartholomew (VS); Bertolf & Friends met Douwe Bob, Tangarine, Rob Dekay, Stephanie Struijk en Maurice van Hoek (NL); Blue Grass Boogiemen ft. Pieternel (NL); Carrie Nation and the Speakeasy (VS); Damn Tall Buildings (VS); Delaney Davidson (NZ); The Dirty Grass Players (VS); Dom Flemons (VS); Global Strings: Kader Tarhanine X Henhouse Prowlers (DZ/VS); Golden Shoals (VS); Henhouse Prowlers (VS); Hezekiah Procter (CA); Kader Tarhanine (DZ); Katja Kruit (NL); The Kody Norris Show (VS); La Perra Blanco (ES); Leadbeaters (NL); Mary Lee Family Band (BR); Nat Myers (VS); New Valley String Band (SE); Riley Baugus (VS); Sem Jansen & Leif de Leeuw (NL); Seth Mulder & Midnight Run (VS); The Slocan Ramblers (CA); Them Peckin’ Boys (NL); Tray Wellington (VS)

Naast muziek kent het Rotterdam Bluegrass Festival ook een uitgebreide randprogrammering met theater, kinderactiviteiten, een jam area, comics, workshops, een markt en een gevarieerd horeca-aanbod. In de week voorafgaand aan het festival vinden diverse optredens en activiteiten plaats in de wijk en rest van de stad.

Rotterdam Bluegrass Festival
Het Rotterdam Bluegrass Festival is een laagdrempelig festival waar bluegrass en andere vormen van rootsmuziek als country, folk en americana centraal staan. In 2023 werd het festival na tien succesvolle edities op het Pijnackerplein voor het eerst georganiseerd op het schaduwrijke, met bomen omzoomde Noordplein. Toen vonden 12.000 unieke bezoekers hun weg naar het Oude Noorden, van liefhebbers van het genre uit heel Nederland en daarbuiten, tot wijkbewoners en andere Rotterdammers.