Studioverslag: That Band From Holland (deel 1)

TBFHWaar moeten we dit jaar nou weer in vredesnaam over gaan schrijven? Wanneer we als band onze jaarlijkse zomerstop hebben en iedereen geniet van het mooie zomerweer, begint het toch weer te kriebelen.

Terwijl ik met een biertje naar de ondergaande zon staar in een bloedheet Kroatië dwalen mijn gedachten stiekem al af naar smeltende sneeuwpoppen, ruziënde families aan een kerstdiner en uit de hand gelopen sneeuwballengevechten.. ‘ Ieder jaar komen rond deze tijd de eerste gedachtespinsels naar boven.

Zodra ik thuis ben mail ik met Michiel. Hij zat vroeger bij de band maar gaat nog wel ieder jaar mee naar Zeeland om mee te helpen aan de plaat. Ook hij is dan al fanatiek bezig met zijn eerste liedjes. Waar we beiden tegen aan lopen is dat het thema ‘Kerst’ vrij beperkt is. Dit zorgt ervoor dat je blijft hangen in de clichés van sneeuw, kerstmannen, kerstbomen, belletjes en dat soort zaken. Inmiddels hebben wij ons erbij neergelegd en pakken we de kansen om het daarom maar netjes binnen het kader van een mislukte kerst te houden. Altijd een heerlijk onderwerp.

Rond half september hebben we vaak alweer een paar demo’s op een bloedhete zolderkamer opgenomen. Deze worden per mail naar de band gestuurd en als een soort van traditie niet beluisterd. In de oefenruimte is de verbazing dan ieder jaar weer groot als we in korte broek de eerste liedjes gaan uitproberen. En toch lukt het steeds weer om rond oktober een compleet nieuw kerstrepertoire te hebben ingeoefend.  Het is altijd weer bijzonder om te horen hoe mijn oorspronkelijke ideeën onder handen worden genomen door de band. Hoe drummer Frank bijvoorbeeld een heerlijk bubbling-ritme er tegenaan gooit terwijl Bartels zijn longen door de trombone gieren en tegelijkertijd een glockenspiel bespeelt met zijn rechtervoet.

Nadat alles zijn definitieve vorm heeft gekregen valt er nog veel te regelen. Hoe gaat het artwork van de 100 exemplaren eruit zien? Hoe gaat hij heten? Waar gaan we hem releasen op 1 december? Maar vooral; wanneer hebben zes mannen met drukke banen, gezinnen en voetbalverplichtingen de tijd om samen, binnen een weekend, tenminste tien kerstliedjes op te nemen? De datumprikker heeft gesproken. Het weekend van 16 november zitten wij in Zeeland!

fggDe eerste demo’s worden gemaakt

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Houd dan de Facebook pagina van That Band From Holland in de gaten!

Eric-Jan

Meer zoals dit

Melissa Fortes lanceert crowdfundingcampagne

voordekunst_avatar_fb 2 melissaRotterdamse vocaliste Melissa Fortes lanceert op 9 oktober een crowdfundingcampagne om haar eerste album te financieren. Geïnteresseerden kunnen via voordekunst.nl een donatie doen en daarmee een bijdrage leveren aan de realisatie van haar debuutalbum. Binnen 80 dagen hoopt Melissa het benodigde geldbedrag op te halen.

Tijdens haar live Radio 6 interview met Jaap Brienen op vrijdag 04 oktober kondigde Melissa de campagne aan en vertelde o.a. over haar bijzondere tegenprestaties. Steunen kan vanaf 15 euro en de campagne loopt tot en met 27 december 2013. De release van het eerste album staat gepland in het voorjaar van 2014. Ruim een jaar na de release van haar eerste single Lullaby. Kijk voor meer informatie op voordekunst.nl.

Melissa Fortes beweegt zich al meer dan 10 jaar in de muziekwereld. Als backing vocaliste werkte ze samen met verschillende artiesten en stond ze op podia in binnen en buitenland. Zo werkte Melissa onder andere samen met Sharon Doorson, Dina Medina en Gregor Salto. Dit jaar bracht ze de singles Lullaby en Deixa a Chuva Passar uit. De muziek van Melissa is een mix van warme Kaapverdische en Braziliaanse invloeden met een vleugje jazz en neo-soul. Een veelzijdige en kleurrijke dame die niet in een hokje te plaatsen is.

Melissa Fortes is dit jaar ook ’n officieel Radio 6 Soul & Jazz talent. In september 2013 werd ze genomineerd voor een Radio 6 Award in de categorie: Talent. Namen die Melissa voorgingen als Radio 6 Talent zijn onder andere: Kris Berry, Jungle by Night, Bruut! en Paul van Kessel.

Voor meer informatie bezoek je de website, Facebook pagina en Twitter van Melissa Fortes.