Tourverslag: Tramhaus in Oost-Europa

Vanuit Music Export Rotterdam worden doorlopend ondernemende Rotterdamse muzikanten ondersteund die bezig zijn ook voet aan de grond te krijgen buiten de landsgrenzen. Post-punkband Tramhaus vertrok onlangs naar Oost-Europa voor een tour. Over hoe die ervaring was lees je in het volgende verslag!

‘Je kan niet altijd zes gooien’

Je kan niet altijd zes gooien, maar als je het dan doet, voelt het toch extra goed. Met die beeldspraak zou ik deze tour met Tramhaus willen omschrijven; eentje van vallen en opstaan, maar toch vooral ook van veel lol en kameraadschap. Het verhaal begint op een vroege zaterdagmorgen, de slaap wrijven we nog uit onze ogen als we de tourbus van Charlie & The Lesbians volladen met onze backline. Wijzelf zullen met een Citroen Berlingo met louter onze bagage achter hun aanrijden. Zo hebben we al maanden eerder afgesproken toen Koen Ter Heegde (bekend van Subroutine Records, Yugofuturism en sinds kort ook manager van Tramhaus) deze tour plande voor beider bands.

Hamburg
Vanaf repetitieruimte ‘de Frikandel’ vertrekken we naar Eindhoven om de resterende leden
van Charlie & The Lesbians op te halen. Eenmaal daar aangekomen laden we de laatste gear
in en vervolgen we onze reis naar Hamburg. Het is een uur of vijf als we aankomen in Hamburg. Lukas heeft de hele rit gereden in de Berlingo. Deze auto is van Lukas’ schoonmoeder en hij is er logischerwijs erg zuinig op. Liever rijdt hij de hele tour zelf, tenzij vermoeidheid hem forceert het stuur over te geven aan een van de andere bandleden met rijbewijs.

Goed, we eten wat bij de organisator van de avond en aanschouwen zijn met prullaria overspoelde huis om vervolgens via de befaamde Reeperbahn (bekend vanwege hedonistische sexattracties en wilde nachtclubs) een spätkauf op te zoeken om een Duits biertje te kopen. Aangekomen bij de venue/kroeg (Komet Bar) zien we hoe klein het is: een trap af leidt naar een kelder waar zo’n 20 mensen in kunnen. Vet! Dit soort venues zien we graag, het mag van ons wel zweterig en plakkerig worden. Na nog wat biertjes is het tijd om te
spelen.

Vanavond spelen wij als eerst, Charlie daarna. Het wordt een leuke show, een piepklein podium zorgt ervoor dat we af en toe tegen elkaar aan botsen, waardoor we lachend het podium aflopen. Omdat we met een vrij grote groep zijn zullen we moeten opsplitsen in kleinere groepjes die bij afzonderlijke slaapplekken zullen overnachten. Tot zover de eerste dag.

Poznan
Op naar Poznan, Polen. Een rit van ruim zes uur. Gelukkig is de Berlingo erg comfortabel en kan ik nog een paar hazenslaapjes doen om wat bij te komen van de eerste nacht. We proberen samen op te rijden met de bus van Charlie, maar al gauw verliezen we elkaar uit het oog. Eindelijk komen we aan in Poznan. De venue is een klein atelier van een lokale kunstenares. We worden warm ontvangen en een heerlijke Poolse goulash staat op ons te
wachten.

Vanavond is een echte zondagavond-show, een handjevol mensen – voornamelijk vrienden van de atelierhoudster, komen opdagen. We spelen een korte set in een klein kamertje en als we klaar zijn begint het te stormen buiten. Een penetrante rioollucht maakt ons meester en we drinken nog maar paar biertjes. Het koelt in ieder geval nu wel af. Slapen doen we weer afzonderlijk. Vanavond slaap ik met Julia en Mees bij de organisator van de avond. Een pluspunt is dat ze een ongelooflijk schattig konijn als huisdier heeft. Ik val in slaap, en 6 uur later gaat de wekker. Door naar Warschau.

