Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam – Bands Finale

Welke bands staan in september in de grote finale van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2018? Wie treedt er in de voetsporen van de winnaar van vorig jaar: St. Solaire? En wie weet de harten van het publiek te veroveren? Maak het mee tijdens de veelzijdige finale van de categorie Bands op vrijdag 21 september in WORM.

Benieuwd naar wat je ongeveer van de finalisten kunt verwachten? Lees hier alles over de vijf bands die met elkaar de strijd aangaan:

Bourbon Avenue staat garant voor rauwe en pure muziek. Geïnspireerd door grootheden als Otis Redding, The Eagles en The Allman Brothers maken zij een mix van rock en soul. Eerder dit jaar te zien op North Sea Jazz en nu bij ons in de finale!

Djocy Santos is de Kaapverdische band rondom zangeres Jocilene dos Santos en Nuny Matias. De Portugese en Kaapverdische lyrics zorgen voor een exotisch, dynamisch en veelzijdige sound. Eerder dit jaar stond de band te schitteren op het Sodade Festival. Kom in de sferen van Kaapverdië met Djocy Santos!

Jibber Jabber & The Jams is geboren uit bier, sigaretten en gewoon fucking lachen. Met inspiratie uit veel genres omschrijft dit viertal zich als Surf Punk&Roll, wat niet alleen een bak herrie garandeert, maar ook aanstekelijk, energiek en knettergek is!

Laura Jorinde is zowel romantisch als rough, haar heldere vocalen en klassieke piano arrangementen contrasteren prachtig met de zwaardere drum- en baspartijen. Voor liefhebbers van oa Kate Bush en Tori Amos.

Massa, de naam zegt het al: een sludgy, vadsige rockband uit Rotterdam. Een dikke vette trip die je voorgeschoteld krijgt door deze driemansformatie. Hou je van The Melvins, Electric Wizard, Mogwai en Yob, dan is dit jouw band tijdens de finale!

Overige informatie:
Datum: vrijdag 21 september 2018
Locatie: WORM, Boomgaardsstraat 71, 3012 XA Rotterdam
Deur open: 19.30 uur
Start programma: 20.00 uur
Tickets: €7,50  Koop ze via de site van WORM.

Tourverslag: Iguana Death Cult in de UK

We mochten dit jaar op The Great Escape spelen. Dat is zo’n beetje het Eurosonic van Engeland, dus een mooie kans om jezelf in de kijker te spelen. Omdat ze in Engeland uit iedere krocht wel een band of tien weten te trekken, liggen de gages er nogal laag. Dikke shout out dus naar de Popunie voor de Music Export bijdrage, zodat we niet op de fiets hoefden.

Dus wij vertrekken vanuit ons geliefde Rotterdam. Niet eens zo heel vroeg in de ochtend afgesproken bij onze bassist Justin thuis. Ligtie nog op ze nest. Wij boos, hij lachen. Goed begin, op naar Calais.

Dag 1: London – The Old Blue Last
Het waaide nogal hard op de heenweg dus onze pont had vertraging. Was vrij onontkoombaar dat we de get-in van onze eerste show in Londen gingen missen. Dan maar een line-check. Eerder weggaan had ook niet zoveel zin, omdat die pont dan twee keer zo duur was. De eerste show speelden we samen met The Homesick in Londen. Je weet wel die Friesche halfgoden die in 1200 verschillende bands spelen. In The Old Blue Last speelden zij over onze backline en wij waren veel te laat. Hun stress, wij lachen. Goeie show om warm te worden voor de rest van de week. Meest memorabele artiest van die avond was BA Johnston, een Canadees met liedjes over Döner Kebab en zuipen in een bar met aliens. Je had erbij moeten zijn. Na de show naar Brighton gereden want daar moesten we de dag erna zijn en ’t is niet zo ver rijden.

Dag 1: Brighton – The Black Lion
Eerste show in Brighton was in een van de oudste kroegen van Brighton, The Black Lion. Deze middag was georganiseerd door Bad Vibrations, gasten uit Londen die in Londen altijd toffe bands programmeren. Ze helpen ons vaak met shows in Londen en nu speelden we op hun showcase tijdens The Great Escape. Leuke show en mensen waren al lekker aan het dansen. Je zult het niet geloven maar het was strakblauw en bloedheet in Brighton. De eerstvolgende show was pas ergens in de avond dus we gingen lekker naar het strand.

