Music Support: Standup ’69 en Peter J. Faber-Jonker in De Machinist

standup 69We gaan alweer richting het einde van het voorjaars-seizoen van de songwriteravonden in de Machinist. Er staan er nog drie op het programma. Aanstaande woensdag speelt Peter J. Faber-Jonker in het café en de band Standup ’69, die afgelopen donderdag juist hun debuut ep 5×69 hebben uitgebracht.

Peter J. Faber-Jonker
Songwriter-gitarist Peter J. Faber-Jonker maakt muziek met een eigentijds klassieke popsound. Zijn donkere songs getuigen van vergankelijkheid, vervreemding, desillusie en hoop.

Met zijn band Narcissus Rex was hij een van de kopstukken van de Rotterdamse ‘antiscene’, met het duo Electric Seaweed trendsetter van de elektro-akoestische sound.

Na zijn sobere solodebuut-10” Sunny Shores (2013) werkt hij nu aan opvolger The Faber Book of Ballads, een veelzijdig album waarin zijn geschiedenis en muzikale invloeden samenkomen in een caleidoscopisch, licht-psychedelisch geheel.

Stand Up ‘69
Het Rotterdamse trio Stand Up ‘69 presenteert in WORM op 18 maart hun tweede ep 5X69. Nog geen week later laten zij in De Machinist horen dat hun, door indie en spacerock beïnvloede songs ook akoestisch uitstekend uit de verf komen.

Stand Up ‘69 ontstond in 2010 met als voorbeelden onder andere P.J. Harvey en Yeah Yeah Yeahs. Hun ‘trippy, sexy en energieke’ shows leidden al tot prijzen tijdens het Eendrachtsfestival en de Sena Grote Prijs Van Rotterdam.

Clubtours vonden plaats in Nederland en Engeland. Zangeres, toetsenist en gitarist Emmy Kadee, gitarist en zanger Willem-Pieter Zoutendijk en percussionist Bruno Vogel betitelen hun muziek als ‘niet hip’. Oor voor tijdloos sterke songs hebben zij beslist wel.

Aankomende edities in het voorjaar
30 maart Music Matters: Tim Verhaal / Lady Shaynah
6 april ZanglesRotterdam

Extra informatie
Datum: woensdag 23 maart
Locatie: De Machinist, Willem Buytewechstraat 45
Aanvang: 21 uur
Entree: gratis
Facebookevent

POPUNIE_MUSICSUPPORT_RDAM_FCDe muziekactiviteiten van de Stichting Machinist Live komen mede tot stand door bijdragen van: Popunie Music Support Rotterdam, de Gebiedscommissie Delfshaven, de Dienst Kunst en Cultuur van de Gemeente Rotterdam, Het donatiefonds “Vrienden van De Machinist” en Café Restaurant De Machinist.

Investeer in Talent: Rass Motivated

rassRass Motivated is geen onbekende naam in de Nederlandse reggae scene. Het is het muzikale alter ego van de 24 jarige Rotterdammer Sherandell Maynard. Rass Motivated heeft in zijn korte carrière al het podium mogen delen met de crème de la crème van de reggae & dancehall industrie.

Zo was hij supportact van o.a. Damian Marley & Nas, Sizzla Kalonji, Chaka Demus & Pliers, Mr. Vegas en performde hij voor overvolle zalen als de Heineken Music Hall, Paradiso en Melkweg in Amsterdam en Ahoy in Rotterdam. Ook was hij Muziekambassadeur van Rotterdam in 2012 na het winnen van de Music Matters Award.

Voor de release van zijn nieuwe album Mind Of A Rebel is het meeste al gedaan. Met hard werken, de juiste mensen in het team en veel investeren is het meeste werk nu af. Alleen voor de laatste puntjes op de i, het persen van de cd en de promotie, zoekt het team naar financiële middelen. Check hier zijn pagina op VoorDeKunst om te zien hoe je hem kunt helpen en wat je als unieke tegenprestatie kunt verwachten…