Poznan – Warschau is gelukkig een korter stukje dan gisteren en na een paar plaspauzes zijn we al aangekomen bij de venue. De plek doet aan als een kraakpand, maar dan groter. Een flinke zaal hebben we tot onze beschikking, met een maximale capaciteit van zo’n 150 bezoekers schat ik. Vanavond spelen we na Charlie. Op het podium is het bloedheet en het zweet druipt in m’n ogen. Voor een maandagavond is de avond goed bezocht. Ik schat zo’n vijftig mensen in totaal. Na afloop hebben we nog handtekeningen moet uitdelen aan fans die onze 7-inch hebben gekocht. Al met al een geslaagde avond. Die nacht zullen we overnachten in een krakkemikkig weghotelletje. Zo eentje waar je maar van hoopt dat ze geen bedwantsen hebben.

Na een belabberde nacht slaap vertrekken we gezamenlijk richting Brno in Tsjechië. We spreken nog af om bij het eerste tankstation met z’n allen te ontbijten. Het tankstation zullen we nooit halen. Na vijf minuten onderweg te zijn begint de tempratuurmeter van de Berlingo al snel te stijgen. Zo snel dat we besluiten de eerste afslag de snelweg af te gaan. Als we de afrit afrijden begint er rook onder de motorkap vandaan te komen. We stoppen de auto onmiddellijk langs de kant van de weg. Ik kijk onder de motorkap maar kan zo snel niks vinden. We laten de auto nog wat verder afkoelen en rijden dan langzaam naar het dichtstbijzijnde tankstation.

Aldaar kijk ik nog eens goed onder de motorkap en zie ik dat de radiator lekt. Aan de bovenkant, waar de hete koelvloeistof de radiator binnenkomt zit een gat. De vloeistof spuit er dus uit als de motor te warm wordt. Uiteindelijk heeft de auto dan geen koelvloeistof meer in het reservoir om de auto te koelen. Met de handen in het haar lopen Lukas, Jim en ik naar de plaatselijke garage, om met handen en voeten uit te leggen wat onze situatie is. Niemand is erg behulpzaam en na te concluderen dat we het zelf niet zullen gaan kunnen repareren, bel ik de ANWB. Gelukkig ben ik abonnee dus worden we relatief snel geholpen. Een Poolse takelwagen brengt de auto en ons naar de Citroen garage.

Ook daar wordt maar minimaal Engels gepraat dus wederom zullen we ons moeten uitleggen aan de hand van handgebaren en foto’s. Tot onze schrik vertelt de garagist ons dat de auto op z’n vroegst pas over anderhalve week gerepareerd kan worden. Met dit nieuws bel ik nogmaals de ANWB, die mij vertellen op zoek te zullen gaan naar een vervangende auto. ‘Ik bel u binnen twee uur terug’ stelt de ANWB-medewerker mij gerust. Dit blijkt de eerste leugen in een reeks van leugens vanuit de ANWB. Na drie uur te hebben gewacht besluit ik om de ANWB weer te bellen. Ze hebben helaas nog geen vervangende auto kunnen regelen maar doen erg hun best, stellen ze.

We besluiten in een hotel in Warschau te overnachten. Enig lichtpuntje deze dag: Lukas heeft te horen gekregen dat hij is geslaagd voor zijn studie, dat vieren we die avond dan ook bescheiden door in Warschau een paar leuke kroegen langs te gaan. Diep in de nacht, op de weg terug naar het hotel, besluit ik nog een keer de ANWB te bellen, de onzekerheid of er morgen nou vervangend vervoer is speelt parten met mij. Dit keer meldt de ANWB-medewerker mij opgetogen dat het is gelukt een vervangende auto te regelen. We zouden de auto de volgende dag om 16:00 kunnen ophalen bij de Citroen-dealer. Na nog drie keer om bevestiging te vragen, en een sms te hebben ontvangen met nogmaals de ophaaltijd en adres erin, kan ik gerust gaan slapen. We zijn erg blij, de tour gaat door!