Dag 1: Brighton – The Green Door Store
’s Avonds speelden we in The Green Door Store. Toffe venue bij het centraal station van Brighton. Je kunt denk ik al raden waar de naam vandaan komt. Dit was onze eerste ‘officiële’ show op The Great Escape. We hadden maar een kwartier de tijd om op te bouwen en te soundchecken, wat ze daar blijkbaar meer dan genoeg vinden. Best wel stressvol maar uiteindelijk goed gekomen. We presteren goed onder druk. Het helpt heel erg dat je een eigen geluidsman bij je hebt waarvan je weet dat het qua geluid wel goed komt. Die tent was dus ramvol en de show ging super. Goeie reacties.

We hadden afgesproken dat na de show Jeroen (frontman) effe het publiek in zou lopen om kort met mensen te praten terwijl de rest opruimt. Mensen die op dit soort festivals afkomen zijn daar meestal omdat ze iets in de muziek doen. Boekers, labels etc. Mensen blijven niet hangen na shows, omdat ze een strakke planning hebben van wat ze willen zien. Je moet ze zelf tackelen als je wat wilt van ze. Echter, waar het op neerkomt is dat zodra je de zaal instapt je gelijk benadert wordt door de net iets te dronken Engelsman die je, half ondertuffend, verkondigd hoe wreed hij je show vond om vervolgens z’n levensverhaal met je te delen. Wel gezellig hoor, dat zeker maar tegen de tijd dat zo’n persoon uitgeratelt is, is iedereen alweer weg. Dan maar bier drinken, klus zat er immers op voor de avond.

Dag 3: Brighton – Komedia (Dutch Impact Showcase)
Niet al te gek gedaan de avond ervoor, omdat we ’s middags onze 2e officiële show van The Great Escape hadden. Dit keer een ‘Dutch Impact’ showcase. Hier spelen alle afgevaardigde Nederlandse bands op één plek in een paar uur tijd. Onze vrienden van Canshaker Pi, The Homesick en Charlie & The Lesbians speelden daar ook. Leuk om met z’n allen in Brighton te zijn. Tent waar we speelden heet Komedia. Soort comedy club waar ze ook bands neerzetten. Best wel flink zaaltje en wederom ramvol. Deze show ging nog lekkerder dan die van de avond ervoor. Goeie reacties gehad weer. Nog even stoer doen met een photoshoot en toen lekker een tijdje vrij. De eerstvolgende show was pas anderhalve dag later om half 3 ’s nachts(!) Brighton is een prachtige stad en er is meer dan genoeg te doen om jezelf kostelijk te vermaken. ’s Avonds nog een paar andere bands gekeken met als hoogtepunten Bodega en Warmdusher. De druk was van de ketel dus we hebben er een leuke avond/nacht van gemaakt.

Dag 4: Brighton – Sticky Mike’s Frog Bar
Een goed English breakfast naar binnen gevouwen en weer op pad. Speelden pas ’s nachts dus konden nog genieten van het weer en de stad. Reparatie biertje gedronken en op het gemakje toegeleefd naar de laatste show in Brighton. Deze show was in Sticky Mike’s Frog Bar, misschien wel de vuilste rock ’n roll tempel die Brighton heeft. De show werd georganiseerd door Acid Box. Twee promotors genaamd Polly en Ollie die bijna iedere dag wel shows hosten in Brighton. Top volk. We wisten op voorhand al dat dit de hardste show zou worden die we zouden spelen deze tour en het viel zeker niet tegen. Op deze afterparty ging iedereen nog één keer tot het gaatje om vervolgens af te druipen na een geslaagd festival. Wij dus ook.

Dag 5: Londen: – The Shacklewell Arms
Bye bye Brighton. Terug naar Londen voor onze laatste show. Deze keer speelden we in The Shacklewell Arms. Legendarische tent, met een legendarisch lelijk podium. De show was wederom georganiseerd door Bad Vibrations. Een vriend van ons genaamd Aurelian, a.k.a. Australian woont om de hoek van deze tent. We kunnen altijd bij hem terecht als we in Londen zijn en we konden dus rollend naar huis. Wat zeldzaam is voor een stad als Londen waar je makkelijk een uur doet over een stuk van acht kilometer. Laatste keer je shirt volzweten, spullen wegzetten, een vadsige rol dönner halen, machtig afpilzen, slapen en terug naar huis. Was een heerlijk tourtje.

We hebben met onze shows op The Great Escape waarschijnlijk een dusdanige indruk achtergelaten dat we met het uitbrengen van onze tweede plaat een leuke clubtour kunnen doen in Engeland. We hebben goeie contacten overgehouden en hopelijk krijgen we steeds meer voet aan de wal daar aan de overkant van het water.

Ohja, onze geluidsman Brian heeft geheel tegen onze wil in een vlog gemaakt over wat hij doet als geluidsman tijdens shows. Hij heeft ook gefilmd tijdens onze tour. Mocht het je leuk lijken: