Aanmelden Grote Prijs van Nederland 2013 van start

GPNL_logo_2013_301x46Nederlands langstlopende competitie voor livemuziek opent vandaag haar deuren voor singer/songwriters en hiphopacts. Tot en met zondag 21 juli kunnen acts zich aanmelden voor de Grote Prijs 2013.

Deelnemers maken -naast een finaleplek in Paradiso/Melkweg – kans op 4.000 euro aan prijzengeld,  een begeleidingstraject, fotoshoot, festivaloptredens, studiotijd én de legendarische Grote Prijsbeker.

Het is voor een muzikant niet eenvoudig zich te onderscheiden in een land vol ambitieuze muziektalenten. De Grote Prijs gelooft in de potentie van iedere deelnemer. Tijdens de competitie krijgen ze daarom de mogelijkheid om op te treden op bekende podia voor een groot en nieuw publiek en worden ze begeleid in hun muzikale en zakelijke ontwikkeling en het creëren van hun eigen (online) promotie. Meedoen aan de Grote Prijs is voor jong muziektalent een belangrijke stimulans om eigen keuzes te maken en grote stappen te zetten binnen hun muzikale carrière.  Zo draagt de Grote Prijs bij aan de professionele en artistieke ontwikkeling van Nederlands popmuziektalent.

Opstap naar groter succes
Voor veel bekende Nederlandse artiesten is de Grote Prijs een opstap naar groter succes geweest. Recente winnaars en finalisten zijn o.a. Rogier Pelgrim, Flow&Co, Lucky Fonz III, Kraantje Pappie, Uber-Ich, Case Mayfield, Zanillya, Mr. Polska, Boef & de Gelogeerde Aap, Eefje De Visser, Typhoon, Nicole Bus, Dope D.O.D., Roosbeef en Yori Swart.

Dit jaar alleen categorieën hiphop en singer/songwriter, volgend jaar bands en singer/songwriter
De Grote Prijs van Nederland behoudt ook de komende jaren haar drie categorieën: singer/songwriter, hiphop en bands. Maar vanaf 2013 organiseert de Grote Prijs de competitie voor twee categorieën die elk jaar afgewisseld worden. In 2013 zijn dat de categorieën singer/songwriter en hiphop en in 2014 zijn dat singer/songwriter en bands. In deze economisch moeilijke tijden, waarin er veel op cultuur bezuinigd wordt, is de Grote Prijs er trots op om de competitie voor jonge, talentvolle musici in Nederland te kunnen behouden.

Belangrijke rol publiek
De Grote Prijs van Nederland is een vakprijs en als vanouds worden de deelnemers en winnaars bepaald door een vakjury. Daarnaast mag het publiek sinds 2012 hun favoriete deelnemer de Grote Prijs in stemmen. Iedere ingeschreven act krijgt een eigen profielpagina met muziek, video, foto en bio op de website. Publiek, fans en vrienden kunnen gedurende de hele competitie hier stemmen op hun favoriete act.

Inschrijven
Inschrijven via de website kan tot en met 21 juli en is alleen mogelijk in de categorieën hiphop en singer/songwriter. Begin augustus maakt de jury de namen van de geselecteerde kwartfinalisten bekend. De kwartfinales vinden plaats door het hele land in september en de halve finales eind oktober. De finales Singer/songwriter en Hiphop vinden plaats op zaterdag 7 december in (resp.) Paradiso en de Melkweg (Amsterdam).

Kijk voor meer informatie op de website van de Grote Prijs van Nederland.

Tweede editie Boothstock Festival presenteert line-up

logoboothstock2013Na het succes van vorig jaar vindt op zaterdag 10 augustus in het Zuiderpark van Rotterdam de tweede editie van het Boothstock Festival plaats.

Het muziekfestival programmeert enkel dj’s die naast platen draaien ook zelf muziek produceren. De labels, die de platen van de producers uitbrengen, slaan op hun beurt de handen ineen met de beste partyorganisaties van Rotterdam. De in totaal 7 podia geven bij elkaar een goed overzicht van de verschillende hedendaagse elektronische muziekstromingen.

Boothstock 2012

Wegens succes wordt herhaald: de EC/Hey! Stage van Michel de Hey en daarnaast hosten Soul Heaven, 100% Pure en Puna.nl een eigen stage. De organisaties Give Soul, 300MPH, The Love Below, Boogieman en 360 Degrees sluiten zich hier bij aan met hun residents. Daarnaast zijn er nog verschillende verrassende stages, zoals de Playground, Noon XL en de Rookmachine te vinden in het groene Zuiderpark.

Naast het festival biedt Boothstock ook de mogelijkheid aan jonge producers om een track te remixen van o.a. Michel de Hey, Great Minds, Roul and Doors, 2000 And One. De producers stellen in juni en juli onderdelen van hun tracks beschikbaar via Boothstock.nl/remix. Remix deelnemers maken kans op allerlei prijzen, zoals een officiële release, optredens op feesten, studio tijd met een producer, merchandise, Boothstock kaarten, ‘producer gear’ en meer!

BS_2013-01

Extra informatie
Datum: Zaterdag 10 augustus
Locatie: Zuiderpark, Rotterdam
Aanvang: 13:00 uur
Entree: 30 euro tot 30 juni / 35 euro tot 10 augustus

Voor meer informatie bezoek je de website of Facebook pagina van het Boothstock Festival.