Na overdag nog wat te hebben rondgeslenterd door Warschau nemen we rond 3’en een Uber naar de ophaalplek van de vervangende auto. Daar aangekomen vraag ik waar de auto is en of we ‘m al kunnen meenemen. De garagist weet van niks en stelt geen huurauto’s ter beschikking te hebben. Enigszins verbaast bel ik de ANWB nogmaals, en tot mijn grote frustratie en woede blijkt dat ze de auto per ongeluk in Wenen hebben gehuurd… Ondanks de vele bevestigingen die ik heb mogen ontvangen met daarin toch overduidelijk vermeldt dat de auto in Warschau zou staan. Woedend en verdrietig tegelijkertijd meld ik het nieuws aan m’n bandgenoten. We besluiten te verkassen naar de lokale McDonalds.

Aldaar bel ik de ANWB nog een keer, en nog een keer, en nog een keer. Steeds zonder resultaat. We staan op het punt een vlucht naar huis te boeken. De moed is ons in de schoenen gezakt, we zien geen enkele mogelijkheid om de tour nog voort te kunnen zetten. Tot het moment dat Lukas nog eenmaal met Koen Ter Heegde belt. We komen tot het idee om de volgende dag de trein naar Praag te nemen. De shows in Brno en Bratislava hebben we gemist. Vanuit Praag kijken we weer verder.

Praag
We keren weer terug naar het hotel, waar ik na aankomst vrijwel direct neerplof op het bed. Het was een zenuwslopende dag. De volgende ochtend vroeg nemen we een taxi naar het centraal station van Warschau. Vanuit daar begint onze tien uur durende treinreis naar Praag. We hebben een soort kleine coupe voor onszelf, waar we in de eerste twee uur nog vergezeld worden door een praatgrage Poolse man op leeftijd die vertelt dat hij zojuist is teruggekeerd van vrijwilligerswerk in Oekraïne. Hij laat Jim foto’s zien van de eerste communie van z’n kleindochter en stapt bij Katowice uit.

De rest van de treinrit hebben we de coupe voor onszelf. Een fijn gegeven is dat deze trein beschikt over een bar, dus vanaf een uur of twee worden de eerste Pilsner Urquells gehaald. Om de verveling te doorbreken, en omdat ze zo lekker smaken. Na heel wat afleveringen van ‘The Cuba Libre Story’ (een docu-serie over de geschiedenis van Cuba) komen we dan eindelijk aan in Praag, en wat voelt dat goed. We hebben het gehaald! Met de taxi komen we bij de venue aan waar we de mensen van Charlie and The Lesbians in de armen springen. We zijn herenigd!

De show wordt een leuke, de venue is een zaal met daarbij een grote tuin. Er heerst gezelligheid en positiviteit. Op het podium vertelt Lukas het publiek over onze malaise, waarna we een warm applaus krijgen. Na afloop spreek ik nog met een man en vrouw die ons in eerste instantie in Brno wilde zien spelen, toen zij hoorde dat we de show zouden annuleren, besloten ze de trein naar Praag te nemen. Ze móésten ons zien!

Slapen doen we in een net en schoon hostel. Heerlijk uitgeslapen beginnen we de volgende dag vol nieuwe energie. Julia heeft namelijk haar uiterste best gedaan om in Praag vervangend vervoer te regelen, en het is haar gelukt! We kunnen in de buurt van Praag een auto ophalen en die uiteindelijk weer in Rotterdam afleveren. Het blijkt ook nog eens een reuze luxe Volkswagen SUV-auto te zijn, voorzien van alle gemakken. We besluiten de mensen van Charlie te volgen naar een riviertje waar we een verfrissende duik nemen om vervolgens door te rijden richting Ceske Budejovice, wat een kleine provinciestad in het zuiden van Tsjechië blijkt te zijn (waar tevens het befaamde biermerk Budweiser vandaan komt).

Ceske Budejovice
De venue is een DIY-cafe met een klein podium. De mensen daar verwelkomen ons hartelijk en zijn uiterst vriendelijk. Die avond spelen we een leuke show, maar het hoogtepunt voor ons is de derde band die speelt. Ze heten Don Vito, komen uit Leipzig en maken een soort catchy noiserock. We worden omvergeblazen door dit trio, wat een liveset!

We slapen bij een vriend van de organistor van de avond, een behulpzame Poolse jongen die ons in zijn huis nog een glas demi-sec aanbiedt. Na ontbijt te hebben gehaald bij de plaatselijke supermarkt, rijden we door naar Dresden.

Dresden
Aangezien de vervangende auto op mijn naam gehuurd is rijd ik vanaf nu alles. Wat geen straf blijkt gezien de luxe van de auto. Dresden is bekend terrein voor onze zanger Lukas; een van zijn beste vrienden woont daar en is er regelmatig te vinden. Zodoende voelt het een beetje als thuiskomen.

Na een mooie avondwandeling door de Oost-Duitse stad te hebben gemaakt spelen we een show in een klein kroegje aan een drukke uitgaansstraat. Later horen we dat vrijwel de hele straat probeerde een glimp van ons op te pikken door de ruiten van de kroeg. Doorweekt van zweet lopen we het podium af, waarna we wat merchandise verkopen aan gewillige fans. Morgen wordt een lange rit: van Dresden naar Enschede, vandaar dat ik besluit om op tijd richting bed te gaan. Dat blijkt nog een hele uitdaging, maar uiteindelijk geraken we dan toch bij iemands repetitieruimte waar een aantal bedden klaarliggen. Het is er bloedheet, maar we zijn ze erg dankbaar voor hun gastvrijheid.

Enschede
De laatste dag van de tour is aangebroken, na een vlug ontbijt beginnen we aan een rit van zes uur die ons van Oost-Duitsland naar Oost-Nederland zal brengen. Gelukkig is het een zondag en is de Deutsche Autobahn erg rustig. We kunnen goed doorrijden en zijn ruim op tijd in Enschede. Tot onze grote verassing is Koen daar. Goed om hem te zien! Ik ben volledig op, en heb vrijwel geen energie meer. Tot ik op het podium sta en uit mijn kleine teen nog het laatste beetje energie weet te winnen om er een geweldig leuk optreden van te maken. Het gaat zowaar nog best wel los in het publiek: is daar een bescheiden moshpit te zien? Met onze eigen Koen daartussen? We kunnen onze ogen niet geloven en met een grote glimlach kijken we elkaar aan.

Een perfect einde van een bewogen tour, maar eentje die we voor geen goud zouden hebben willen missen. Na een gezamenlijke foto te hebben gemaakt met de leden van Charlie & The Lesbians rijden we naar huis, al dromend van ons eigen bed en douche.

Wij willen onze grote dank uitspreken naar
– Iedereen van Charlie & The Lesbians (Mees, Soesja, Noortje en Charlie), voor de
gezelligheid, de steun en de samenwerking.
– Koen Ter Heegde, voor het boeken van deze tour, voor de mentale support en voor
de onvoorwaardelijke steun.
– Koen Verhees, geluidsman van de tour, en wat voor één! Perfect geluid in elke zaal en
een genot om mee te hebben op tour.
– Popunie Rotterdam, voor het financieel mogelijk maken van deze tour.
– Alle mensen bij de venues en iedereen bij wie we hebben mogen overnachten

Volg Tramhaus op Facebook en Instagram.

Deze tour werd mede gefinancierd door Popunie Music Export Rotterdam.

