Herdruk debuutalbum Sommerhus bij QuiteQuiet Records

sommerhus

foto: Richard Beukelaar

Kamerpopduo Sommerhus brengt de herdruk van hun titelloze debuutalbum uit bij QuiteQuiet Records. Van de bloedstollend mooie, instrumentale opener Denmark tot de breekbare perfectie van A Tender Trap is dit een album om stil bij te staan.

Op Sommerhus kiezen Vera Jessen Jührend (zang/gitaar) en Peter Jessen (zang/contrabas) voor een verstilde route, een begaanbare weg met verrassende zijpaden. Ontroering met een glimlach en vol hoop. Gegoten in een muzikaal minimalisme dat live, vooral in kleine setting, het beste tot zijn recht komt. Alle nummers zijn spaarzaam gearrangeerd, met hoofdrollen voor akoestische gitaar en de contrabas. Karakteristiek voor de muziek van het duo is de ingetogen melancholie en de lef om te spelen met stilte. Het publiek krijgt ruimschoots de tijd zich in te leven en mee te gaan in de zorgvuldig gesmede melodieën.

In het voorjaar verblijft Sommerhus tijdelijk in Denemarken om het tweede album op te nemen, dat gepland staat voor september 2015 en ook uitgebracht zal worden bij QuiteQuiet Records. Dit stilste platenlabel van Nederland brengt albums uit van artiesten die de stilte niet schuwen. Muziek tot de kern afgestript, zodat alleen het puur noodzakelijke overblijft. Het resultaat is verbluffend, zo bewijzen Sommerhus en de tweede artiest, het singer/songwriterduo Nancy Brick.

Videoclip van het nummer Denmark, gemaakt door Martha Hjorth Jessen.

Meer informatie vind je op de websites van Sommerhus en Quite Quiet.

Releaseparty 7 inch Liar’s Dice

flyer liar´s diceNa het winnen van het plaatje van Rotterdam in 2013 zijn de mannen van Liar’s Dice hard bezig geweest met de opname van het betreffende plaatje in 2014. Na een lang proces van opnemen, afmixen en het persen van de plaat is hij nu eindelijk hier!

Dit plaatje word samen met het nummer Rotterdam Calling gepresenteerd in een 7 inch vinyl. Ondertussen word er al flink gemixt voor het eerste officiële album wat later dit jaar uit zal komen. Op vrijdag 30 januari zullen de heren er flink op los knallen en hun eerste single vinyl releasen in bar3. De support wordt gedaan door de vuige rock n roll van Monsun!

Zorg dat je lichaam in staat is voor deze rauwe avond met goede muziek en goed gezelschap. See you guys there!

 

Extra informatie
Datum: vrijdag 30 januari
Locatie: Bar3, Nieuwe Binnenweg 17
Aanvang: 20:00 uur
Entree: gratis

Meer informatie over Liar’s Dice vind je op hun Facebook