Sena Performers POPnl Award deelnemers te beluisteren op Bandcamp

POPNLAward 2014 ad MusicMakerVoorproefje! Luister op Bandcamp tracks van alle veertien bands van de Sena Performers POPnl Award 2014. Met naast Grote Prijs van Rotterdam winnaars The Afterveins ook Field of Steel, Christopher Green, DIWA, Sväva, Texas Radio, James Wood, Orange Skyline, We Fall Slowly, Villa Zeno, Monsun, Friends Of The Family, Roadcrew en Stillwave.

Beluister de tracks hier.

Afgevaardigd door de popkoepels van Nederland, spelen deze acts voor een jury bestaande uit programmeurs van Nederlandse poppodia. Deze programmeurs boeken op basis van de optredens één of meerdere bands. De band die het meest wordt geboekt, wint de Sena Performers POPnl Award 2014, een tour inclusief een prijzenpakket in de vorm van tourpromotie en een bijdrage uit het Sena Muziekproductiefonds voor een plaatopname. De Popunie heeft de Rotterdamse band The Afterveins uitgekozen om mee te doen aan de Sena Performers POPnl Award. Vorig jaar wonnen zij de Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Bands.

De Sena Performers POPnl Award is uitgegroeid tot één van de grootste bandcompetities van Nederland. Het is echter ook een showcasefestival waar bezoekers in één avond veertien nieuwe, opkomende bands kunnen zien. De Award is onderdeel van de Amsterdamse Uitmarkt, die plaatsvindt op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 augustus op het Museumplein, het Leidseplein en het Vondelpark in Amsterdam.

Extra informatie
Datum: zaterdag 30 augustus
Locatie: Melkweg (The Max en Oude Zaal), Lijnbaansgracht 234a, Amsterdam
Aanvang: 18:00 uur
Entree: gratis

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van de Sena Performers POPnl Award.

Verdien een speelplek op het Car Art Festival

carart henkHet multidisciplinaire Car Art Festival heeft niemand minder dan Henk Wijngaard aan haar programmering toegevoegd. Misschien heb je net je truckers rijbewijs gehaald (zodat je drumstel niet meer per fiets mee hoeft), maar nog nooit van Henk Wijngaard gehoord!? Dan daagt de organisatie van Car Art jou en je collega muzikanten uit je te verdiepen in het werk van dit icoon en te komen met de meest originele versie van één van zijn songs.

Henk Wijngaard is onder meer bekend van hits als Met De Vlam In De Pijp, Nachtrijders en Asfalt Rocker. Stuur de organisatie een lo-fi opname en verdien een speelplek op het Car Art festival, al waar het nummer live ten overstaande van de master zelf wordt gespeeld. Maak ook nog eens kans op een dag studiotijd waarin het nummer zijn eeuwigheid verkrijgt.

Alle genres zijn welkom. Aanmelden vóór uiterlijk 20 juli en mogelijk spelen op zaterdagmiddag 9 augustus op het Car Art festival in Delft. Er is plek voor zes bands/acts. Stuur een mail naar: info@carartfestival.nl.

Voor meer informatie bezoek je de website van het Car Art Festival.