The Lumes presenteert debuut-ep op V11

1526758_1634621896770344_5638504129912295504_nOp 10 september presenteert The Lumes de debuut-ep Lust, die op Katzwijm Records (o.a. Space Siren) zal gaan verschijnen. In het voorprogramma die avond spelen Past Participles en Cusack.

Gitaarrock beleeft momenteel een gigantische opmars in ons eigen nultien. The Lumes zijn na The Afterveins, The Sweet Release Of Death en Iguana Death Cult de volgende getalenteerde band uit de Cloudhead Bookings-stal. De snoeiharde, licht ontvlambare post-punk van het trio Maxime Prins, Mitchell Quitz en Lennard van der Voort wist tijdens het Eendrachts Festival zodanig indruk te maken, dat het ontberen van een officiële release moeilijk te bevatten was.

Gelukkig komt hier nu eindelijk verandering in. Op 10 september presenteert The Lumes de debuut-ep Lust op het knusse dek van V11. De liedjes hierop versmelten misantropische nineties noiserock met de withete shoegaze van The Jesus and Mary Chain en aanverwanten.

Let vooral ook op die frontman Prins, die elk moment compleet zijn verstand kan verliezen met spastische podiumperikelen. Zo’n spannende, op het scherpst van de snede spelende band kun je natuurlijk niet aan je voorbij laten gaan!

De supportacts op de avond zijn Past Participles & Cusack.

Extra informatie
Datum: donderdag 10 september
Locatie: Lichtschip V11, Wijnhaven t/o 101
Aanvang: 21.30 uur
Entree:  €5,- | vvk
Facebookevent

Meer weten over The Lumes? Bekijk de website of Facebookpagina.

Crowdfunding voor Emellan

___9162266Emellan speelde al veel in galleries, kerkjes, kleine theaters en huiskamers met het succesvolle project Noorderlicht. Middels crowdfunding vraag het duo nu om de financiële hulp van fans en muziekliefhebbers om opnieuw een album en aansluitend een theaterconcert te realiseren. Je kunt ze al helpen door de cd te kopen, maar je kunt ook eens flink uitpakken met een bijzonder huiskamerconcert.

Emellan maakt kleinkunstige Nederlandstalige luisterpop. Het duo begon in 2014 met debuutalbum Noorderlicht. Een initiatief van Richard, die daarmee een podium maakte voor zijn eigen liedjes en verhalen. Emellan – Zweeds voor ‘tussen, te midden van’ – staat voor ‘verbinding’. Verbinding tussen muziek, verhalen en mensen.

Na de tour volgden mooie recensies in dagbladen: “Een sterk debuut met hitpotentie.”  “Een eigen geluid, een eigen wijze van songwriting. Los van de popnorm van drie-minuten-liedjes.” De singles Regenboog en Meisje uit Ballangen zijn vaak op de radio gedraaid in Nederland en België.

Emellan speelde al veel in galleries, kerkjes, kleine theaters en huiskamers met Noorderlicht. Op het podium houdt Emellan het doorgaans klein en akoestisch. Richard zingt en vertelt, Elmer begeleidt op gitaar,  zowel elektrisch als akoestisch. “Al mijn muziek is terug te voeren op de gitaar, het instrument waarop ik mijn liedjes maak,” zegt Richard. Dat ‘maken’ gaat altijd door, dus ook tijdens het optreden is het concert creatief en inhoudelijk voortdurend in beweging, inspelend op wat zich aandient.

Het plan: een nieuw album en een theaterconcert
Emellan vraagt om de financiële hulp van fans en muziekliefhebbers om het nog eens te kunnen doen: een nieuw album en aansluitend een theaterconcert.
De nieuwe liedjes zijn al geschreven; ze zijn puur en akoestisch, meertalig en soms meerstemmig. Op een aantal liedjes spelen bevriende gastmuzikanten mee op piano, hobo, dwarsfluit, trompet en mondharmonica. De opnames vinden plaats in Zap Studio, in het ‘kunstenaarshart van Rotterdam-Zuid’ Oud-Charlois.

Wil je meer weten? Bekijk het project op de website van Voordekunst.

Voor meer info over Emellan, bekijk je de website of Facebookpagina.