BIRD en Route du Nord Light presenteren: Sir Ian en Sommerhus

sommerhus fotoOp zondag 9 februari presenteren BIRD en Route du Nord Light een speciale editie van The Breakfast Club. Je start je middag met een lunchbuffet vol lekkernijen om daarna te luisteren naar optredens van Sommerhus en Sir Ian. Aansluitend vindt de cd-presentatie van Rotterdamse souldiva Nishe plaats.

Van woensdag 5 t/m zondag 9 februari  presenteert Route du Nord Light werk van tien (inter)nationale kunstenaars: bijzondere beeldende kunst en literatuur met de nadruk op lichtkunst. Uiteraard krijgt ook Rotterdamse muziek een plek op Route du Nord Light. Met in BIRD de volgende concerten:

Sommerhus
Sommerhus bestaat uit Vera Jessen Jührend en Peter Jessen en is vernoemd naar het idyllische Deense vakantiehuis waar zij regelmatig verblijven en muziek schrijven. Met hoofdrollen voor twee stemmen, akoestische gitaar en de contrabas, die door de klassiek geschoolde Peter zowel ritmisch als melodisch wordt bespeeld, creëert het feilloos op elkaar ingespeelde, dromerige liedjes. Line-up: Vera Jessen Jührend (akoestische gitaar, zang en kalimba) en Peter Jessen (contrabas en zang). De cd-recensie van het debuutalbum van Sommerhus vind je hier.

Sir Ian
Sir Ian is het alter ego van Rotterdamse zanger, gitarist en songwriter Bart Hoevenaars (ooit frontman van de Rotterdamse indieband Mono). Onlangs presenteerde hij zijn tweede album SIR IAN II met een klein ensemble van (contra)bas, akoestische en elektrische gitaren en piano. Op deze zondagmiddag brengt hij deze gelegenheidsband opnieuw bijeen om zijn verstilde en diepgravende popsongs te spelen. Line-up: Bart Hoevenaars (gitaar en zang), Mink Steekelenburg (toetsen), Frank Jonas (gitaar) en Jos Hoevenaars (contrabas).

Deze avond presenteert Rotterdamse souldiva Nishe haar nieuwe album The New Me. Op deze stoere plaat vind je een mix van nu-soul, funk en hiphop en bijdragen van verschillende muzikanten, waaronder Esperanzah Denswil, Unorthadox en Budy Mokoginta. Meer informatie over de cd-presentatie vind je hier.

Extra informatie
Datum: zondag 9 februari
Locatie: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam
Aanvang: 13:00 uur (lunch) / 15:30 uur (concerten Sommerhus en Sir Ian)
Entree: 23 euro / 8 euro (alleen concerten Sommerhus en Sir Ian)

Voor meer informatie bezoek je de website van BIRD.

Foto: Sommerhus

De optredens worden mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.

Popunie clipoverzicht van januari 2014

logo_CLIPOVERZICHT_webOok in de eerste maand van 2014 zijn er veel nieuwe clips verschenen van acts/bands. De clips die op onze radar verschenen hebben we voor de liefhebbers weer op een rijtje gezet. Bekijk hier het Popunie clipoverzicht van januari!

 

 

Ronnie Flex – Zusje ft. Mr. Polska
Meer info

Analogue Dear – Stories We Tell Ourselves
Meer info

Vieira Nkosi – I Am Legend

Conorach – The Finest Hour

Shabba – Murder
Meer info

Banabila – Crowds

NoizBoiz ft. Skinto – Dangerous