Maak kennis met de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2022 finalisten: Hiphop!

Op donderdag 8 september vindt de finale van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Hiphop plaats in BIRD. Vanuit al het Rotterdams talent dat zich heeft aangemeld, hebben onderstaande vijf acts zich weten te plaatsen voor de finale. Weten wie ze zijn en wat je van de acts tijdens de finale kan verwachten? Lees dan snel verder en maak kennis met de finalisten uit de categorie Hiphop!

DEVÓN
Devón is een gepassioneerde, flamboyante en uiterst creatieve artiest. Hij is altijd op zoek naar nieuwe manieren om zijn geluid te ontwikkelen en blijft daarbij niet binnen zijn genre rap/hiphop. Hij werkte bijvoorbeeld al samen met muzikanten die zich bezighouden met rap, trap, r&b, jazz, en zelfs klassieke muziek.⁠.⁠

Waarom doe je mee aan de GPR?⁠
“It was long overdue for me as an artist. This is the only stage where I feel that I can grow and feel a sense of accomplishment while still feeling a sense of home and community.⁠”⁠

Wat kunnen mensen van jouw show verwachten tijdens de finale?⁠
“The next step in the evolution of Devón, not only as an artist but also as an individual.”⁠ ⁠

Wat is jouw grote droom als artiest?⁠
“To bring any idea in the brain into the material world, for that is real hiphop.⁠ To make the most beautiful songs the human ear has ever experienced, while also giving a message of greater purpose. To be at a level where awareness and joy can be the same, and sometimes just having fun with it.⁠”⁠

Hoe kunnen mensen jou supporten?⁠
“In many ways, there are free ways to support. People can follow me on social media, support my shows, listen to my music, like / share a post, subscribe to my email listing. Or even financially, they can even support me by buying merchandise or offering a donation.⁠”

LEMON EL AGRIO
Lemon el Agrio ⁠is opgegroeid in de wijken van Rotterdam-Zuid. Hij is van origine een urban artiest met veel hiphop invloeden. Meestal is hij op positieve vies en dat brengt hij over in zijn muziek. Wat hem uniek maakt is dat hij in elke productie een gevoelig en rauw randje van zichzelf laat horen.⁠

Waarom doe je mee aan de GPR?
“De reden waarom ik aan de Grote Prijs van Rotterdam mee doe, is om mezelf als artiest en als persoon verder te ontwikkelen , en natuurlijk om een grotere groep van Rotterdam kennis te laten maken met Lemon el Agrio.” 

Wat kunnen mensen van je show verwachten tijdens de finale? 
“Ik zou zeggen dat de mensen die nog niet weten wie Lemon el Agrio is met een open mind naar mijn show moeten komen , des te meer je wordt verrast. Een duidelijke spreker met een boodschap, brings the good vibes, en neemt de luisteraar graag mee in de waves van zijn energie. ”

Wat is je grote droom als artiest? 
“Mijn grote droom als artiest is zelf een stempel te kunnen drukken en te kunnen leven van muziek. In de toekomst wil ik met mijn opgebouwde netwerk getalenteerde jongeren helpen die verder willen in de muziek en kunst. Ik zou ze dan als begeleider of coach naar de volgende stap willen brengen, wat er voor zorgt dat zij ook uiteindelijk kunnen leven voor de passie die ze hebben!”

Hoe kunnen mensen je supporten?
⁠”Mensen kunnen mij supporten door mij te volgen via de socials! Op IG @lemonelagrio en op Facebook via Lemon El Agrio . Ik werk graag samen met Rotterdamse videomakers die de persoon Lemon el Agrio goed kunnen vastleggen en delen met het publiek. Mensen kunnen mij verder supporten door me voor gigs te boeken, zodat veel mensen mij ook live gaan zien!

