Sommerhus lanceert debuut-cd

sommerhusHet Rotterdamse singer/songwriters-duo Sommerhus presenteert hun titelloze debuut-cd. De lancering vindt plaats op zondag 29 september in de fijne ambiance van Scheltema Leiden.

Sommerhus (Deens voor zomerhuis) maakt melancholieke kamerpop, tweestemmig en met gitaar en contrabas. Het afgelopen jaar sleutelden Vera Jessen Juhrend en Peter Jessen aan nieuwe nummers en smeedden die tot een fraaie debuut-cd met negen nummers. De song Song Of Worry werd al gekozen tot Hollandse Nieuwe van VPRO’s 3voor12.

Tijdens de cd-presentatie speelt Sommerhus het nieuwe album helemaal. Speciaal voor de gelegenheid verandert de theaterzaal van Scheltema Leiden in een intieme en warme muziekzaal. Een must voor de ware muziekliefhebber.

Extra informatie
Datum: Zondag 29 september
Locatie: Scheltema Leiden, Marktsteeg 1, Leiden
Aanvang: 15:00 uur (deur open: 14:30 uur)
Entree: 5 euro

In de voorverkoop kost een ticket 3 euro. Bestelt u tevens de cd, dan betaalt u slechts 13 euro (in plaats van 15 euro). Reserveer kaarten en bestel eventueel de cd via info@sommerhus.nl.

Voor meer informatie bezoek je de website van Summerhus.

Vrijdag Live in Waterfront: punklegende Bunker OESO e.a.

bunker posterTijdens deze rock-editie van de bandpresentaties in Waterfront Rotterdam staat er wel iets heel bijzonders op het programma dat wij er graag uitlichten. Bunker OESO (Ongewenste Elementen ShOw) is een legendarische punkband, verwant aan de Rondo’s, van wie zij ooit de oefenruimte mochten gebruiken. De band is dan ook vernoemd naar de kelder van het pand in de 2e IJzerstraat 2 (Huize Schoonderloo) in Rotterdam alwaar de Rondo’s woonden en werkten. Deze avond zullen ze als vanouds hun motto bewijzen: “If they say punk is dead, they deny our existence”.

“Bunker ongewenste elementen show is een old school punkrockband uit 1979 waarvan muziek en teksten nog steeds actueel zijn, vanuit het hart geschreven en met een Do It Yourself mentaliteit. Live muziek van Bunker is een samenwerking van 3 individuen met emotioneel vuurwerk on stage. Als men denkt: hee dat kan ik ook dan is onze missie geslaagd : )”

Historie
Van 1979 tot medio 1985 hebben Roger Twyford en Marja van Lankeren met diverse drummers en gitaristen een honderdtal optredens gedaan door heel Nederland. Hoogtepunten zijn het beruchte punkpodium op New Pop, optredens in het Sterrenbos in Groningen en een optreden met Poison Girls en GBH in Birmingham UK. Drummer Roland Blok heeft in de postpunk jaren na Bunker ook met zijn band The Moral Virtue door het gehele land getourd.

Op het door de Rondo’s opgerichte King Kong-label draagt de band in 1979 drie nummers bij aan een dubbele verzamel-single. Ze klinken dan nog als een punkband in de stijl van Rondo’s. In 1980 verschijnt op hun eigen label de B-Shifts ep, op deze single klinken ze veel meer als een new wave-band. Op de single staan twee tracks die live opgenomen zijn in Kaasee, de zaal waar de meeste Rotterdamse bands uit deze beginperiode speelden. Een andere belangrijke zaal was Exit. Verder is de muziek van Bunker OESO te vinden op de verzamel lp Rotterdam Collection (Backstreet Records 1980). En uiteraard op de door Bunker uitgebrachte, en inmiddels veel gezochte, verzamel lp met Rotterdamse punkbands Rotterdam Spunk (1983). Een aantal songs zijn inmiddels ook te vinden op Youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=fvQxwtHqBzA

Heden
Na een ontmoeting met Amsterdamse punks op Facebook is Bunker recentelijk nog met een song op het Punk’s Not Deaf verzamel dubbelalbum van het label Repunkerator Records terechtgekomen. Vrijdag staan Roger, Roland en Marja na 28 jaar weer met een Bunker show op het podium in Waterfront Rotterdam, mis het niet!!!!!”

Op facebook vind je Bunker hier.

Extra informatie
Datum: vrijdag 20 september
Locatie: Boompjeskade 15, 3011 XE, Rotterdam
Aanvang: zaal open 22.00 / start Bunker OESO 22.30 sharp!
Entree: 5 euro

De andere acts op deze bandavond: BPM, RRAS en The Unchanged Plan. Na afloop DJ Kate Orange.

Kijk hier voor het event op Facebook en nodig al je vrienden uit.
De website van Waterfront Rotterdam vind je hier en de Facebook dan weer hier.
En we zien jullie allemaal daar!