Popunie Live: Lewsberg live in de Maassilo

Leuk nieuws vanuit Rotown! Vanwege de nog altijd geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus is het concert van Lewsberg in Rotown verplaatst naar de Maassilo. Daar is er genoeg ruimte om het concert veilig en met afstand doorgang te kunnen geven. De datum van het concert blijft hetzelfde: vrijdag 11 september. Dit verplaatste concert wordt in samenwerking met Popunie Live gepresenteerd.

Lewsberg
Lewsberg belichaamt de clandestiene geest van Rotterdam zoals tegenwoordig weinig bands doen. Met een broos, uitgemergeld gitaargeluid a la The Velvet Underground, Galaxie 500 en Television schetst Lewsberg de wereld niet mooier dan het is. Vreemd genoeg klinkt de band dáárdoor juist zo fraai. Die eigenzinnige inslag heeft Lewsberg ook op internationaal vlak geen windeieren gelegd. Toonaangevende media als NME en festivals als End Of The Road gaven de band een platform. De band kiest vastbesloten voor de niet-voor-de-hand liggende invalshoek. Waar veel bands muziek maken uit uitsloverij of catharsis kiest Lewsberg voor het doodgewone, het vergankelijke en “het eindeloze ploeteren” van het bestaan.

Belangrijk:
Het is op dit moment verplicht om te zitten bij het bezoek van een concert, dit zal dus in de Maassilo ook het geval zijn. Je kunt het concert enkel kunt bezoeken als je geen gezondheidsklachten hebt (hoesten, niezen, neusverkoudheid, koorts) en geen corona hebt. Meer informatie over het event kun je vinden op de website van Rotown.

Popunie Live
Popunie Live is een concept dat in 2013 door de Popunie is ontwikkeld met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici naar de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek. Deze acts programmeren we o.a. op festivals als GrasnapolskyThe Life I LiveMetropolisOerol en Baroeg Open Air.

Klik hier voor meer Popunie Live.

Sena
Sena regelt de (naburige) rechten van muzikanten en producenten. Zij incasseert namens (inter)nationale artiesten en producenten een vergoeding wanneer hun muziek in het openbaar ten gehore wordt gebracht. Het Sena Performers Fonds zorgt ervoor dat alle artiesten die via Popunie Live optreden, eerlijk betaald worden.

Datum: vrijdag 11 september 
Locatie: Maassilo,  Maashaven Zuidzijde 1-2, 3081 AE 
Zaal open: 19:30 uur Aanvang: 20:30 uur.
Entree: € 12,50 (incl servicekosten)
Tickets: bit.ly/38KRH2O
Facebookevent

De verplaatsing van dit event naar de Maassilo wordt mede mogelijk gemaakt door Popunie Live.

Popunie Live wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers en Gemeente Rotterdam.

Music Support: Pica Pica zomerparade 2020

De Pica Pica Zomerparade neemt je in augustus en september mee langs Rotterdamse pareltjes! Vanwege corona was het programma afgelast, maar de organisatie gaat alsnog iets in de stad organiseren met live-muziek en exposities van talentvolle Rotterdamse artiesten bij verschillende ondernemers. Dit uiteraard met  inachtneming van de RIVM-regels en 1,5 meter afstand.

Het aangepaste programma
Zaterdag 15 augustus trapt Pica Pica af met een optreden van  Adorah en Tiago Lageira / Guitarrista op het podium van Maak – Rotterdam. Ook vindt de expositie-opening van Annet Scholten plaats.  De toegang voor dit event is helemaal gratis.

13:00 –  Publiek binnen
13:30 –  Opening kunstexpositie Annet Scholten
14:00 – 14:30 Adorah
15:00 – 15:30 Tiago Lageira / Guitarrista

Meer informatie kun je vinden in het Facebook-event.

Pica Pica Zomerparade
Pica Pica is een project van Stichting Vreemde Vogels en wil bijdragen aan de toegankelijkheid en diversiteit van Rotterdam als cultuurstad door nieuwe unieke plekken op de kaart te zetten. Dit wordt o.a. gedaan met instore optredens van Rotterdamse singer-songwriters en bands en exposities van lokale kunstenaars. De organisatie doet momenteel hetzelfde in o.a. Den Haag, Dordrecht en Leiden.

In september vinden er nog vier andere Pica Pica edities plaats. Bekijk de events op Facebook voor het volledige programma!