Thin Pillow

thin pillow ep coverThin Pillow
cd-ep / download-ep
psychedelische rock

Als jongste in de vriendengroep word ik wel eens gebruikt als babysitter. Die oude lullen van maten van mij zijn allemaal namelijk aan het trouwen en kinderen aan het krijgen enzo, je kent het wel. Zo ook vandaag. De kleine meid die ik vandaag in de gaten moest houden heeft een voorkeur voor stevige gitaarmuziek. Ik maak geen grappen, het is serieus bizar om haar spontaan te zien huilen als er een liedje van Justin Bieber langskomt op de radio. Gelukkig hebben de rockers van Thin Pillow een nieuwe ep uitgebracht en had ik die meegenomen om te beluisteren. Deze dame en heren maken pittige rock, met dat psychedelische randje dat je vaak bij stonerrock tegenkomt. Het draaien van deze plaat had het gewenste effect: een heftig in haar maxicosi wiebelende baby met een brede lach.

Het is misschien heel saai, maar ik heb eigenlijk niets aan te merken op de ep van Thin Pillow. Hij zit prima in elkaar en de vijf tracks staan stuk voor stuk als een huis. De specifieke sound van deze band zit vooral in de combinatie van de ruige gitaren en het orgelgeluid, wat doet denken aan Deep Purple en bij vlagen aan The Doors in overdrive. Maar dan met een zangeres natuurlijk. Gelukkig is de gelijkenis niet overheersend want er is vooral een heel eigen geluid. De tempowisselingen in de nummers maken het een heel interessante cd om naar te luisteren. Ik erger me altijd kapot aan platen waarbij het lijkt alsof je naar één lang nummer zit te luisteren (U2 en Disturbed zijn daar bijvoorbeeld erg goed in). Daar is op deze ep totaal geen sprake van. Van opzwepende ritmes tot lekker rustige relaxmuziek, alles staat erop.

Thin Pillow – Wild Ride

Als een baby positief reageert op de muziek die je maakt, zit je gebakken. Thin Pillow heeft een intens sterke ep afgeleverd die geen moment verveelt en boven alles gewoon compleet is. Hou je van brute psychedelische rock? Dan moet je deze hebben.

Download Thin Pillow via iTunes.

Rick van Nes

PS: een recensie van de releaseparty vind je hier.

Aanvraag Sena Muziekproductiefonds reeds mogelijk

senaaaaProfessionele muzikanten, die niet genoeg middelen hebben voor een kwalitatief hoogwaardige geluidsopname, kunnen weer een beroep doen op het Sena Muziekproductiefonds. Er zijn drie aanvraagtermijnen vastgesteld voor 2014. De eerste tranche loopt tot en met 16 maart.

Er kan een aanvraag worden gedaan voor een financiële ondersteuning van maximaal 5000 euro, welke voor twee derde uit een schenking en één derde uit een lening bestaat.

De tranches voor 2014 zijn als volgt:
Tranche 1: 15 november 2013 t/m 16 maart 2014
Tranche 2: 17 maart 2014 t/m 29 juni 2014
Tranche 3: 30 juni 2014 t/m 16 november 2014

Met drie aanvraagtermijnen en ruim 200 aanvragen was het fonds, dat in 2012 van start ging, ook in 2013 een succes.

Vragen? Stuur een e-mail naar sociaalcultureel@sena.nl.

Alle Nederlandse musici uit alle muziekgenres kunnen een aanvraag doen. Meer informatie over het fonds en de voorwaarden zijn te vinden op de website van Sena.