The Afterveins deelnemer Sena Performers POPnl Award 2014

POPNLAward 2014 ad MusicMakerDe veertien deelnemers van de Sena Performers POPnl Award 2014 zijn bekend. Texas Radio, Orange Skyline, Sväva, James Wood, Roadcrew, Christopher Green, DIWA, The Afterveins, We Fall Slowly, Villa Zeno, Monsun, Field of Steel, Stillwave en Friends Of The Family staan op zaterdag 30 augustus in de Melkweg.

Afgevaardigd door de popkoepels van Nederland, spelen deze acts voor een jury bestaande uit programmeurs van Nederlandse poppodia. Deze programmeurs boeken op basis van de optredens één of meerdere bands. De band die het meest wordt geboekt, wint de Sena Performers POPnl Award 2014, een tour inclusief een prijzenpakket in de vorm van tourpromotie en een bijdrage uit het Sena Muziekproductiefonds voor een plaatopname. De Popunie heeft de Rotterdamse band The Afterveins uitgekozen om mee te doen aan de Sena Performers POPnl Award. Vorig jaar wonnen zij de Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Bands.

De competitie
De Sena Performers POPnl Award is uitgegroeid tot één van de grootste bandcompetities van Nederland. Het is echter ook een showcasefestival waar bezoekers in één avond veertien nieuwe, opkomende bands kunnen zien. De Award is onderdeel van de Amsterdamse Uitmarkt, die plaatsvindt op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 augustus op het Museumplein, het Leidseplein en het Vondelpark in Amsterdam.

De organisatie POPnl bestaat uit de provinciale popkoepels en die van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Tijdens de Sena Performers POPnl Award presenteren zij de beste, opkomende bands aan publiek, pers en de muziekindustrie. Eerdere deelnemers van de Sena Performers POPnl Award zijn onder andere Daily Bread, Heist, Mister and Mississippi, Yori Swart, Kraantje Pappie en Cirque Valentin. Vorig jaar won La Corneille de Sena Performers POPnl Award.

Sena Muziekproductiefonds
Het Sena Muziekproductiefonds is een fonds voor professionele muzikanten die een cd in eigen beheer willen uitbrengen. Met het Muziekproductiefonds geeft Sena muzikanten de gelegenheid opnamen van goede en exploiteerbare kwaliteit te maken die zowel op een fysieke drager als digitale content kunnen worden geëxploiteerd.

Extra informatie
Datum: zaterdag 30 augustus
Locatie: Melkweg (The Max en Oude Zaal), Lijnbaansgracht 234a, Amsterdam
Aanvang: 18:00 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van de Sena Performers POPnl Award.

The Budy Mokoginta sessies met iET, Nishe en Jeruma in GROUNDS

buddy-mokoginta-site-695x410De Rotterdamse producer Budy Mokoginta verraste afgelopen jaar als (co)producer van drie bijzondere nieuwe albums van Rotterdamse urban, jazz, soul songwriters: iET, Nishe (ex Jagged Soul) en Jeruma.

De drie albums werden zeer goed ontvangen door de (inter)nationale pers. Voor het album So Unreal werkte Mokoginta samen met de vermaarde producer Russell Elevado (o.a. D’Angelo, Erykah Badu en Al Green).

De hoogste tijd om Budy Mokoginta een eigen podium te bieden. Tijdens North Sea Round Town presenteert hij iET, Nishe en Jeruma. De mc deze avond is DJ Gea Russell.

N.B. De wedstrijd Nederland – Mexico wordt voor de optredens op groot scherm vertoont. GROUNDS is daarom om 17:30 uur al open. Na de wedstrijd volgen de optredens van de drie Rotterdamse artiesten.

Extra informatie
Datum: zondag 29 juni
Locatie: GROUNDS, Willem Buytewechstraat 68, Rotterdam
Aanvang: 20:30 uur
Entree: 10 euro / 7 euro (CJP/R’dam pas)

Voor meer informatie bezoek je de website van GROUNDS