DIRIKTEUR
Met als grootste inspiratiebronnen Chris Brown en Michael Jackson brengt Dirikteur (of ROI) als solo- act vrolijke R&B/Pop vibes. Een échte verhalen-verteller die je, wanneer je je ogen sluit, meeneemt naar een eigen wereld. De bpm en energie gaat tijdens zijn show flink omhoog en voor je het weet gaat het dak eraf!⁠

Waarom doe je mee aan de GPR?⁠
“Ik doe mee omdat ik de vorige keer net niet gewonnen heb en ik dat nu graag wel wil. Daarnaast kan ik het prijzengeld goed gebruiken om in mijn muziek te stoppen en het netwerken via een dope initiatief als GPR is natuurlijk ook mooi meegenomen.”

Wat kunnen mensen van jouw show verwachten tijdens de finale? ⁠
“Tijdens de finale gaat het dak eraf. De mensen kunnen een show verwachten met tracks die het meest dichtbij Dirikteur als artiest liggen.”

Wat is jouw grote droom als artiest?⁠
“Mijn grote droom is de grootste/meest gestreamde artiest van NL worden en met Chris Brown de studio in te gaan om samen een track te maken.”

Hoe kunnen mensen jou supporten?⁠
“Mensen kunnen mij supporten door mij te volgen op socials en Spotify via DIRIKTEUR en als er nieuwe muziek uitkomt dit te delen/luisteren en mij te boeken op feesten. Anonieme giften worden natuurlijk ook geaccepteerd haha!”⁠

KIIRO
Kiiro geboren in 2000 in Tokyo Japan, woont en werkt in Rotterdam. De Rotterdamse muzikant is al bezig met het schrijven van nummers en het maken van beats sinds 2015 en zijn passie is sindsdien alleen maar gegroeid. De teksten van Kiiro, in combinatie met zijn woordkeuze, lage stem en lazy manier van rappen pakken meteen je aandacht.⁠

Waarom doe je mee aan de GPR?⁠
“Ik kreeg de GPR toegestuurd door een docent bij mij op school, daarvoor had ik er nog nooit van gehoord. Ik heb het bekeken en me gelijk aangemeld. Ik vind het een mooie kans om mijn carrière te tillen naar een nieuw niveau. En ik hoop met mijn aanmelding meer shows te kunnen doen, en mijn muziek te laten horen aan programmeurs van podia die mij daarvoor nog niet kenden. Daarnaast is het een mooi moment om andere talentvolle opkomende acts uit Rotterdam te ontdekken!”⁠ ⁠

Wat kunnen mensen van jouw show verwachten tijdens de finale?⁠
“Tijdens de show van KIIRO kun je rauwe one-liners, veel energie en vooral veel positiviteit verwachten! Ik werk al een aantal maanden toe naar deze live set, dus ik hoop dat ik iedereen kan verassen met een versie van KIIRO die zij nog nooit hebben gezien.”⁠ ⁠

Wat is jouw grote droom als artiest?⁠
“Mijn grote droom als artiest is, om te kunnen spelen door heel het land, en om mijn skillset uit te breiden. Ik werk momenteel toe naar een akoestische live set waarin ik zelf ook instrumenten ga spelen. ⁠ Al met al vind ik het belangrijk om mensen te inspireren met mijn muziek. Ik wil dat, als je naar mij luistert, je het gevoel krijgt dat alles wat je droomt mogelijk is en binnen handbereik is. Ik hoop dat ik mensen met mijn muziek aan kan zetten tot actie.”⁠

Hoe kunnen mensen jou supporten?⁠
“Je kan mij supporten door mij te volgen op Instagram @kiiromusic , ⁠ hier deel ik alles over mijn releases, videoclips etc. Mocht je geen Instagram hebben maar wel op de hoogte willen blijven van alles⁠, kan je een kijkje nemen op www.kiiromusic.nl !” ⁠

