Kwartfinales Grote Prijs van Nederland in De Kroepoekfabriek

gpnlDe kwartfinales van de Grote Prijs van Nederland vinden plaats in verschillende poppodia door heel Nederland. Vrijdag 20 september vindt er een kwartfinale plaats in de Kroepoekfabriek, hét poppodium van Vlaardingen.

Op vrijdag 20 september springen er zes hiphop-acts het podium op: Berry (Capelle aan den IJssel), Roy Kable (Rotterdam), Kid de Blits (Rotterdam), Hiphoop (Den Haad), Skere Heren (Zaanstad) en Jenever Jongens (Rotterdam). Met hun energieke shows weten ze er gegarandeerd een feestje van te maken.

Afgelopen weken schreven zich honderden acts in voor de Grote Prijs van Nederland competitie van 2013 in de categorieën hiphop en singer/songwriter. Zowel de jury als het publiek hadden een stem in de uiteindelijke selectie van kandidaten en nu is de lijst kwartfinalisten compleet. In het totaal gaan per categorie 36 acts de strijd met elkaar aan om de Grote Prijs van Nederland 2013 te winnen.

De jury kiest na afloop van de kwartfinales samen met het publiek de acts die doorgaan naar de halve finales van de Grote Prijs. Op 7 december vindt de spannende finale plaats in De Melkweg en Paradiso.

Jury
De vakjury bestaat dit jaar uit:
Hiphop: Akwasi (Zwart Licht), Gaetan van der Sande (Gaetan Consultancy) en Glen Faria (MC Fit, getekend bij Top Notch)
Singer/songwriter: Anne Soldaat (zanger, gitarist), Tom Pearce (producer, studio-engineer) en Jasper van Vugt (muziekjournalist OOR).

Voor veel bekende Nederlandse artiesten is de Grote Prijs van Nederland een opstap naar groter succes geweest. Winnaars en finalisten in de afgelopen jaren waren o.a. Rogier Pelgrim, Flow&Co, Lucky Fonz III, Kraantje Pappie, Case Mayfield, Mr. Polska, Eefje de Visser, en Roosbeef.

Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op de website van de Grote Prijs van Nederland.

Inschrijving Band Boost 2014 geopend

band boost eve's fallDe jaarlijkse bandcompetitie Band Boost gaat weer van start. Ambitieuze bands uit de regio Dordrecht kunnen zich tot en met 10 oktober aanmelden voor de editie 2014 en daarmee kans maken op prachtige prijzen, zoals een optreden op Wantijpop, twee dagen studiotijd en 500 cd’s.

De Band Boost is dé talentenjacht voor ambitieuze bands uit de regio Dordrecht. De competitie is een waar begrip in Dordrecht. Dit jaar vinden alle avonden plaats in het gloednieuwe Energiehuis: de voorrondes in de Popcentrale (Talent Stage) en de finale in de Power Stage van Bibelot.

De editie 2013 werd gewonnen door de metalband Eve’s Fall. De band speelde zeer overtuigend tijdens de finale en zette ook op het Popcentrale Podium van Wantijpop een sterk optreden neer. Op het moment van schrijven is de band bezig met het innen van de rest van de prijzen waaronder studiotijd, promotiefoto’s, media workshops en nog veel meer.

Voorgaande prijswinnaars als The Brave, Meet The Storm en Death Letters maakten al optimaal gebruik van het prijzenpakket en ontplooiden zich tot succesvolle acts die onder andere te gast waren bij 3FM, werden geselecteerd voor de Popronde of zelfs een platencontract in de wacht sleepten.

Wil jij de volgende in deze rij zijn? Til je band naar een hoger niveau en schrijf je vóór 11 oktober in op de website van de  Band Boost.

Band Boost is een productie van de Popcentrale.

Foto: Eve’s Fall op Wantijpop (Foto door Megin Zondervan)