Standup ’69 releast eerste ep in V11

FLYER A-4 RGB smallDe Rotterdamse ‘noisy indie space rockers’ van Standup ’69 releasen 4 oktober hun eerste ep in V11. De band nam de zeven tracks op na ruim een jaar spelen en experimenteren op een do-it-yourself wijze.

Emmy Kadee, Willem-Pieter Zoutendijk en Bruno Vogel vormen samen de Rotterdamse band Standup ’69. De zang is sexy, de drums zijn groovend, de synth is pompend en de gitaren zijn schreeuwend. Geïnspireerd door bands als Yeah Yeah Yeahs, PJ Harvey, Queens Of The Stone Age en DZ Deathrays ontstaat er een geluid dat het best te beschrijven is als ‘noisy indie space rock’.

De bomvolle uitgave bestaat uit zeven tracks die een donkere teasy trip neerzetten. Iets wat ook terugkomt in de liveshows. De band nam alles zelf op in woon-, slaap- en badkamers. Marcel Fakkers (The Madd) masterde de opnames in de Wisseloord Studio’s in Hilversum.

Het optreden tijdens de release avond is het startsein voor een nieuwe serie optredens van Standup ’69. Met support van de debuterende Nisse Bodil (een mix van punk en indie rock) belooft het een dampende avond te worden.

Extra informatie
Datum: zaterdag 4 oktober
Locatie: V11 (het rode lichtschip in de Wijnhaven (achter Maritiem Museum, tegenover Wijnhaven 101)), Rotterdam
Aanvang: 22:00 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van V11.

Dit optreden wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.

Bandcoach Nederland lanceert ROCKTOBER-DEAL!

Bandcoach Nederland ROCKTOBER-DEALBandcoach Nederland (Bandcoach.nl) is specialist op het gebied van bandcoaching. Zij werken met professionele bands, artiesten en organisaties. Het muzikaal coachen (de act, sound, arrangementen) op topniveau staat voorop en is uniek in Nederland. Daarnaast wordt er geadviseerd over groepsdynamiek (de omgang, bandstructuur, doelstellingen) en ondernemerschap (het plan, marketing, muziekindustrie).

Bandcoach Nederland werd begin 2014 opgericht door projectleider Jos Kamps. De Sittardenaar behaalde de mastertitel basgitaar aan het Rotterdams Conservatorium, studeerde aan The Royal Academy of Music in Denemarken en (music business) aan het prestigieuze Berklee College of Music in Boston (USA). Bandcoaching is zijn specialisme.

Bandcoach Nederland coacht bands en artiesten meestal in de repetitieruimte ter voorbereiding op een concert of tour, maar kan ook de rol van producer aannemen in de studio of feedback geven na een concert(reeks). Een coach kan eenmalig uitgenodigd worden, maar de meeste bands kiezen voor 2-3 sessies gedurende een periode, om maximaal resultaat te boeken.

ROCKTOBER-DEAL
Van 1 t/m 31 oktober 2014 profiteer je als band in Nederland van een waanzinnige aanbieding! Een topsessie (2 uur) van Bandcoach Nederland in jouw oefenruimte voor slechts 100 euro! Samen met een coach werk je aan muzikale en/of zakelijke vraagstukken.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van Bandcoach.