Talent Stage Metropolis 2019

Voor Metropolis’ jongste podium Talent Stage (powered by Popunie) staan vier acts te popelen om iedereen te laten zien wat zij in hun mars hebben! Zij spelen daarnaast natuurlijk ook om de aanmoedigingsprijs ‘Lekker Bezig-bokaal’, inclusief uitgebreid prijzenpakket (fotoshoot, studiotijd o.a.) waarmee wij ze nog verder op weg willen helpen. De uitgekozen talents van dit jaar zijn:

Left In Suspense is een alternatieve rock band uit Rotterdam. Dit aanstekelijke viertal schrijft hun eigen songs en zijn naar eigen zeggen continue bezig om zichzelf (zowel individueel en als band) te verbeteren!

Bekend van Kunstbende Zuid-Holland en vorig jaar stonden ze ook al op de Talent Stage, toen moesten ze de Lekker Bezig-bokaal aan die andere rockers laten. Wie weet pakken ze die spuuglelijke beker dit jaar wel!

In 2017 ontstaat in de Popschool Dordrecht de band Lleed. Oefenen, eerste optreden, nog meer oefenen, meer optredens en dan wordt het serieus… De jonge band begint op te vallen. Wantijpop, Big Rivers, openen voor de première van Bohemian Rhapsody.

Lleed gebruikt muziekstijlen als rock, funk en blues om een unieke sound te creëren. Snelle gitaarsolo’s, catchy zanglijnen, pompende bas en opzwepende drums. De band heeft acht eigen songs geschreven en is klaar voor Metropolis!

Mensen raken. Dat is wat de 18-jarige CLOUÉ met haar muziek wilt bereiken. Met luchtig gitaargetokkel, een fragiele stem en een verhaal verwerkt tot een songtekst wil deze indie folk singer/songwriter mensen laten voelen dat het oké is om pijn en verdriet te hebben.

IDLES, Fidlar, Oh Sees: dat is het muzikale vaatje waar het trio Deveron uit tapt. Vuige, psychedelische garagerock uit Utrecht, gespeeld met het gaspedaal ferm ingetrapt en de volumeknop op 11. Met Constantijn Houtkamp op zang / gitaar, Mo van Hettema op bas / gitaar en Tom van Giessen achter de drums.

De talents spelen op Metropolis om de vermaarde Lekker Bezig-bokaal plus een uitgebreid prijzenpakket:

  • Een professionele fotoshoot
  • Studiotijd in LGM Studio
  • Een optreden op het Rotterdamse showcase festival Eendracht Festival op 19 juli ’19
  • Een adviesgesprek op maat en drie Meet The Pro sessies van de Popunie

Datum: zondag 30 juni
Locatie: Zuiderpark
Aanvang: 12.00 uur
Entree: gratis
Klik hier voor het Facebookevent.

Volg het laatste nieuws van het festival via de website of Facebookpagina.

De publieksfinalisten van de GPR zijn bekend!

Welke acts mogen optreden tijdens het finaleweekend van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in september 2019? Eerder maakten we al de juryfinalisten bekend en nu is het de beurt aan de acts die zich in de finale wisten te plaatsen via de stem van het publiek.

Bands en acts die niet waren geselecteerd door de jury konden nog de laatste plek in de categorie finale bemachtigen door de meeste likes te krijgen op de Grote Prijs van Rotterdam post op hun Facebook en Instagram pagina’s. Je kon de actie volgen via de #GrotePrijsRdam19 De volgende acts hebben de grootste achterban die ze in de finale wil zien optreden:

Boogie Brothers (Categorie Hiphop) met ruim 800 stemmen, Hearing Dogs For Deaf People (Categorie Bands) met ruim 600 stemmen en tot slot Jessy Yasmeen (Categorie Singer/Songwriter) met wederom ruim 800 stemmen.

Dit zijn de overige finalisten die al geselecteerd werden door de jury:
Categorie Bands: Eline Mann, Ella East, MODJI en The Legendary Orchestra of Love
Categorie Hiphop: ANDIJ, Troy Dominiq, Wowi en Zachery V
Categorie Electronics: Deep Filip, Fallwood, Kofi The Unknown, Oby Nine en Pildrin
Categorie Singer/Songwriter: LAURA, Le Motat, RZLZ en Serelda

De weg naar de finale
De finalisten gaan aan de slag met de feedback van de jury en worden klaargestoomd voor de finales. Ze krijgen een stageplan check, een fotoshoot, een workshop over financiën en feedback op hun biografie, presskit en social media.

Finales in De Doelen & BIRD
De Hiphop en Electronics finale wordt gehouden op vrijdag 20 september in BIRD en dit keer is de Singer/Songwriter finale een matinée op zaterdag 21 september in De Doelen. Aansluitend volgt de Bands finale in de avond in de Eduard Flipse Zaal van De Doelen. Alle artiesten spelen een korte set van 20 minuten waarna de publieksfavoriet en de juryprijs winnaar worden aangewezen.

De Electronics finale kent een andere opzet, namelijk een beat battle mede-gehost door Triphouse Rotterdam. De vijf Electronics finalisten gaan in één uur tijd een nieuwe track produceren op basis van een door ons geleverde sample pack. Daarna worden de tracks gepresenteerd aan publiek en jury. Net zoals vorig jaar worden alle jurywinnaars van de vier categorieën genomineerd voor de Rotterdam Music Awards in de categorie De Belofte.

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam
De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam wordt georganiseerd door de Popunie en is dè muziekcompetitie voor muzikaal talent in Rotterdam. Alle finales worden in één weekend georganiseerd. Verwacht een weekend boordevol nieuw Rotterdams talent 20 en 21 september. De kaartverkoop voor de finales zal spoedig online gaan!