Threnody viert 25-jarig jubileum van Bewildering Thoughts met vinyl release

Deathmetal-pioniers Threnody, opgericht in 1988, bouwden al snel een uitstekende reputatie op in de underground metal scene. Na een zeer goed ontvangen debuutalbum, kwam het tweede album Bewildering Thoughts uit in 1995. Dit album bleek tijdloos en daarom eert Redrum Recordz dit kunstwerk nu door het voor het eerst op vinyl uit te brengen!

Threnody
Threnody staan bekend om hun muzikaliteit en solide liveshows. Bewildering Thoughts, uitgebracht door Massacre Records in 1995, wordt nu beschouwd als een klassieker binnen het genre en een melodieuze deathmetal-mijlpaal. Het album kreeg lovende kritieken en de Dare Restrain video, geregisseerd door Mike Redman, kwam regelmatig op MTV voorbij.
 

Vinyl release
Het uit Schiedam afkomstige Threnody toerde en deelde podia met metal-giganten zoals Sepultura, Fear Factory, Malevolent Creation, Paradise Lost en Death, om er maar een paar te noemen.

Het 25-jarig jubileum van Bewildering Thoughts wordt gevierd door het album voor het eerst op vinyl uit te brengen; een limited edition, met de hand genummerde, gekleurde vinyl release! De officiële release is op 11 september, maar pre-orders kunnen alvast besteld worden. Bemachtig deze exclusieve vinyl schijf via de Bandcamp van Threnody.
Volg Threnody op Instagram, Facebook, en Twitter.

 

Popunie Live: Lewsberg live in de Maassilo

Leuk nieuws vanuit Rotown! Vanwege de nog altijd geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus is het concert van Lewsberg in Rotown verplaatst naar de Maassilo. Daar is er genoeg ruimte om het concert veilig en met afstand doorgang te kunnen geven. De datum van het concert blijft hetzelfde: vrijdag 11 september. Dit verplaatste concert wordt in samenwerking met Popunie Live gepresenteerd.

Lewsberg
Lewsberg belichaamt de clandestiene geest van Rotterdam zoals tegenwoordig weinig bands doen. Met een broos, uitgemergeld gitaargeluid a la The Velvet Underground, Galaxie 500 en Television schetst Lewsberg de wereld niet mooier dan het is. Vreemd genoeg klinkt de band dáárdoor juist zo fraai. Die eigenzinnige inslag heeft Lewsberg ook op internationaal vlak geen windeieren gelegd. Toonaangevende media als NME en festivals als End Of The Road gaven de band een platform. De band kiest vastbesloten voor de niet-voor-de-hand liggende invalshoek. Waar veel bands muziek maken uit uitsloverij of catharsis kiest Lewsberg voor het doodgewone, het vergankelijke en “het eindeloze ploeteren” van het bestaan.

Belangrijk:
Het is op dit moment verplicht om te zitten bij het bezoek van een concert, dit zal dus in de Maassilo ook het geval zijn. Je kunt het concert enkel kunt bezoeken als je geen gezondheidsklachten hebt (hoesten, niezen, neusverkoudheid, koorts) en geen corona hebt. Meer informatie over het event kun je vinden op de website van Rotown.

Popunie Live
Popunie Live is een concept dat in 2013 door de Popunie is ontwikkeld met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici naar de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek. Deze acts programmeren we o.a. op festivals als GrasnapolskyThe Life I LiveMetropolisOerol en Baroeg Open Air.

Klik hier voor meer Popunie Live.

Sena
Sena regelt de (naburige) rechten van muzikanten en producenten. Zij incasseert namens (inter)nationale artiesten en producenten een vergoeding wanneer hun muziek in het openbaar ten gehore wordt gebracht. Het Sena Performers Fonds zorgt ervoor dat alle artiesten die via Popunie Live optreden, eerlijk betaald worden.