RAIK
Rauwe energie, pure vitaliteit en uitzonderlijke flair zijn maar een paar woorden om RAiK te omschrijven. De stad Rotterdam wordt gereflecteerd in zijn moderne, frisse beats met een rauw randje.⁠

Waarom doe je mee aan de GPR?
“Omdat ik graag meer bewustwording / zijn zou willen verspreiden onder de mensen op het gebied van verbinding, ontwikkeling , respect en vooruitgang in deze nieuwe tijd van transitie. De muziek is een middel/tool om de boodschap te vertalen en bij de mensen binnen te laten komen op grote schaal. Laat volgend jaar bij Bevrijdingsfestival in Rotterdam een mooi begin zijn.” 

Wat kunnen mensen van je show verwachten tijdens de finale? 
“De show is aan, energiek, gevoelig en meeslepend. Vooral uniek want alles is live / one man band (Live looping, zang, beatbox en gitaar). Met een hoog entertainment gehalte. Verder wil ik er niet te veel over zeggen. Kom vooral kijken en de andere deelnemers en mij supporten.”

Wat is je grote droom als artiest? 
“De wereld over door middel van een internationale toer met een eigen band. En een melodie lijn bedenken die voor altijd blijft bestaan in de internationale (pop) muziek. Die nog eeuwen daarna word ge-remaked, en dat mensen die het horen in (bij wijze van) 3080 nog steeds hetzelfde gevoel er van krijgen wat toen ooit is vastgelegd. Iets achterlaten wat voor altijd relevant blijft en blijft bestaan. Oftewel iets LEGENDARISCH achterlaten op deze planeet.” 

Hoe kunnen mensen je supporten? 
“Door ook bewustzijn te verspreiden. Elkaar steunen waar nodig. Klinkt misschien gek, ik doe dit niet alleen voor mezelf. Het heeft echt een hoger doel dan alleen muziek maken en optreden. Mij support je door de merch te dragen, de message uit te dragen, te verbinden, lief te hebben en te handelen vanuit zelfliefde en diep respect voor jezelf en anderen.” 

 I’m not saying I’m gonna change the world, but I guarantee that I will spark the brain that will change the world.” ― Tupac Shakur.

De weg naar de finale
De finalisten gaan aan de slag met de feedback van de jury om het optreden in de finale te perfectioneren. Alle finalisten krijgen coaching in de vorm van een gesprek rondom de backline en stageplan, feedback op de biografie, presskit & social media, een fotoshoot en coachingsgesprek over gages en uitbetalingen.

Prijzenpakket
De finalisten krijgen sowieso een gage van € 270,- per persoon (tot max. 6 personen) voor het optreden in de finale. Hiernaast worden er in elke categorie geldprijzen, een masterclass op maat, en een begeleidingstraject met een professional naar keuze uitgereikt aan de 1e prijswinnaar (€ 1.000,-). De publieksfavoriet ontvangt een geldprijs van € 250,-.

Ook krijg je als winnaar en als publieksfavoriet een jaarabonnement voor Meet The Pro-sessies voor twee personen. De winnaars treden daarnaast zo mogelijk op tijdens het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2023 in Rotterdam en worden genomineerd voor de Rotterdam Music Awards in de categorie De Belofte 2022. De prijzen en gages worden mogelijk gemaakt door Sena Performers, de hoofdsponsor van de wedstrijd.

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam
De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam wordt georganiseerd door de Popunie en is dè muziekcompetitie voor muzikaal talent in Rotterdam. De finales van de GPR vinden dit jaar plaats in BIRD en Theater Zuidplein.

Donderdag 8 september – Finale Hiphop & Producer – BIRD
Zaterdag 17 september – Finale Bands – Theater Zuidplein

Zondag 18 september – Finale Singer/songwriter – Theater Zuidplein

Wil jij erbij zijn tijdens de finales om jouw favoriete act te supporten? Tickets zijn via deze link te koop.

Social media
Op de hoogte blijven? Volg de GPR dan op Instagram en Facebook