Jeruma

Jeruma - EP2 Albumcover2
cd-ep
singer/songwriter

Jeruma is een Rotterdamse singer/songwriter die al flink wat jaartjes aan de weg timmert. Hij studeerde aan het Conservatorium en ontwikkelde zich daar tot een bekwaam singer/songwriter, producer en toetsenist. Nu brengt hij zijn ep 2 uit.

Het intro van het eerste nummer So Many Songs doet denken aan een Wouter Hamel liedje, maar zodra Jeruma’s stem klinkt, krijgt de song zoveel meer soul. Zijn stem doet denken aan die van Alain Clark, Bilal, D’Angelo. Hij heeft alle facetten van zijn geluid perfect onder controle en weet zijn kracht goed te doseren. Zijn sound is het best te omschrijven als een mix van jazz, R&B, soul en pop. Een prettig geluid waar je op een luie zondagmiddag bankhangend naar wilt luisteren.

Jeruma – So Many Songs

Op de ep staat een viertal lovesongs. Jeruma schrijft zijn teksten heel direct. Hij zingt exact wat hij zeggen wil en maakt er geen literair hoogstandje van. Dat heeft de ep in principe ook niet nodig. Het is een verzameling van feelgood songs, die het vooral van de vibe moeten hebben.

Je krijgt echter snel het idee dat je alles gehoord hebt, er wordt weinig geëxperimenteerd qua instrumentatie of feel. Het vierde nummer Love In Summertime heeft wel een gaaf instrumentaal stuk waarin een verrassende gitaarsolo te horen is. Over het algemeen kiest Jeruma voor een redelijk traditioneel geluid waarin de rhodes een prominente rol speelt.

Algeheel genomen een fijn plaatje dat goed in elkaar steekt. Jeruma bewandelt een pad dat al menig soulzanger heeft bewandeld, maar doet dat op ambachtelijke wijze. Er valt weinig op aan te merken. De ep had wat mij betreft spannender gekund, maar luistert zeker lekker weg.

Download 2 via iTunes.

Roufaida Aboutaleb

Crowdfunding project voor Balcony Players

nieuwe cd balcony playersBalcony Players heeft de laatste jaren veel gereisd, met als hoogtepunt een reis van tien maanden door o.a. de Balkan-landen, Brazilië en de USA! Ze beleefden veel gave avonturen en componeerden onderweg liedjes, die over de reizen gaan. Naar aanleiding van die tour heeft de band een cd opgenomen met gastmuzikanten uit vele landen!

Nu zijn ze met een crowdfunding project bezig, om de laatste loodjes af te maken, namelijk het mixen, masteren en printen van de cd’s.

De cd-cover wordt gemaakt van gerecycled materiaal en 50 cent per cd gaat naar de non-profit organisatie Balkan Sunflowers, die werkt aan integratie bij culturele minderheden. Ze bezochten de organisatie in Kosovo, waar ze tijdens Kerstmis Roma-jongeren bezochten en samen muziek maakten. Dat was erg bijzonder.

In dit filmpje kun je zien waar ze allemaal geweest zijn en wat er zo bijzonder was aan de reis:

Je kunt de band sponsoren door de cd nu al bestellen, eventueel met extra cadeaus! Vanaf 1 euro kun je vijf liedjes digitaal bestellen en voor twintig euro krijg je de cd (plus een boekje met foto’s en verhalen van de reizen) thuisgestuurd. Verder heeft Balcony Players natuurlijk ook een Balcony-surprise (met cadeaus uit de landen), kerstkaarten, balkonconcerten en nog veel meer!

Voor meer informatie bezoek je de website van Balcony Players.

Meer bands helpen met hun crowdfunding project? Kijk dan op onze website onder het kopje ‘Investeer in talent‘.