Schrijf je in voor Popronde 2021

Wil jij komend najaar meetouren met het grootste reizende festival van Nederland, en in de voetsporen treden van o.a. De Staat, My Baby, Rondé, Jeangu Macrooy, Chef’Special, Blaudzun, Kensington, Eut en Wies? Schrijf je dan nu in, en speel komend najaar (hopelijk) in clubpodia, kroegen, kerken, kledingwinkels en kapperszaken door heel Nederland!
De Popronde is een kweekvijver voor aanstormend Nederlands talent. Op dit rondreizende showcase festival krijgen bands de kans om hun muziek aan de man te brengen. Talentvolle acts touren door heel Nederland, bouwen hun naam op, breiden hun netwerk uit en bereiken zodoende veel – voor hun – nieuw publiek.

De inschrijvingen voor Popronde 2021 sluiten op 1 maart, dus wacht niet te lang! Aanmelden doe je via www.popronde.nl.

De aantrekkelijke wet

Je hebt er misschien wel eens van gehoord: de ‘Law of Attraction’, de wet van de aantrekkingskracht. Een universele wet die stelt dat alles waarvan jij precies weet dat je dat wilt als vanzelf op je pad komt. Maar weet jij wat je wilt? Voor diegenen die dat precies, doelgericht, rebellerend en vol zelfvertrouwen weten: stop met lezen en ga ervoor! Voor diegenen die wel-enigszins-twijfelend weten wat ze willen of eigenlijk gewoon helemaal niet: lees verder. Ik ga proberen je verder op weg te helpen.

Weten wat je wilt
Weten wat je wilt; een soms beangstigende vraag, gesteld door anderen of door jezelf. Wel een vaag beeld of gevoel hebben, maar het niet helemaal kunnen duiden. Je voelt de druk het precies te moeten weten tegenover anderen, maar zeker ook tegenover je eigen hoge verwachtingen. Ten eerste, laat die vraag los. Dat antwoord komt wel en de volgende tips kunnen je daarbij helpen.

Stap 1: ‘Enthousiasme’
In een eerder artikel had ik het al over dat ‘enthousiasme je beste raadgever is’. Stap 1 is niks meer dan je gevoel, gedachten en ervaringen bewust meemaken, filteren en opslaan. Schrijf, teken en dans, op de manier die bij jou past. Die momenten van enthousiasme, verzamel ze en zoek de gemeenschappelijkheden.

Een voorbeeld: misschien krijg je altijd een enorm goed humeur als er Motown muziek opstaat, ben je gefascineerd door documentaires uit die tijd en zijn de mensen in je omgeving die je creatief het meest inspireren mensen die dezelfde interesse hebben. Als je maar genoeg ‘data’ verzamelt ga je langzaam steeds meer overeenkomsten zien en daarnaast herkennen wat jou juist niet enthousiasmeert.

Stap 2: ‘Verbeelding’
Alles wordt twee keer gemaakt. De eerste keer in je hoofd en pas de tweede keer in de realiteit. Je verbeelding is je grootste kracht. Hier kun je alles bedenken, uitproberen, onderzoeken en voelen wat je maar wilt. Vergeet jezelf, je context, je verleden. Stel je voor dat je een blanco vel bent, een ongeschreven blad. Er was niks, er is niks en er zal niks zijn. En ga dan fantaseren. Wat voel, proef en zie je, wat doe je dan?

Mijn uitgangspunt is dat alles wat zich in het leven manifesteert gepaard gaat met groei. Een zaadje groeit uit tot een bloem. Verwacht dus niet de eerste of de tweede keer al een totaalplaatje in je hoofd, blijf ermee bezig. Dan zul je zien dat je over een tijdje alweer een veel duidelijker beeld hebt van wat het is dat jij wilt.

Stap 3. ‘FaalLEF’ Ga DOEN.
Stel bij, vraag om meningen en bijbehorende voorstellen ‘hoe dan wel’. Val, sta weer op en kijk naar welke positieve ervaring je daar hebt uitgehaald. Omarm je angst; iedereen is bang, maar wat doe je ermee? Weten wat je wilt krijgt namelijk meer en meer vorm in je hoofd door simpelweg levenservaring. Die ‘Law of Attraction’ werkt ook al gedurende jouw zoekproces. Dus wacht niet tot je je zeker voelt over wat je precies wilt, maar begin gewoon en groei erin.

Stap 4. Vertrouwen.
‘Rome is niet in één dag gebouwd’ en dat is een waarheid als een koe. Elk avontuur, elke berg beklim je stapje voor stapje en dat uitzicht komt steeds dichterbij. Ondertussen zie je de mooiste vergezichten vanuit de mooiste perspectieven. Kom je de mooiste bloemen tegen die je op een later moment niet meer zal zien, dus GENIET ervan. Lekker pathetisch dit, maar wel degelijk waar.

Alles is evolutie en alles wat jij graag wilt bereiken ontstaat evoluerend. Wanneer je te snel wilt gaan, ‘revolutie’, weet je ook dat dat op de lange termijn niet stand kan houden maar alles juist in opstand komt. Door continue en met vertrouwen bezig te zijn met jouw zoektocht naar wat je wilt (verwezenlijken) loop je al fluitend die berg op.

Ten slotte
Niks komt ‘vanzelf’ op je pad. Als jij precies weet wat je wilt, dan ben je continue heel specifiek aan het zoeken, aan het bewerkstelligen, aan het praten over datgene. Dan merk je alles op wat zich rondom dat doel voordoet. Het komt op je pad omdat je het ZIET, ervoor openstaat én er ondertussen klaar voor bent, doordat je er al die tijd naartoe hebt zitten werken. Dát is de Law of Attraction.

Er zijn ontelbaar veel boeken, blogs, podcasts en meer over deze ‘Wet van de Aantrekkingskracht’. Als het je interesseert, verdiep je erin. Hopelijk heeft deze column je een klein beetje op weg geholpen.

Start small, end big’
Een kleine mee-naar-huis-nemer: Probeer deze simpele oefening als voorbeeld van de Law of Attaction, dan ervaar je wat ik bedoel: Kies 1 woord/ding uit (b.v. Himalaya) waar je de komende twee weken op gefocust bent en kijk eens of dat voorbij komt in welke vorm dan ook…