The Yes Please speelt Some Howl op Motel Mozaïque

SomeHowl_MoMo_zondertext-801x440Voor festival Motel Mozaique maakt de Rotterdamse band The Yes Please samen met regisseur Jeroen Rozendaal en art-director Charlotte van Otterloo een bijzondere nieuwe muziekproductie: Some Howl. Laat je meevoeren naar een plek waar de tijd stilstaat en de stad fluistert…

The Yes Please staat niet alleen bekend om hun adembenemende liedjes, maar ook om hun voorliefde voor concerten op bijzondere locaties. Van zwembad, kerk en sexshop tot Museumwoning Sonneveld. Niet voor niets presenteerden ze onlangs hun eerste album Debut in het Natuurhistorisch Museum. “Een intrigerend, intiem en voortreffelijke plaat met liedjes uit een volstrekt eigen universum”, aldus muziekblad OOR en lees hier onze recensie.

Voor festival Motel Mozaique maakt The Yes Please samen met regisseur Jeroen Rozendaal en art-director Charlotte van Otterloo een bijzondere nieuwe muziekproductie. Some Howl, een ode aan de stadsnatuur. Op 10 en 11 april spelen ze dit visuele concert op een geheime locatie in het centrum van Rotterdam.

Speelschema tijdens Motel Mozaique:

vrijdag 10 april
16.30-17.15 start @ Plaza Mozaique
18.00-18.45 start @ Plaza Mozaique

zaterdag 11 april
14.00-14.45 start @ Plaza Mozaique
16.00-16.45 start @ Plaza Mozaique
18:00-18:45 start @ Plaza Mozaique

Reserveren voor Some Howl?
Kijk op de website van The Yes Please of de website van Motel Mozaïque.

Leer popsongs schrijven met de online video-cursus van Daisy Cools

daisy cools

Om een goede popsong te schrijven hoeft niemand te wachten op een mysterieuze muze. Songwriting is een vaardigheid en het is te leren! Singer/songwriter Daisy Cools kent het klappen van de zweep en ontwikkelde een cursus songwriting binnen het online leerplatform Original Knowledge, gebaseerd op haar methode. In vijf weken leert de cursist een song schrijven aan de hand van video’s, handige downloads en persoonlijke begeleiding van Daisy via e-mail en Skype. Waarvandaan dan ook én wanneer het uitkomt.

Daisy Cools is bekend van The Europe Files. In dit project reist ze naar verschillende Europese plaatsen waar ze een aantal maanden woont en songs schrijft over de ervaringen die ze hier opdoet. Haar meest recente ep The Lisbon File werd afgelopen jaar uitgebracht met het pakkende Eternal Newcomer als single.

In de online cursus neemt de zangeres de cursist volledig mee in haar denk- en werkproces en coacht hem of haar om niet alleen gestructureerd en gemotiveerd aan de slag te gaan, maar dit ook te blijven. Deze persoonlijke manier van werken staat niet alleen centraal in deze cursus, maar ook in de andere cursussen die Original Knowledge ontwikkelt.

Vanuit je luie stoel
De cursus Songwriting is vanaf 22 april beschikbaar op de website en inschrijven is hier nu al mogelijk. Iedereen die dacht geen tijd te kunnen maken om songs te leren schrijven, kan nu in zijn eigen tempo binnen de periode van vijf weken, deelnemen. Zelfs onderuit op bank, als dat zo uitkomt en met of zonder ervaring met het schrijven van songs.

Ondanks het feit dat de website nog niet officieel is gelanceerd, zijn er al aanmeldingen voor de cursus. Het succes verklaart Cools: “Er zijn veel mensen die vanwege een drukke baan of gezinsleven geen tijd hebben voor een wekelijkse les op locatie waar je van een docent de feedback krijgt waardoor je je ontwikkelt. Met deze cursus krijg je ‘the best of both worlds’: online leren én persoonlijke begeleiding.”

maarten j boer

Maarten J Boer

Original Knowledge
De start-up Original Knowledge is opgericht door enthousiaste creatieven Maarten J. Boer en Daisy Cools. Zij leerden elkaar in 2009 kennen toen Maarten de eerste videoclip van Daisy regisseerde. Deze samenwerking beviel zo goed dat zij de jaren erna samen videoclips op verschillende locaties in Europa maakten. Naast hun reguliere werkzaamheden ligt hun passie op het gebied van het ontwikkelen van lesprogramma’s.

Zij besloten hun krachten wederom te bundelen met Original Knowledge als resultaat. Het aanbod van de cursussen varieert, maar ze worden altijd gegeven door een inspirerende docent uit het werkveld. Dit jaar volgt een cursus videoclip maken en er zijn cursussen korte verhalen schrijven en lifecoaching in ontwikkeling.

Wil je hier meer over weten of wil je jezelf inschrijven? Bezoek dan de website van Original Knowledge.