Peter J. Faber-Jonker – The Faber Book Of Ballads

  • The Faber Book Of Ballads

  • Peter J. Faber-Jonker
    • Genre: Pop, Psychedelica
    • Release-type: Dubbel LP, digitaal
    • Label: Self-released

Aan de productiviteit van Rotterdammer Peter J. Faber-Jonker hoef je geen nanoseconde te twijfelen. Aan zijn veelzijdigheid en eigenzinnigheid trouwens ook niet. Zijn nieuwe album The Faber Book Of Ballads telt maar liefst negentien (!) nummers en komt alleen uit op een dubbel-lp met uitklaphoes. Bovendien, wie van variatie en psychedelica houdt doet er goed aan dit album een serieuze kans te geven.

Het openingsnummer Do As I Do/Kinda Blue zet je direct op het verkeerde been en verandert op een derde, vrijwel vanuit het niets, van een poprock-nummer in een easy-listening blues. Het lijken daardoor twee verschillende nummers. Goed gedaan. Vanaf daar blijft Peter J. Faber-Jonker je verrassen met soms zachtmoedige dan weer wat rauwere popliedjes met een rijk overgoten psychedelica sausje, terwijl de toegankelijkheid in tact blijft. Niet onvermeld mag blijven The Rescue, een nummer dat één op één uit de jaren ’70 lijkt overgewaaid, maar luister vooral ook de tranentrekkende treurblues No Mystery.

Samen met een aantal vooraanstaande muzikanten uit de Rotterdamse popscene, onder wie Mark Ritsema (Spasmodique), Koop Hofman (New Romeo’s) en Vera Jessen Jührend (Sommerhus), levert Peter J. Faber-Jonker een album dat je vanaf seconde één bij de kladden grijpt en je niet meer loslaat. The Faber Book Of Ballads, gestoken in indrukwekkend artwork van beeldend kunstenaar Johannes van de Weert, bewaart het beste voor het laatst. Want, nummer negentien van de plaat, het meeslepende Always, herbergt een dosis melancholie om je vingers bij af te likken, niet in het minst door het ingetogen en overtuigende stemgeluid van eerdergenoemde Vera Jessen Jührend. The Faber Book Of Ballads is een plaat om in Rotterdam en omgeving apetrots op te zijn.

Volg Peter J. Faber-Jonker op Facebook.

Stem nu op jouw favoriet voor de Rotterdam Music Awards 2017!

De genomineerden van de Rotterdam Music Awards zijn bekend gemaakt. Vanaf nu kun je stemmen op jouw favoriet in maar liefst zeven categorieën.

Benieuwd wie er genomineerd zijn?
Bekijk alle nominaties en breng je stem uit via popunie.nl/awards2017.

De zeven categorieën
De awards worden uitgereikt in de categorieën Beste Podium, Beste Festival, Beste Clubavond, Beste Track en Exportprijs. Nieuw dit jaar zijn de categorieën De Belofte en Beste Album.

De Belofte is in samenwerking met Music Matters in het leven geroepen. In deze categorie maken de vier jurywinnaars van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017 kans op het winnen van een stimuleringsprijs ter waarde van €10.000,- en een coachingstraject verzorgd door Music Matters. De genomineerden zijn St. Solaire (Bands), St. Maane (Singer/Songwriter), MC JR & Th’Acquisition (Hiphop) en Animistic Beliefs (Electronics).

De nieuwe categorie Beste Album wordt samen met 3voor12 Rotterdam georganiseerd. De redactie van 3voor12 Rotterdam heeft een longlist van zeventig albums van Rotterdamse makelij teruggebracht tot een selectie van twintig.

De Rotterdam Music Awards zijn de popprijzen voor de Rotterdamse popsector en worden sinds 2014 uitgereikt. De awards zijn door de Popunie in het leven geroepen om de kwaliteit en diversiteit van de Rotterdamse popscene te belichten. Door middel van online stemmen bepaalt het publiek welke artiesten en organisatoren beloond worden voor hun prestaties van het afgelopen jaar.

Een nieuw moment en een nieuwe locatie

De uitreiking van de Rotterdam Music Awards vindt dit jaar plaats in KINO Rotterdam. In de grandeur van de stijlvolle zaal KINO1 zal de awardshow volledig tot haar recht komen. Anders dan voorgaande jaren is het evenement dit jaar geen onderdeel van de Rotterdamse Popweek. Een bewuste keuze van de organisatie om het evenement te verplaatsen naar december als dé jaarafsluiter van de Rotterdamse popsector.