Thin Pillow brengt single uit naar aanloop van ep-release

Ter ere van de aankomende ep-release op 29 november heeft de Rotterdamse band Thin Pillow vorige week haar eerste single gereleased. 

De release van de ep vindt plaats in Café de Zwarte Ruiter op de Grote Markt in Den Haag.

Beluister hieronder de single:

Met hun achtergrond op de Rotterdamse Popacademie stort dit gretige vijftal zich met verve op de psychedelische rockscene van de jaren ’60 en ’70. Tegelijkertijd horen we ook invloeden van The Doors, The Jimi Hendrix Experience en zelfs wat Parliament-Funkadelic. Het Hammondorgel ronkt er morsig op los, terwijl zangeres Miles-Lee haar stembanden graag doet gelden.

Extra informatie
Datum: vrijdag 29 november
Locatie: Zwarte Ruiter, Grote Markt 27, Den Haag
Aanvang: 22:30 uur
Entree: gratis

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van Thin Pillow.

Jeruma

Jeruma - EP2 Albumcover2
cd-ep
singer/songwriter

Jeruma is een Rotterdamse singer/songwriter die al flink wat jaartjes aan de weg timmert. Hij studeerde aan het Conservatorium en ontwikkelde zich daar tot een bekwaam singer/songwriter, producer en toetsenist. Nu brengt hij zijn ep 2 uit.

Het intro van het eerste nummer So Many Songs doet denken aan een Wouter Hamel liedje, maar zodra Jeruma’s stem klinkt, krijgt de song zoveel meer soul. Zijn stem doet denken aan die van Alain Clark, Bilal, D’Angelo. Hij heeft alle facetten van zijn geluid perfect onder controle en weet zijn kracht goed te doseren. Zijn sound is het best te omschrijven als een mix van jazz, R&B, soul en pop. Een prettig geluid waar je op een luie zondagmiddag bankhangend naar wilt luisteren.

Jeruma – So Many Songs

Op de ep staat een viertal lovesongs. Jeruma schrijft zijn teksten heel direct. Hij zingt exact wat hij zeggen wil en maakt er geen literair hoogstandje van. Dat heeft de ep in principe ook niet nodig. Het is een verzameling van feelgood songs, die het vooral van de vibe moeten hebben.

Je krijgt echter snel het idee dat je alles gehoord hebt, er wordt weinig geëxperimenteerd qua instrumentatie of feel. Het vierde nummer Love In Summertime heeft wel een gaaf instrumentaal stuk waarin een verrassende gitaarsolo te horen is. Over het algemeen kiest Jeruma voor een redelijk traditioneel geluid waarin de rhodes een prominente rol speelt.

Algeheel genomen een fijn plaatje dat goed in elkaar steekt. Jeruma bewandelt een pad dat al menig soulzanger heeft bewandeld, maar doet dat op ambachtelijke wijze. Er valt weinig op aan te merken. De ep had wat mij betreft spannender gekund, maar luistert zeker lekker weg.

Download 2 via iTunes.

Roufaida Aboutaleb